23.2 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Danska bo revidirala davčno zakonodajo, da bo ciljala na kriptovalute

Danska bo revidirala davčno zakonodajo, da bo ciljala na kriptovalute

Dansko davčno ministrstvo naj bi bilo razmišljati o reviziji davčne zakonodaje države, da bi se spopadli z izzivi, ki jih predstavljajo kriptovalute. Danski davčni organ je zaskrbljen zaradi naraščajočega tveganja goljufije in razširjenih napak pri prijavi, ki vključujejo kriptovalute.

Danska bo prenovila davčni zakon, da bi obravnavala kriptovaluto

Danska razmišlja o prenovi davčne Bloomberg je v torek poročal, da naj bi se ukvarjal s kriptovalutami, potem ko je odkril, da dve tretjini transakcij z bitcoini in drugimi kriptovalutami niso pravilno obdavčeni.

izzive, ki jih predstavlja kripto premoženje, so pojasnili na danskem davčnem ministrstvu. Oblast je v torek izjavila, da veljavna davčna koda “izvira iz 1922 in zato ne t upoštevati finančne kriptovalute. ” Ministrstvo je navedlo povečano tveganje za goljufije in razširjene napake pri prijavi davkov, ki vključujejo kripto transakcije.

Danska bo opredelila posebne izzive obdavčitve, ki jih predstavljajo kriptovalute, nato pa se bo odločila, kaj bo

Morten Bodskov, danski davčni minister, je pojasnil, da je cilj “paziti in zagotoviti, da so naša pravila posodobljena in omejujejo napake in prevare.”

Publikacija je ugotovila, da je med 2015 in 2019, približno 16, 000 ljudje in podjetja v državi so trgovali s kriptovalutami, vendar 67% teh transakcij ni bilo natančno sporočenih. Danska davčna agencija Skattestyrelsen je februarja sporočila, da je od kripto vlagateljev zbrala 4,9 milijona dolarjev in poročala 48 osebe, osumljene kršitve davčnega zakonika države do njene enote za zločine.

Decembra 2019, naj bi Skattestyrelsen poslal opozorilna pisma na 20, lastniki kriptovalut prosijo za popolno razčlenitev vseh njihovih transakcij in zahtevajo, da popravijo vsa pretekla poročila.

Prejšnji mesec je danski guverner Lars Rohde dejal, da kriptovaluta trenutno ne ogroža centralne banke.

Kaj menite o Danska spreminja svojo zakonodajo v boljše lastnike davčnih kripto? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

IRS Seeks Congressional Authority to Obtain Data on Cryptocurrency Transactions

South African Crypto Exchanges Confirm Receiving Request for Client Data From Tax Collection Body

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments