18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Danski centralni bankir je v skušnjavi, da bi prezrl kriptovaluto - vidi...

Danski centralni bankir je v skušnjavi, da bi prezrl kriptovaluto – vidi resnično grožnjo v “območju z velikimi tehnološkimi napadi na valuto”

Danish Central Banker Tempted to Ignore Cryptocurrency — Says Real Threat Is 'Big Tech Invading Currency Area'

Guverner danske centralne banke Lars Rohde pravi, da ga lahko zamika, da bi ignoriral kriptovaluto, in trdi, da trenutno ne ogroža centralne banke. Vendar pa je poudaril, da bi resnično grožnjo lahko predstavljala velika tehnološka podjetja, ki “napadajo območje valute ali sredstva transakcije.”

Guverner danske centralne banke v skušnjavi, da bi prezrl kriptovaluto

Danski guverner centralne banke Lars Rohde je v sredo o Bloombergu iz Københavna razpravljal o kriptovalutah. Vprašali so ga, ali centralna banka narašča trgovanje s kriptovalutami kot resno gospodarsko grožnjo. Guvernerja so posebej vprašali, ali centralna banka zadevo jemlje resno ali v glavnem še naprej ignorira kriptovaluto.

Guverner Rohde je odgovoril:

V skušnjavi bi me lahko prezrl. Mislim, da se tu izraz valuta slabo uporablja. Večina valut je hranilcev vrednosti ali transakcijskih sredstev.

Dodal je: “Stabilnost in garancija katere koli strani glede vrednosti kriptovalut, zato je v najboljšem primeru zelo špekulativno sredstvo. “

Guvernerja so nadalje vprašali, ali misli, da bodo centralne banke na splošno ukrepale, zmanjšati rivalstvo iz kriptovalut. Potrdil je: “Trenutno mislim, da to ni vprašanje.”

Rohde je nadaljeval s tem, kar je po njegovem mnenju veliko bolj zanimivo. Guverner je menil:

Zanimivo je, da velika tehnologija vdira v valutno območje ali pomeni transakcijo. To bi lahko bilo zelo zanimivo in morda tudi resnično grozilo avtonomiji in neodvisnosti centralnih bank.

Rohde je že dolgo bitcoin dvomljiv. Decembra 2017 je ljudi opozoril, naj se izogibajo bitcoinom, in dejal, da je “smrtonosno.”

Takrat je ugotovil, da kriptovaluta “ni reguliran trg”, in poudaril, da “to ni odgovornost oblasti. Odgovornost je posameznika. « Rohde je nato vlagateljem rekel, naj se “ne pritožujejo, če gre narobe.” Poleg tega je dejal: “Bitcoin vidim kot tulipanijo, ki je mehurček, ki je brez nadzora.”

Kaj menite o komentarjih centralne banke o kriptovaluti? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Executives from China's Largest Bitcoin Mining Firms Speak About Regulatory Crackdown

Spain Based Custodial Services to Report Ownership of Crypto Assets, According to New Law Draft

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments