2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Cream Finance utrpi 130 milijonov dolarjev hack

Cream Finance utrpi 130 milijonov dolarjev hack

cream

Protokol Ethereum defi je utrpel Cream Finance včerajšnji izkoriščanje, ki je napadalcem omogočilo krajo 60 milijonov dolarjev iz njenih imetij. Novico je prvi razkril Peckshield, podjetje za analitiko blockchain, ki je odkrilo, da je bliskovno posojilo izkoriščalo platformo. To je tretji vdor, ki ga je protokol utrpel v svoji zgodovini in je bil izkoriščen za $20 in prej milijonov dolarjev

Cream Finance še enkrat hacked

Cream Finance, protokol za posojanje in izposojanje, ki temelji na Ethereumu, je utrpel izkoriščanje, ki je hekerjem omogočilo krajo $29 milijona vreden eter in ERC-20 žetoni. Glede na Slowmist, varnostno organizacijo blockchain, je napad ustvaril 2,720.29 eter in 22 žetoni, vključno s HBTC, USDT, BUSD in drugimi. Napad je bil izveden v obliki serije hitrih posojil na zelo neortodoksen način, zaradi česar so nekateri mislili, da je heker izkušen razvijalec defi.

Drugo varnostno podjetje blockchain , Peckshield, je objavil novico in se povezal s hitrim posojilom, ki je povzročilo vdor prek Twitterja. Podjetje je domnevalo, da je bil napad možen zaradi napake v preročanju cen. Ekipa Cream je hitro priznala situacijo in uporabnike obvestila o vdoru. Navedli so tudi:

S pomočjo prijateljev iz Yearn Finance in drugih v skupnosti nam je uspelo identificirati ranljivosti in jih popravi. Medtem smo začasno ustavili naše trge posojil v1 v Ethereumu in pripravljamo obdukcijski pregled.

Sumljive okoliščine

Ekipa Cream Finance je od takrat poskušal komunicirati s hekerji in jim ponujal % vseh izgubljenih žetonov. To je znana strategija, ki se je izplačala za nekatere protokole, ki so bili izkoriščeni v preteklosti. Kljub temu ni bil prejet noben odgovor.

Transakcija izkoriščanja nosi skrivnostno sporočilo, ki kaže na to, da je to usmerjeno dejanje proti protokolu. V sporočilu, ki je omenjalo tudi druge protokole, je pisalo:

gÃTµ Baave lucky, iron bank lucky, cream ne. ydev : incest slab, ne delaj.

To ni prvič, da je bila Cream izkoriščena. Protokol ima precej slabe rezultate, saj je bil v tem letu trikrat izkoriščen. Prvič, februarja, je protokolarna Iron Bank izgubila $ milijonov v še enem napadu hitrega posojila. Po tem dogodku je bil Cream Finance avgusta znova vdrt, ko je izkoriščanje povzročilo izgubo v višini $29 milijonov.

Kaj storiti razmišljate o zadnjem podvigu Cream Finance in nenavadnih okoliščinah, ki ga obdajajo? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Travala's 2021 Q3 Report Shows Crypto Adoption ‘Offset the Negative Impact of the Pandemic’

Travala's 2021 Q3 Report Shows Crypto Adoption ‘Offset the Negative Impact of the Pandemic’

Travala's 2021 Q3 Report Shows Crypto Adoption ‘Offset the Negative Impact of the Pandemic’

Travala's 2021 Q3 Report Shows Crypto Adoption ‘Offset the Negative Impact of the Pandemic’

Travala's 2021 Q3 Report Shows Crypto Adoption ‘Offset the Negative Impact of the Pandemic’

Zasluge za slikeUK Police Seize Bitcoin Worth $2.8 Million From Teen Operating Scam Website: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments