19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Crypto fan žetoni mešana torba za ljubitelje nogometa, prikrajšanih za igro

Crypto fan žetoni mešana torba za ljubitelje nogometa, prikrajšanih za igro

Žetoni nogometnih navdušencev so se pojavili kot odsek tokenizirane nore v kriptovaluti nekje okoli 2019. V bistvu delujejo kot simbolizirani deleži vpliva, navijaški žetoni dajejo navijačem športnih organizacij priložnost, da sodelujejo na klubskih voliščih, osvojijo edinstvene nagrade in pridobijo majhno besedo pri odločitvah v klubu, katerih namen je spodbuditi povečano zavzetost navijačev, vendar so pogosto le estetski narava.

Toda kljub na videz površni naravi navijaških žetonov je njihova razširjenost v letih šla le od moči do moči, saj so glavni evropski nogometni klubi, kot so Barcelona, ​​AC Milan, Manchester City, Paris St. Germain in mnogi drugi so prevzeli žetone.

Precejšnje pospeševanje posvojitve je bilo priča 2020 in 2021 kot posledice COVID – 19 je pandemija povzročila, da so športni stadioni gostili igre za zaprtimi vrati. Upravni organ evropskega nogometa UEFA je napovedal, da bodo glavni klubi zaradi pomanjkanja prejemkov in prihodkov od oddajanja izgubili 8 milijard evrov (9,7 milijarde dolarjev).

Glede na to morda smiselno je, da se večji klubi združijo z blockchain platformami žetonov oboževalcev, kot je Chiliz, ki ponuja ponudbe žetonov navijačev prek spletnega mesta Socios Kot poroča Reuters, Chiliz polovico prihodkov od prodaje žetonov deli s partnerskimi klubi, podjetje pa predvideva prodajo v vrednosti 200 milijonov dolarjev. ostalo 2021.

Predsednik Združenja navijačev nogometa za Anglijo in Wales Malcolm Clarke je dejal, da so klubi nedvomno zaslužili z lansiranjem navijaških žetonov med pandemijo. Toda Clarke je dejal, da dovolitev ljubiteljem kozmetičnega mnenja o tem, kako delujejo klubi, ali “poskušanje iz privržencev iztisniti dodaten denar s sestavljanjem nepomembnih spletnih anket”, naj bi bilo tako ali drugače.

Tiskovni predstavnik AC Milan, ki je med pandemijo zaustavil svoj žeton navijačev, je dejal, da je lansiranje žetonov navijačev strateška poteza, namenjena povečanju njegove digitalne prisotnosti in “ostajanju bližje” navijačem.

Skupna vrednost trga žetonov oboževalcev na vseh platformah je trenutno vredna 260 milijonov USD – 900 Po podatkih FanTokenStats se je glede na lansko leto zvišal%.

Vendar ta statistika pove le polovico zgodbe. Vrednost navijaških žetonov je padla skupaj z ostalimi kripto trgi po vrhuncu aprila in maja in izgubila več kot 55% v nemirih, ki so sledili, so na kratko padli na skupno vrednost (228 milijonov USD.

Ta nestanovitnost, skupaj z naraščajočimi stroški dneva tekem na splošno, je nekaterim oboževalcem pustila občutek, da jim ni treba slišati njihovih glasov. Sue Watson, predsednica neodvisnega združenja navijačev West Ham United, je vprašala: “Zakaj bi morali plačati, da bi imeli kakršno koli besedo v klubu?”

Dodajanje stroškov sezonskih vstopnic in dragih nogometnih trakov , Je Watson dejal, da so navijaški žetoni le primer, da se nabira več stroškov. “Pritrdi se, ni poceni,” je dejala. Watsonovi komentarji namigujejo na naraščajoč trend zlasti v evropskem nogometu, ki je imel zaradi navpičnih stroškov naglo rast, kar mnogi štejejo za gentrifikacijo nekdanje zabave delavskega razreda.

Povezano: NBA Top Shot vodi do eksplozije NFT z $ 230 M v prodaji

Kot nadaljnje opozorilo na pretežno površno naravo oboževalcev je nedavni poskus več pomembnih evropskih in britanske nogometne ekipe, da oblikujejo svojo evropsko super ligo. Cilj oblikovanja odcepljene lige je na koncu spodletel, vendar o poskusu oblikovanja lige ni bilo posvetovanja z nobenimi navijaškimi skupinami, izdajatelji televizijskih programov ali oglaševalci, kaj šele z imetniki navijaških žetonov.

Tudi športni svet se je združil z neznamenitimi žetoni v zadnjih mesecih, ko je NFT navdušila številne športne organizacije in blagovne znamke, ki so tehnologijo uporabile za draženje edinstvenih izkušenj oboževalcev.

Medtem ko se je prodaja NFT zmanjšala za več 90% od vrhunca v drugem četrtletju so NFT-ji, povezani s športom, dejansko pokazali največjo odpornost na padec trga, saj so se zmanjšali za samo %. V času objave je bila športna platforma NFT Sorare med prvimi tremi aplikacijami, razvrščenimi po dnevnem obsegu prodaje, v preteklosti pa 1,5 milijona dolarjev 24 ure. Število njenih prodaj v zadnjem tednu znaša več kot 6 000, kar je več kot umetniško zbirateljski CryptoPunk 57 prodaja z določeno mejo, v skladu s podatki Nonfungible.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments