0.2 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Crypto tumblers, izmenjave pod mikroskopom, ko DOJ začenja novo delovno skupino

Crypto tumblers, izmenjave pod mikroskopom, ko DOJ začenja novo delovno skupino

Pod pretvezo, da skorumpirane akterje poziva na odgovornost, bo nova delovna skupina obravnavala kazniva dejanja, povezana s kriminalno zlorabo kriptovalute.

1406 Skupno ogledov

Skupaj deležev

Bidenova administracija je uvedla petstebrno strategijo za boj proti korupciji kot del jedra Združenih državni varnostni interes. Strategija vključuje ustanovitev nove delovne skupine za obravnavanje morebitnih nezakonitih dejavnosti na borzah kriptovalut in drugih storitvah, ki lahko služijo kot poti za pranje denarja.

Z motivom za izboljšanje izvrševanja predpisov o preprečevanju pranja denarja, pa tudi kazenske in civilne zakonodaje, zvezna vlada načrtuje uvedbo novih orodij za preiskovanje in pregon kaznivih dejanj pranja denarja. Posebej za kriptovalute “TRETJI STEBER: Prevzemanje odgovornosti skorumpiranih akterjev” poudarja:

“DOJ bo uporabil novo ustanovljeno delovno skupino, nacionalno ekipo za uveljavljanje kriptovalut, da se osredotoči posebej na zapletene preiskave in pregon kaznivih zlorab kriptovalut.«

Bela hiša je omenila, da bi bila nacionalna skupina za uveljavljanje kriptovalut še posebej odgovorna za nadzor »zločin, ki jih zagrešijo menjalnice virtualnih valut, storitve mešanja in premetavanja ter infrastrukturni akterji za pranje denarja«.

Ministrstvo za pravosodje je razširilo tudi pooblastilo za sodne pozive za nekatere finančne evidence, ki se vodijo v tujini, hkrati pa uvedlo nove zahteve za razkritje informacij o dejanskem lastništvu. Oddelek načrtuje tudi spodbujanje žvižgačev za izmenjavo informacij, ki vodijo v identifikacijo in zaseg nezakonite premoženjske koristi.

Povezano: House committee napoveduje, da bodo kripto izvršni direktorji pričali decembra. 8 zaslišanje o digitalnih sredstvih

Prejšnji članekTa metrika cene bitcoina je bila 'preprodaja' šele sedmič v 8 letih
Naslednji članekNasdaq Stockholm navaja bankovce, s katerimi se trguje na borzi Bitcoin in Ether

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments