-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Commonwealth Bank of Australia priznava tveganja v primeru izgubljanja kriptovalut

Commonwealth Bank of Australia priznava tveganja v primeru izgubljanja kriptovalut

»V sodelovanju vidimo tveganja, vendar vidimo večja tveganja v nesodelovanju,« je povedal izvršni direktor CBA Matt Comyn o nedavni igri banke o prevzemu kriptovalut.

480

Skupni ogledi

Skupni deleži

Commonwealth Bank of Australia recognizes risks in missing out on cryptoCommonwealth Bank of Australia recognizes risks in missing out on cryptoCommonwealth Bank of Australia recognizes risks in missing out on cryptoCommonwealth Bank of Australia recognizes risks in missing out on crypto

Matt Comyn, izvršni direktor avstralske banke Commonwealth Bank (CBA), je dejal, da je banka bolj zaskrbljena zaradi tveganja izgubljanja kriptovalute kot zaradi tveganj, povezanih z njeno sprejetjem.

CBA naj bi postala prva od “velikih štirih” bank v Avstraliji, ki bo ponudila storitve, ki temeljijo na kriptovalutih, potem ko je podjetje 3. novembra objavilo, da bo podpiralo trgovanje z 00 digitalnim sredstva neposredno prek svoje bančne aplikacije.

Pogovor z Bloomberg TV v petek, novembra 19, Comyn je bil zaslišan o tem, kako CBA gleda na kripto sektor, pri čemer je izvršni direktor opozoril, da:

»V sodelovanju vidimo tveganja, v nesodelovanju pa vidimo večja tveganja. Pomembno je povedati, da nimamo pogleda na samo ceno premoženja, vidimo jo kot zelo nestanovitno in špekulativno sredstvo, a tudi ne mislimo, da bosta sektor in tehnologija kmalu izginila.«

Comyn je tudi predlagal, da bo iz igre CBA s sprejemanjem kriptovalut veliko več, kot je poudaril da banka vidi veliko primerov uporabe tehnologije blockchain, skupaj z velikim povpraševanjem potrošnikov.

»Zato želimo to razumeti, želimo strankam zagotoviti konkurenčno ponudbo s pravim razkritjem tveganj. Želimo zgraditi zmogljivost v in okoli tehnologije DLT in blockchain,« je dodal.

ASIC nima FOMO in ne more regulirati sektorja

Medtem ko se zdi, da je CBA naklonjena tehnologiji kriptovalut in porazdeljene knjige, je Avstralska komisija za vrednostne papirje in naložbe (ASIC) pozvala k previdnosti vlagateljev. hkrati pa opozarja, da ne more nadzorovati sektorja.

Govor na srečanju Australian Financial Review Super & Wealth Summit novembra 14, predsednik ASIC-a Joe Longo je predlagal, da finančni izvršitelj ne more regulirati kriptovalute, saj razred sredstev trenutno ne spada v obseg »finančnih produktov« v Avstralija:

»Narava hitenja v kriptovalute, ki temelji na povpraševanju, je povzročila nekaj edinstvenih izzivov. Trenutno številna kriptosredstva verjetno niso „finančni produkti“, kar finančnim svetovalcem otežuje svetovanje.«

»ASIC je že zagotovil nekaj smernic o borzno-trgovanih sredstvih, povezanih s kriptosredstvi – vsaj so finančni produkti in se trguje na licencirani borzi, tako da bo tam nekaj zaščite — vendar večinoma , vsaj zaenkrat so vlagatelji sami,« je dodal.

Povezan: Reserve Bank opozarja avstralce, da se ne obremenjujejo s kriptovalutami, ki temeljijo na modi

Po Longovem osebnem mnenju je lokalne vlagatelje pozval, naj iščejo kriptovalute zelo previdno, pri čemer je opozoril, da »maksima ‘ne daj vseh svojih jajc v en koš ‘ mi pride na misel.” Poudaril pa je tudi, da so bili predlogi za kripto, ki jih je prejšnji mesec predstavil avstralski senat, prava poteza za lokalno podnebje.

„Kamor koli pristanemo z vidika politike, je odbor senatorja Bragga pravilno poudaril dejstvo, da je kriptovaluta na našem pragu, tukaj in zdaj, in da jo vodijo izredni potrošnik in povpraševanje vlagateljev,” je dejal.

Commonwealth Bank of Australia recognizes risks in missing out on crypto

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments