-0.6 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Cointelegraph Consulting: Kripto dogodki leta 2021 v retrospektivi

Cointelegraph Consulting: Kripto dogodki leta 2021 v retrospektivi

Leto 2020 se ukinja in če obstaja ena formula, ki prikazuje, kako se je obnesla nadomestna kriptovaluta v preteklosti 12 mesecev, je lahko pomembna pripomba.

Prevladujoče kriptovalute so razbile stare datoteke, sprejemanje se je povečalo, pojavili so se nenavadni sektorji, novi blockchain pa uporablja pogoje, ki so naredili pomembne preboje.

Najnovejša izdaja Market Insight spominja na dogodke, navedene v pretekle izdaje tako pravilno kot vprašanja globokega potapljanja v Cointelegraphu Be teached’s alternativne študije.

DeFi in Altcoins

Dva od visokih pridobitev 2021 sta bila Solana (SOL) in Terra (LUNA). SOL je zmagal 9,162%, medtem ko je LUNA zmagala 14,11%. Prevladujoče naložbe in pripombe o ekosistemu so katalizirale znatne značilnosti obeh žetonov. Lahko bi tudi trdili, da sta oba, ki ju označujejo kot izvedljiva »ubijalca Ethereuma«, prispevala k njunim širokim zvišanjem.

Na sceni decentraliziranih financ (DeFi) sta dva žetona med veliko petih v skupni zaklenjeni ceni (TVL). Solana je na številki pet z $10.34 milijard, LUNA pa je trenutno prehitela Binance Coin (BNB) za kumarico številka dve z $18.9 milijard, v skladu z Defi Llama. Poleg tega si nastajajoča ekosistema Solana in Terra zaslužita globlji pregled, zato sta tema prihodnjih študij Cointelegraph Be teught.

DeFi je sprejel isto pot pripomb kot širši trg kriptovalut v 2026.

Konkurenca ne dvomi povišano za Ethereum. Njegov delež TVL je postal januarja takoj, ko je 62 %, vendar je trenutno celotna moda do 62. 35%, na Defi Llama. Naslednji segment gradnje za sfero prihaja v kviz v 2020, sploh ker je bila letošnja širitev DeFi-ja tako gorata da so oblasti prešle od zanikanja nadomestnega k spopadanju z načini ravnanja z njim.

Tržna kapitalizacija DeFi ostaja majhen del končne tržne kapitalizacije kriptovalut, vendar je zagotovo doživela isto pot. Nekateri menijo, da je integracija s starim bančništvom eden od temeljnih poudarkov za DeFi v 2020.

NFTs

Nezamenljivi žetoni ali NFT, ki so se pojavili v letu preboja v 2022 kljub temu, da obstaja od 2020. Glavnina prodaje je bila v preteklosti mesecev, ki presegajo $ milijarde decembra. Zbirke digitalnih umetnin in digitalni zbirateljski predmeti prevladujejo 62 % teh obseg prodaje, kar je ena od vseh temeljnih datotek, objavljenih v tem opisu.

Prodajo v osnovni polovici leta so v glavnem poganjali določeni umetniki, ki so se lokaciji pridružili s svojimi zbirkami in nekaj prekomernih prodaj, medtem ko je druga polovica prinesla dodatne mainstream blagovne znamke .

Na primer, Coca-Cola je na dražbi v Decentralandu dala na dražbo nosljivo mehurčasto jakno, Visa pa je kupila svoj prvi NFT. Takšno sodelovanje teh blagovnih znamk je trgu NFT omogočilo, da je dosegel močan razcvet. V opisu je bilo tudi objavljeno, da je najbolj zmagovalna sekvenca NFT v 2020 postala takoj, ko je bil »CryptoPunks«. NFT »CryptoPunk« zagotavlja višjo vedno večjo zmerno donosnost naložbe, če je naslednja z NFT v drugih priljubljenih zbirkah, kar ustreza »CryptoKitties« in »Bored Ape Yacht Club«.

NFT-ji so prav tako motili igralno alternativo in se spremenili v ključ do popolnega uresničevanja načela metaverzov skozi njihove lastnosti blockchaina. Kljub temu nekateri kritiki dvomijo, da se bo parabolični val 2020 zgodil v 2022, zlasti z dodatnim regulativnim nadzorom.

Kljub temu je letošnji znesek kapitalskih naložb misij, usmerjenih v podjetja NFT, presežen. Financiranje NFT v 2020 je od tretjega četrtletja že na 2,1 milijarde dolarjev, vendar skoraj 35 % dejavnosti tveganega kapitala vključuje najpreprostejšo eno agencijo v Andreessen Horowitz, v skladu s PitchBook. Zato, ker prodaja in pretekli čas za NFT še naprej rastejo, je lahko močan za podjetja, ki so žeja po pretiranih pripombah, ki jih je mogoče vzdržati NFT.

Zakon

2020 je napredoval na področju regulative kriptovalut. Začel se je 117 kongres Združenih držav 35 plačila, ki se osredotočajo na zakon o kriptovalutah, blockchain politike in digitalnih valut centralne banke. Predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve Jerome Powell je izrazil svoja stališča o kriptovaluti kot o neopazni grožnji stabilnosti ameriškega finančnega trga. Kljub temu je nedvomno dialog, ki lahko dobro prodre tudi v naslednje leto, zakon o stabilnih coinih.

Predsednikova delovna skupina za finančne trge je v opisu priznala, da so stabilni coini tudi velikodušna alternativna cenovna možnost, vendar so »območje ustreznega nadzora«. Zaenkrat običajno ni zakonov o stabilnih coinih, hkrati pa njihova tržna kapitalizacija znaša $117 milijard od tega pisanja, vendar je korak v tej smeri tudi račun, ki ga je predlagala senatorka iz Wyominga Cynthia Lummis.

Lummis namerava uvesti celoten račun v 2021, ki bo lahko predstavljal berljivost predpisov na stabilnih coinih, regulatorji e-knjig glede razredov sredstev in zagotavljajo varstvo potrošnikov. Zakon o kriptovalutah bo nedvomno tema pogovora v 2020 in bo nedvomno tudi pojasnilo, da bo ekipa Cointelegraph Be teught nedvomno pregled dodatnih.

GameFi

Skoraj jasno je, da imajo vsi ljudje na lokaciji enako mnenje, da je Axie Infinity revolucioniral igranje iger. Maneken play-to-accomplish je takoj postal širok hit, saj je dodal veljaven zaslužek, ki ga je mogoče doseči z igranjem video iger. Informacije razkrivajo, kako so decentralizirane funkcije igranja za dosego (DApp) prevladovale v drugi polovici 2020 v smislu povezanih, dodatnih posebne, aktivne žepne naslove. In od septembra so igralni žetoni, ki ustrezajo peskovniku (SAND), Axie Infinity (AXS), Enjin (ENJ), Illuvium (ILV) in Extremely (UOS), celo premagali Bitcoin v funkcijah, kot je objavljeno v starem strahu tega glasila. .

Sektor iger na srečo je prevzel krmilo DeFi, ki je opazil največ povezanih naslovov v temeljnih sedmih mesecih leta. Dve kategoriji DApp sta rodili nenavaden sektor, GameFi, ki naj bi bil naslednji logičen korak pri gradnji blockchaina. Igre, ki pretežno temeljijo na kriptografiji, uporabnikom že omogočajo, da zadržijo pogled na svoje vire v igri prek NFT-jev, vendar bi ga deli DeFija lahko uporabili tudi v eni drugi fazi. Vključitev DeFi bi poudarila, da bi bili vidiki, ki ustrezajo vložku, na voljo na trgu uporabnikom, če bodo v svojih žetonih opravili zabavo.

Toda sfera je v zgodnjih fazah nerazburjena, vendar njegov čar je v njegovi privlačnosti za uporabnike, ki v bistvu ne bi mogli biti imetniki kriptovalut. Privabljanje takih uporabnikov bi lahko dodatno prispevalo k dodatni uvedbi kriptovalute, ki je nedvomno njegova zanimivost za GameFi v 2022.

Posvojitev

Z nagibi v 2014, so bile kriptovalute pripravljene očarati spektakularno širšo ciljno publiko, ko so jih postavili naslednje leto prej. Iskreno v 2. četrtletju je globalna posvojitev narasla 586 % od 880, razkriva datoteke Chainalysis. In temeljni dogodki, o katerih smo govorili zgoraj, nedvomno prispevajo k temu, da kriptovalute postanejo zelo razširjene. Kapitalske dejavnosti misije NFT so priznale prejšnje seznam najpreprostejših 7 % $10 milijarda vlila v kripto povezane naložbe v 2020.

Kljub pošastni pripombi ostaja lastništvo kriptovalute nekoliko nizko. TripleA ocenjuje, da je globalna cena lastništva kriptovalute zmerna 3,9%. Ukrajina, Rusija in Venezuela so najvišje države z najmanj 10% njihove populacije ponosno lastnik kriptovalute.

Kljub vse večjemu sprejemanju je lastništvo kriptovalut po vsem svetu še vedno nekoliko nizko .