17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice DAO na sodišču? Curve Finance razmišlja o uveljavljanju licence nad tekmecem...

DAO na sodišču? Curve Finance razmišlja o uveljavljanju licence nad tekmecem Saddle

Kvadratni klin, srečajte se z okroglo luknjo: decentralizirana avtonomna organizacija razmišlja, da bi na sodišče vzela tekmece.

Prej danes je član skupnosti Curve Finance objavil prispevek na forumu za upravljanje družbe Curve z naslovom „Uveljavi pravice intelektualne lastnine Curve“.

“Krivulja se je izkazala za neverjetno priljubljeno, z več kot $ 10 B deponiranimi, stotimi milijoni v dnevnem obsegu in približno 1 milijon USD na teden zaslužka za imetnike veCRV. To ga danes uvršča na vrh vseh borz kriptokriptov, celo kosa z javno trgovalnimi CEX-i, “piše v prispevku. “ Ti CEX zaščitijo svoj intelektualni lastnik v imenu svojih delničarjev in ni razloga, da se Curve samo na podlagi svoje organizacije DAO ne bi zaščitil tudi v korist imetnikov veCRV. ”

Cilj uveljavljanja pravic intelektualne lastnine bi bil v tem primeru Saddle. Sedlo, ki ga je uradni Curve Twitter obravnaval kot “prevajanje po vrsticah iz enega jezika v drugega”, kar bi lahko pomenilo kršitev licence Curve, se je januarja letos sprožilo na veliko pompe in z veliko podporo VC. Prav tako je na dan lansiranja omogočil peščico divjih arbitražnih poslov, ki so jih nekateri označili za izkoriščanje.

Nekateri opazovalci so takoj ugotovili, da podobno kot poslovne licence Uniswap v3 tak ukrep ne bi bil v skladu z odprtokodnim etosom podjetja DeFi.

POVEZANE: Projekt novih položajev sprostitve podjetja Curve Finance za prevzem AMM

Vendar Sam Miorelli, podnevi strokovnjak za kibernetsko varnost in ponoči nadobudni protokolarni politik, ki je avtor predloga, trdi, da je zaščita vrednosti intelektualnega dela temeljna pravica:

“IP je pomemben del sto let inovacij v dobesedno vseh vidikih družbe in gospodarstva. Decentralizacija ne spremeni tega, da imajo ustvarjalci naravno pravico (z zakoni zaščiteni v dejansko vseh jurisdikcijah) do sadov teh stvaritev. «

Zaščita jarek

Medtem ko je Saddle v živo že skoraj šest mesecev in mu večinoma ni uspelo jesti v Curve-jev TVL (Curve je trenutno drugi največji protokol DeFi z $ 10. 49 milijard v skupni vrednosti zaklenjenih, medtem ko Sedlo znaša nekaj manj kot 59 milijonov dolarjev), del tega, kar je Miorelli spodbudilo k akciji, je lahko glavni vlagatelj, ki svoje bazene odpelje na Saddle.

Kdaj je prva tožba zaradi kršitve intelektualne lastnine? Kot imetnik $ veCRV želim, da @CurveFinance agresivno uveljavi in ​​zaščiti svoj položaj. https://t.co/XjNE3uF7t2

– Astronavt Sam Miorelli (@SamMiorelli) junij 15, 2021

Alchemix – protokol, ki ponuja posojila sintetičnih sredstev na podlagi prihodnjega donosa iz sredstev, deponiranih v Yearn .Finančni protokol – pred kratkim so se odločili za zagon bazena alETH na Saddleu, čeprav je njihov bazen alUSD na krivulji in je tretji največji posamezni bazen na platformi. Izbira je bila sprejeta v okviru večje, stalne napetosti med Yearn in Curve glede emisij in dampinga nagradnih žetonov CRV.

Posebnosti, kako naprej, da zaščitimo svoj jarek, so izjemno zapletene. “Charlie,” je član osrednje ekipe Cruve za Cointelegraph povedal, da ima Curve DAO licenco, ki jo je podelil Swiss Stake GmbH, sam Curve DAO pa ni pravna oseba in ima odprtokodno licenco.

Poleg tega ni jasno, ali ima Saddle pravno pravno subjekt, če bi bili vlagatelji družbe VC odgovorni ali če bi poskus izvrševanja licence CRV naredil za vrednostni papir.

Član ekipe, ki upravlja Curve Twitter ročaj, je domneval, da zaradi teh zapletov in stroškov premikanje naprej morda ni smiselno (ne glede na to, kako hudo bi to želeli):

Prav tako je vprašanje, ali je smiselno nadaljevati s poslovnega vidika. Tožba nad zagonom, ki ga podpira VC, se načeloma sliši izjemno vznemirljivo, vendar ne takrat, ko je brez vrednosti

– Curve Finance (@CurveFinance) junij 16, 2021

Miorelli je ugotovil, da ne glede na to, ali se Curve premika naprej z pravni postopek, „veliko DAO-jev mora tej temi posvetiti več pozornosti”, ker je ohranjanje “dobička z DAO-jem, namesto da bi se odpravili na dobro osredotočene VC-je, osrednjega pomena za etiko DeFi – tudi kadar za to potrebujejo nekaj podobnega sodiščem. “

Na koncu bo odločitev o sporu sprejeta glede načel pred morebitnimi denarnimi nagradami, je dodal:

” Včasih te pravice jih je enostavno ali donosno uveljaviti, včasih pa tudi ne. Toda dobičkonosnost je vprašanje, ki si ga zastavite, ko se prvič odločite “ali želim sploh poskusiti uveljaviti svoje pravice?” To je bistvo mojega predloga: ali želi Curve začeti to razpravo? «

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments