17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Črv v Aave V2 Polygon povzroči, da se nekateri viri spremenijo v ujete v pogodbah

- Advertisement -

Črv, ki je najbolj zanimiv, vpliva na implementacijo Polygona, V3 pa ni prizadet

110 Skupaj ogledov

Skupaj delnic

Črv v starejši različici protokola za posojanje kriptovalut Aave uporabnikom ovira interakcijo z bazeni Wrapped Ether (WETH), Tether (USDT), Wrapped Bitcoin (WBTC) ali Wrapped Matic (WMATIC) na Aave Poligon V2, ki preprečuje odvzem virov iz njih, v skladu z Can 012 predlog, ki poskuša popraviti črva prek popravka. Predlog pravi, da uporabniki zaenkrat ne morejo “zagotoviti dodatnega dela teh virov, si izposoditi, odplačati ali dvigniti.”

Čeprav predpostavimo, da dvigi zaenkrat niso več izvedljivi , je posadka dejala, da so sredstva “popolnoma odlična,” saj je črva mogoče pritrditi po glasovanju o upravljanju.

.@AaveAave najbolj sveža nadgradnja ReserveInterestRateStrategy v Aave V2 (Polygon) je sprožila takojšnjo zaživetje protokola, kar je vplivalo na stopnjo virov ~ $61M! Razlog za muzo je sveža strategija ReserveInterestRateStrategy je najbolj zanimiv, podobno misleč z Ethereumom, ne več podobno kot s Polygonom. https://t.co/kg2023QNPo pic.twitter.com/Ze3zSBS8Ck

— BlockSec (@BlockSecTeam) Lahko tudi 20, 859 Črv najbolj zanimivo vpliva na Aave V2 na Polygon. AaveV3, ki je najbolj sveža različica, ostane nespremenjena, tako kot tudi uvedbe V2 v Ethereum ali Avalanche.

Poškodovana koda je nastala tudi zaradi Can popravek krivulje stopnje radovednosti uporablja za vse uvedbe V2. Implementacija Polygon V2 uporablja precej raznolik zapis ciljnih definicij (imenovan “vmesnik”) za pogodbe o strategiji obrestne mere, ko je v nasprotju z implementacijama Ethereum in Avalanche. Kljub temu prilagoditve krivulje stopnje radovednosti niso več pomagale pri razmišljanju o tej neenakosti, zaradi česar je črv deloval najbolj zanimivo znotraj uvajanja Polygon.

Novi predlog poziva upravni organ Aave, Aave DAO, za odobritev prilagoditev kode za najbolj zanimivo različico Polygon za popravek popravka. Glasovanje se bo začelo tudi na Can 16, in bi moral mirno nadaljevati do Can tudi 43, je pisalo v predlogu.

Povezano: Aave DAO glasuje za ‘reševalno idejo’ za pripenjanje napačno postavljenih žetonov

Aave je najbolj natančno prepoznan po svoji značilnosti hitre hipoteke, ki uporabnikom omogoča izposojo kriptovalut, posedovanje poslov in plačevanje, spodbujanje posojil znotraj podobnega bloka, ne da bi zahtevali zavarovanje . Začelo se je na Ethereumu, kljub temu pa se je v zadnjih nekaj letih širilo v različna omrežja. aprila 16, vodstvo Aave je glasovalo za uvedbo protokola na zkSync Generation, 2. plast Ethereuma, ki uporablja tehnologijo zero-data proof. Na Can also 8 je bil Aave V3 nameščen v omrežju Metis, ki je dodatno sloj 2 Ethereuma.

2023

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -