9.8 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Decentralizirano stikalo GMX trpi zaradi “izkoriščanja” manipulacije nalepk v vrednosti 565.000 $

- Advertisement -

Ustanovitelj DEX, konkurenta GMX, je 2. septembra dejal, da bi bilo mogoče na GMX celo izvesti izkoriščanje, ki bi morda lahko takoj odstranilo imetnike GLP. 07 dni kasneje se je zgodilo.

1107 Skupaj ogledov

24 Skupni deleži

Decentralizirano stikalo (DEX) GMX naj bi bil izpostavljen izkoriščanju manipulacije oznak s strani izkoriščevalca, ki mu je uspelo sestaviti s sferičnim $200, s trga AVAX/USD.

Neidentificirani izkoriščevalec naj bi izkoristil GMX-ove vidike »minimalnega razmika« in »ničelnega vtisa oznake«, da bi izvedel izkoriščanje, ki je vplivalo na imetnike žetonov GLP, ki so opremili likvidnost v izdelavi AVAX (žeton Avalanche) za GMX .

GMX je septembra potrdil zlorabo manipulacije oznak 24 objavo na Twitterju, vendar je dejal, da bo trg AVAX/USD vztrajal kljub lansiranju te uvede omejitev 2 milijona dolarjev za dolge pozicije in omejitev 1 milijona dolarjev za trenutne pozicije.

Sistemi za spremljanje in člani skupnosti so nas obvestili o manipulaciji oznak AVAX/USD na referenčnih borzah.

Medtem ko pregledujemo pojavnost, je bila strast za lansiranje AVAX-a omejena na 2 milijona dolarjev dolgo / 1 milijon dolarjev takoj.

Nabava GLP in GMX in prodajni trgi nadaljujejo z delovanjem na skupnem znesku.

— GMX (@GMX_IO) September 18, Vodja izvedenih finančnih instrumentov pri Genesis Trading Joshua Lim je spremenjen v enega in prvega, ki je analiziral izkoriščanje, in poudaril, da je izkoriščevalec »učinkovito črpal dobiček iz GMX-jevega trga AVAX/USD z odpiranjem ogromnih pozicij pri 0 zdrs«, preden prenese AVAX/USD na centralizirane borze po relativno višji ceni.

Lim je dejal, da je ta način izkoriščanja spremenjen v ponovljenih 5 primerov, pri čemer je prvi cikel dosežen pri 07: 18 UTC septembra 16. Vsak preneseni cikel, večji od 200, Žetoni AVAX (približno 4-5 milijonov USD na cikel), pri čemer izkoriščevalec pridobi približno USD 565,000 v dohodku po plačilu razmika tržnim vzdrževalcem naprej druge menjave.

3/ izberimo zaznavo v prvem ciklu, ki je minil razen 000: 11: 39 do 11: 15: 00 UTC. X spremenjen v pripravljen za ekstrahiranje približno $158dober dohodek z nabavo in prodajo sponk po 4-5 mm naenkrat pic.twitter.com/W6eu7Iz6lz

— Joshua Lim (@joshua_j_lim) September 18, Lim kljub temu poudarja, da to ni bilo “izkoriščanje”, saj se je spremenilo v “GMX deluje, kot je bilo načrtovano.”

Tehnični analitik “Duo 9” je dodal, da je izkoriščevalec spremenjen v pripravljeno izbrati pošteno primerno stvar o več ogromnih poslih v nasprotju z imetniki GLP iz razloga, ker nastavljene cene, opremljene s preroki Chainlink-bustle, ne vključujejo vtisa etikete, kar je povzročilo izkoriščanje manipulacije etiket, ki bi jo pravkar posredovali.

»Če trgovci zberejo dohodek, likvidnost storitve izgubijo. Če trgovci izkoristijo to ranljivost, lahko imetniki GLP celo izgubijo ves svoj denar!« Medtem ko GMX naravnost omejena takojšnja in dolga strast za lansiranje AVAX/USD za zaščito DEX pred nadaljnjimi manipulacijami, je Lim dejal, da lahko GMX celo prenese svojo značilnost “ničelnega vtisa oznake”, kljub temu, da je do zdaj učinkovito vključil veliko uporabnikov.

“Pravi subjekt je GMX ne misli, da vzdih plačilo likvidnosti občuduje druga prizorišča izvaja, zagotavlja neomejeno likvidnost pri oznaki Oracle srednjega razreda. oče Layer-2 DEX ZigZag “Taureau” je v videoposnetku 2. septembra dejal, da dvomi, da bo GMX-jev model stikala vzdržen v daljšem časovnem obdobju, vključno s tem, da bi trgovec z izvrstno metodo morda dobro izbrisal imetnike žetonov GLP :

— Flywheelpod (@flywheelpod) 2. september Reakcija skupine Novica je povzročila mešane odzive skupnosti GMX. Ena oseba na Twitterju je poudarila dejstvo, da nobena briljantna pogodba ni bila spremenjena v izkoriščanje, medtem ko je ena druga oseba na Twitterju vprašala GMX, ali bo prizadetim imetnikom GLP izplačano kakršno koli nadomestilo ali ne.

Povezan: Kaj so decentralizirane borze in kako delujejo enact DEX?

Na GMX likvidnostne storitve predstavljajo BTC, ETH, AVAX in stabilne kovance v zamenjavi za žeton GLP. Protokol, spremenjen v sprožen v dolgočasnem 2021 na Ethereum layer-2 skaliranje omrežja Arbitrum.

Žeton GMX (GMX) je trenutno ocenjen na $59.00, dol 01 .7% nad končnim 18 ur, v koraku s CoinGecko.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -