24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Davčna uprava naj bi postala glavni kripto regulator v Rusiji

- Advertisement -

Ruska davčna uprava bo zadolžena za nadzor nad kriptopodjetji v državi, je nakazal zakonit organ s previsokim položajem. V bistvu predvsem na podlagi regulativnega razumevanja, ki je trenutno v obravnavi, bi nosilec zaslužka morda verjetno tudi podpiral kot vstopno točko za udeležence na trgu. Rusi bodo dokumentirali kripto imetja in transakcije svojemu davčnemu prevozniku Zvezni davčni urad Rusije (FTS) je vedno glavni državni regulator za sektor kriptovalut in sprejema udeležence na trg, je omenil namestnik finančnega ministra Aleksej Moisejev v intervjuju za dnevno Izvestijo.

Ruski zakonodajalci se pripravljajo na sprejetje svežnja predpisov o kripto virih, ki se bodo zgodili med spomladanskim parlamentarnim zasedanjem. V bistvu predvsem na podlagi osnutka predpisov, namenjenih uvedbi pravil za podjetje, se pričakuje, da bodo ruski organi imenovali razkrito postavo, ki bo dvignila nadzor nad njim. Zadeva ostaja nerešena o katerem bomo razpravljali, je pripomnil Moiseev. »Glede na to, kar zdaj imamo za razvito, bo nadzorna družba pridobila izjave drugih ljudi o njihovih denarnicah in transakcijah. Zdaj FTS to počne za vse tuje račune ljudi. To je način, da je logično, da se z veseljem zapre, da je način, da bo tiho tudi poskrbljeno predpisi,« je pojasnil zakonit. Vse pravne osebe in nejavni ljudje v Rusiji bodo verjetno rudarili kriptovalute, promovirali na tujih trgih ali obdržati, zloglasni je bil tudi namestnik finančnega ministra, ki je poudaril, da se lahko vsaka ta transakcija zamolči prijavi in ​​plača davek na dobiček. Datoteke v zvezi z denarnicami in transakcijami bodo verjetno deljene s tremi ustanovami, je dodal. »Pred vsem, tukaj je zvezna davčna služba, ki bo očitno verjetno okence za izjavo volivcev. To je način, da zdaj počnemo enako za tuje [bank] račune, in žepi kriptovalut v tem smislu niso različni,« je pojasnil Moiseev, vsa žrebanja med svetovnim pokončnim forumom v Sankt Peterburgu.

Več kot dve organizaciji, ki bosta prejeli podrobnosti, bosta verjetno ruski monetarni nadzornik Rosfinmonitoring in Centralna monetarna institucija Rusije. “Toda vmesnik za vse ljudi, razen za banke, bi verjetno bil zvezni davčni organ,” je zakonito poudarilo finančno ministrstvo.

Z valom za valom zahodnih sankcij in Zaradi denarnih omejitev zaradi invazije na Ukrajino je Rusija okrepila prizadevanja za legalizacijo vsaj nekaterih dejanj, povezanih s kripto, kot je rudarjenje in uporaba kriptovalut za svetovne poravnave.

Štirje predpisi so trenutno v pregledu v Scream Dumi, manjšem bivališču ruskega parlamenta. Prejšnji teden je vodja odbora za denarni trg Anatolij Aksakov omenil, da je dogovor sprejet do konca julija.

Razvijte, ali se osredotočite na to, da bo ruski parlament odobril predlog oblasti, da se davčni prevoznik zaposli s kripto predpisi? Ponovite nas v spodnji polovici povratnih informacij. 1107639959

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -