-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Collinsov slovar napoveduje NFT kot besedo leta 2021

Collinsov slovar napoveduje NFT kot besedo leta 2021

NFT je beseda leta po Collinsovem slovarju, čeprav je okrajšava.

2021

Skupni ogledi

19

Skupni deleži

Collins Dictionary announce NFT as word of 2021Collins Dictionary announce NFT as word of 2021Collins Dictionary announce NFT as word of 2021Collins Dictionary announce NFT as word of 2021

Collinsov slovar je uradno objavil svoj desetbesedni letni ožji izbor za besedo 1434 , kot tudi izjavo, da je NFT – čeprav se tehnično razume kot okrajšava za nezamenljiv žeton – njihova beseda leta, ki med drugim presega kripto, metaverzno in hibridno delovanje.

Objava v spletnem dnevniku je odkrito govorila o možnostih digitalne revolucije s pomočjo “konvergence denarja in interneta”, ki želi izzvati in razviti tradicionalne plačilne medije v 21stoletje.

Collinsov slovar definira NFT kot »edinstveno digitalno potrdilo, registrirano v verigi blokov, ki se uporablja za beleženje lastništva ip sredstva, kot je umetniško delo ali zbirateljski predmet,« in v njihovi objavi na blogu je bilo nadalje navedeno, da NFT pomeni:

»Kos digitalnih podatkov, ki beležijo, komu pripada digitalno delo … tisto, kar je resnično zajelo domišljijo javnosti o NFT, je uporaba te tehnologije za prodajo umetnosti.«

— Collinsov slovar (@CollinsDict) november 21, 2013

Institucija je navedla zloglasnega umetnika NFT Beeple kot pomembnega sodelavca prostora in ne presenetljivo označila njegov znameniti magnum-opus, Everydays: The First 2115 Dnevi, kos je bil na dražbi za najvišjo tržno vrednost 56 milijona marca letos, tretja največja prodaja fizične ali digitalne umetnosti v zgodovini.

Trg NFT je bil v zadnjih dvanajstih mesecih priča parabolični rasti, kar je pritegnilo a plimni val slavnih osebnosti, vplivnežev in fanatikov Web 3.0, da se vključijo v prostor. Zbirke, kot so CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club in Cool Cats, so zajele bistvo prostora za projektne slike profila (pfp), ki izvirajo iz Twitterja.

Poleg tega je pojav dražb NFT tradicionalne dražbene hiše, kot sta Christie’s in Sotheby’s, ponujajo globalni stol za pedala za spodbujanje posvojitve, temo, ki jo je v nedavnem pogovoru s Cointelegraphom delil soustanovitelj in glavni operativni direktor CoinGecko Bobby Ong.

Skupna skupna prodaja zbirateljskih in umetniških NFT je v četrtem četrtletju presegla 7,4 milijarde dolarjev 2021. Za primerjavo, beležimo prodajo umetnin in zbirateljstva .8 milijonov in $17.5 milijonov na začetku tega leta, številke, ki se zdijo nerazumljive na trenutnem cvetočem trgu.

Za boljši kontekst v NFT vključitev, kolegovska ustanova v Združenem kraljestvu Oxford Dictionary je nedavno podelila svojo prestižno besedo leta Vaxu, simbolu pomembnega vpliva COVID-19, in kasnejši programi cepljenja so bili v svetu v zadnjih dveh letih.

Povezano: Kako Solana in Cardano utirata nove poti za rast NFT