18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Črpana po prostornini? 5 kripto sredstev, ki so jih trgovci všeč...

Črpana po prostornini? 5 kripto sredstev, ki so jih trgovci všeč ta mesec (in njihove cene)

Obseg trgovanja – znesek sredstva, ki je v določenem obdobju zamenjalo lastnika, je ena ključnih meril, ki jo vlagatelji uporabljajo za sledenje gibanja cen in oceno tržnih možnosti za določen kovanec glede na likvidnost in trgovsko dejavnost.

Spodnja lestvica povečuje bogastvo petih kovancev, ki so v tem mesecu najbolj povečali povprečni dnevni obseg trgovine v primerjavi s prejšnjim mesecem. Večina od njih – čeprav ne vsi – so se izkazali za velike zmagovalce v smislu mesečnih donosov, vendar razmerje med ceno in trgovanjem ni bilo vedno tisto, kar bi pričakovali.

Podatki s platforme Cointelegraph Markets Pro dodatno osvetljujejo, kako lahko ta dva kazalnika vplivata drug na drugega.

Poleg številnih drugih količinskih meritev je v središču tudi obseg trgovanja ocene VORTECS ™ – algoritemska primerjava zgodovinskih in trenutnih tržnih razmer, pridobljena iz milijard podatkovnih točk, zbranih in analiziranih z lastniškim modelom strojnega učenja.

Poligon (MATIC): + 643. 79%

Izkoriščanje razširjene dejavnosti v sektorju DeFi in širitve število projektov, ki so se začeli pojavljati na njeni platformi, je imel Polygon fantastičen mesec, ko je osvojil enega največjih rekordov (ATH) za drugim. Dostavljen kovanec 329% v primerjavi z USD in 433% v primerjavi z BTC skupaj z 643% povečanje povprečnega dnevnega obsega trgovanja.

Dinamika obsega trgovanja je zvesto sledila vsakemu dvigu cen in dosegla impresivnih dolarjev 05 milijard maja 19. Tistega dne je bil MATIC odgovoren za kar 4,5% celotnega obsega trgovanja na kripto trgu.

Iz pogleda na lestvico rezultatov VORTECS ™ postane očitno, da so bili poskoki obsega trgovanja bistveni sestavni del vsakega ultra izjemnega odseka, ki ga je MATIC imel ta mesec (rdeči krogi na grafu). Ta temnozelena zaporedja so v zameno napovedovala vsak nov del močnega relija kovanca.

Ethereum Classic (ETC): + 229. 19%

Zapuščena veriga prvotnega Ethereuma, ki jo je večina skupnosti zapustila po 2016 DAO, ETC ima majhno, a navdušeno bazo oboževalcev in sloves omrežja, ki nima varnosti.

Opazovalci so razdeljeni glede tega, kaj točno sproženi ETC 253% teka v prvem tednu maja, ki mu je tesno sledil naraščajoč obseg trgovanja. Mnenja segajo od uporabnikov, ki nenadoma iščejo cenejše alternative glavnemu omrežju Ethereum, do novih vlagateljev, ki kovanec zamenjajo za bolj znanega bratranca.

Kakor koli že, na vrhuncu relija 6. maja je ETC zapovedal šokantno 13. 9% celotnega trgovanja na kripto trgu obseg – ni tako slabo za kovanec, ki je vstal iz let pozabe.

Če sledimo lestvici VORTECS ™, ni bilo le neprikazovanje ETC-ja nepričakovano – v zgodovini je bilo neprimerljivo. Kombinacija tržnih in družbenih razmer, ki so bile pred razstreljevanjem kovanca, ni bila podobna tistim, ki so se sistematično pojavljale pred skoki cen ETC v preteklosti, kar dokazujejo v glavnem nevtralni rezultati VORTECS ™.

Telcoin (TEL): + 8%

Telcoin, globalna platforma za nakazila, katere žeton je cenil 437% v primerjavi z USD in 600% glede na Bitcoin v zadnjem mesecu, dolguje vsaj nekaj svojega uspeha v ognjenem teku Polygona. Verjetni razlog za povečanje TEL-a v začetku maja je bila migracija nivoja 2 na omrežje Polygon z nižjimi pristojbinami in naknadno uvrstitev žetona na QuickSwap, ki je odprla privlačne pogoje za ponudnike likvidnosti.

Kot je razvidno iz grafa, je bila Hitri menjalni trenutek, ki je povzročil največji porast obsega trgovanja s TEL, namesto še večjega dviga cen, ki je sledil nekaj dni zatem.

To je bil isti porast trgovalne aktivnosti med 2. in 8. majem, ko so VORTECS ™ algoritem se je pobral in se skupaj z drugimi sestavnimi meritvami zdel vreden vrste visokih ocen VORTECS ™, ki so začele utripati približno tri dni pred zadnjo fazo zvišanja cen.

iExec RLC (RLC): +1, 153. 49%

RLC, izvorni žeton o platforma za računalništvo v oblaku iExec je pokazala največjo mesečno rast povprečnega dnevnega obsega trgovanja in dodala osupljivih 1 153% v primerjavi s prejšnjim 24 – dnevno obdobje. Cena kovanca se je začela dvigovati po objavi seznama Coinbase Pro 4. maja, še večja pa je bila kaskada nadaljnjih borznih kotacij, partnerstev in sodelovanj z velikimi imeni ter napoved programa nagrajevanja za razvijalce. Čez mesec je bil dostavljen RLC 200% dobička v primerjavi z USD in skoraj 300% glede na Bitcoin.

Kot je razvidno iz grafikona podjetja za analizo podatkov The TIE, je 8. maja in v začetku 9. maja kazalnik obsega trgovanja z nekajurnim zaostankom odseval strmo gibanje cen navzgor. Nato sta se vrstici dejansko združili, kar kaže, da nadaljnje povečanje obsega trgovanja ni bilo več posledica zgolj cenovnih ukrepov, ampak sta se začela neodvisno odzivati ​​na novice in povečevati razpoloženje okoli kovanca.

Kot je razvidno iz grafa, VORTECS RLC ™ Rezultati so bili nevtralni (rumeni) v dneh pred skokom cene kovanca in so se ob odhodu relija na kratko spremenili v bikovsko (svetlo zeleno). Ko pa sta tako cena kot obseg trgovanja dosegla vrh, se je ocena VORTECS ™ preusmerila iz bikovega nazaj v nevtralno (rdeča polja na grafu), kar pomeni, da v preteklosti takim usklajenim spodbudam tako v ceni kot v obsegu trgovanja ni sledila konstantna cena gor ali dol.

Če povzamemo, RLC, ki je potekal ta mesec, ni imel jasnih zgodovinskih primerov glede pravilnosti trga in družbenih dejavnosti, ki bi jih lahko zajel rezultat VORTECS ™. Nasprotno, vodila ga je vrsta bikovih novic. Tu nastopi še en element funkcionalnosti Markets Pro, NewsQuakes ™: V istem grafu je jasno videti, kako sta tik pred mitingom prišli dve objavi kotacij, na Coinbase Pro in Bithumb (rdeči krog na grafikonu). .

Žeton OKB: + 253. 23%

Povprečni dnevni obseg trgovalnega žetona OKEx, OKB, se je povečal za več kot 250% ta mesec. Vendar to dejstvo ni pomenilo ustreznega povišanja cene uporabnega žetona: čez isto 24 dni, izgubil OKB 18. 65% v primerjavi z USD in je dosegel le 4. 89% glede na oblegani Bitcoin.

Pogled na grafikon cene žetona glede na obseg trgovanja ponuja nekaj razlag o tem neskladje. Medtem ko se je obseg trgovanja v prvi polovici meseca v veliki meri odražal gibanje cen, sta se približno maja maja močno razšla 19 in 18, približno v času padca trga. Ko se je cena znižala, se je obseg trgovanja povečal.

Ta ključ do te na videz paradoksalne dinamike je v naravi sredstva. V želji, da bi vrednost žetona ostala visoka, OKEx vsake tri mesece zmanjša oskrbo z OKB tako, da odšteje nekaj milijonov kovancev. Ker naj bi se sedanje obdobje izgorevanja izteklo konec maja, so nekateri trgovci verjetno stavili na OKB, da bi ostali na površju zaradi zajamčene likvidnosti odkupa, ko so bila druga digitalna sredstva v repu. Dejansko je naraščanje obsega trgovanja podprlo kratek odboj, vendar se je lahko ohranilo le nekaj dni, preden je sredstvo spet začelo drseti navzdol.

Upoštevajte, kako je algoritem VORTECS ™ ostal maja 16) povečanje obsega trgovanja kot rezultat je ostal nevtralen. Model, ki se nenehno uči, je zagotovo že videl take žetone, ki jih navdihujejo opekline – in očitno v preteklosti te konice niso vedno pomenile znatnega povišanja cen.

Katera koli merila, ki opisuje tržne obete sredstva je lahko sam po sebi neinformativen ali celo zavajajoč, vendar postane eksponentno bolj uporaben, če ga kontekstualiziramo med ponavljajočimi se vzorci drugih meritev algoritma VORTECS ™ (ki vključujejo cenovno delovanje, razpoloženje in obseg tweetov).

Cointelegraph Markets Pro je mesečno na voljo izključno članom pri $ 99 na mesec ali letno z vključenima dva prosta meseca. Ima 14 -dnevna politika vračila denarja, da se zagotovi, da ustreza kripto trgovanju in vlaganju raziskovalnih potreb naročnikov, člani pa jo lahko kadar koli prekličejo.

Cointelegraph je založnik finančnih informacij in ne investicijski svetovalec. Ne ponujamo osebnih ali individualnih investicijskih nasvetov. Kriptovalute so nestanovitne naložbe in nosijo veliko tveganje, vključno s tveganjem trajne in popolne izgube. Pretekla uspešnost ne kaže na prihodnje rezultate. Slike in grafikoni so v času pisanja pravilni ali kot je določeno drugače. Preizkušene strategije v živo niso priporočila. Pred finančnimi odločitvami se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem. Celotni pogoji .

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments