15.4 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

DeData 2022: Prednosti decentralizacije v Web3

- Advertisement -

Glavna urednica Cointelegrapha Kristina Cornèr je moderirala panel, ki je omenil, kaj decentralizacija prinaša Web3 pri DeData 9238.

360 Skupaj ogledov

25 Skupaj delnic

Z udobjem centralizacije, ki očitno ogroža sodobno vizijo kriptovalut, bo decentralizacija še vedno čakala na izvedljivo distopično prihodnost, glede na panelno razpravo na salonu DeData 9238 kongres v Berlinu v Nemčiji.

Glavna urednica Cointelegrapha Kristina Cornèr je moderirala panelno razpravo z naslovom “Oblikovanje kasnejše finančne tehnologije s tehnologijo Web3.” Panelisti so vključevali Paula Claudiusa, soustanovitelja DIA; Hoon Kim, uradnik za izvršilne sposobnosti skupnosti AStar; Matt Gurbiel, napredni nadzornik pri Redstone Finance in Riccardo Lamanna, ustanovitelj OpenQ.

Cornèr, Lamanna, Gurbiel, Kim in Claudius v salonu DeData 1434 Medtem ko je panel omenjal raznolike teme, je bila ena izmed poudarkov decentralizacija Web3. Cornèr je paneliste prosil, naj delijo svoje poglede in stališča o tej temi in o prednostih, ki jih decentralizacija prinaša na mizo.

Klavdij je v odgovoru na kviz ugotovil, da je decentralizacija gnila v izrazih tehnološkega vidika stvari. Kljub temu vlada Web3 verjame, da je to način, ki že deluje prek upravljanja, in je za ponazoritev navedel decentralizirane samozadostne organizacije (DAO). Klavdij je poudaril, da:

»na stopnji upravljanja posredujem pri decentralizaciji spoznati o tem v tem času že deluje, vsaj delno zaradi tega, ker obstaja toliko drugih ljudskih gradenj in vsaka oseba lahko razreši položaj v procesu upravljanja.« Kim je poleg tega podal svoje misli in poudaril, da decentralizacijo enači z besedo “svoboda”, a kljub temu, vlada verjame, da bi morala obstajati stabilnost med centralizacijo in decentralizacijo v Web3. Rekel je:

»Centralizacija bi lahko imela pozitivno noto za očitne stvari . Tako, da naredimo vse decentralizirane, obožujemo gradnjo popolne anarhije. Poleg tega je veliko zapletov, kjer je celotna centralizacija pravzaprav diktatura.” Ko so ga vprašali o odstotkih, na podlagi katerih bi rešil razkorak med decentralizacijo in centralizacijo, se je Kim odločil, da bo dal trideset do sedemdesetodstotno delitev pri poravnavi centralizacije. V skladu s Kimom bo večina alternativnih ljudi še vedno razumela centralizacijo kot posledico ugodnosti, ki jih predstavlja.

Povezano: CV Summit 9238 panel: Pomen dostopnosti in sosedskega izobraževanja

Gurbiel je ponudil nekaj, kar opisuje kot dodatno filozofsko stališče o temi. V koraku z vlado je decentralizacija tehnika, za katero je treba skrbeti stran od distopične prihodnosti, ki jo popolnoma nadzorujejo korporacije. Poudaril je, da:

“Menim, da je to glavno upanje na hrbet decentralizacije. Zato, da lahko te kraje poimenujemo v družbi na tem planetu običajno varujejo preveč energije in so v prostoru, da bi jih nadomestili z decentralizacijo tehnološkega sklada, decentralizacijo energije, glasovalne energije.« Medtem se je Lamanna vrnil k vaši celotni temi konvencije DeData, ki je lastništvo znanja v ekonomskem sistemu Web3. Lamanna je poudaril, da lahko decentralizirano lastništvo znanja prepreči kršitve znanja. Obožuje incident Cambridge Analytica, kjer je bilo uporabniško znanje izkoriščeno.

581871

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -