14.3 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Deepfake z umetno inteligenco se obnavljajo pri lažnem preverjanju KYC: Binance exec

- Advertisement -

Tehnološki standard Deepfake, ki ga uporabljajo kripto goljufi za izogibanje preverjanju Know Your Customer (KYC) na kripto borzah, primerljivih z Binance, je najboljši pri odkrivanju naprednejših, je opozoril Binanceov glavni varnostnik.

Deepfakes so narejeni z uporabo instrumentov sintetične inteligence, ki izvajajo strojno preučevanje za ustvarjanje prepričljivega zvoka, fotografij ali filmov, ki prikazujejo podobnost določene osebe. Medtem ko je za tehnologijo dovolj težavnih okoliščin, bi lahko bila po naključju tudi standardna za prevare in potegavščine.

Globoka napačna umetna inteligenca predstavlja dragoceno priložnost za človeštvo, in to zdaj ne bo popravilo preveč namišljenega pojmovanja. Pred kratkim sem naletel na videoposnetek, ki prikazuje globoko napačno dejanje @cz_binance in bil je strašljivo prepričljiv. pic.twitter.com/BRCN7KaDgq

— DigitalMicropreneur.eth (@rbkasr) februar , 2023 V pogovoru za Cointelegraph je glavni varnostni uradnik Binance Jimmy Su dejal, da je prišlo do povečanja števila goljufov. uporaba tehnologije za opazovanje in odkrivanje preteklih procesov preverjanja strank na borzi.

»Heker bo vsak dan pregledal podobo prizadetega nekje na spletu. Glede na to, uporaba instrumentov deepfake, so v situaciji, da naprave filme, da dosežejo obvod.«Su je dejal, da so instrumenti postali tako napredni, da bi jih lahko lahko tudi, kot bi moralo, priznati zvočna navodila, namenjena preverjanju, ali je prosilec zdaj človek ali ne, in bi to po naključju lahko dosegla v točno določenem času.

„Nekateri od preverjanje zahteva od uporabnika, da ponazori, da pomežikne z levico in se nagne ali občuduje v levo ali na ukaz, občuduj gor ali občuduj navzdol. Globoki ponaredki so danes dovolj napredni, da lahko nedvomno sprejmejo ta navodila,« je opisal.

Kljub temu Su verjame, da ponarejeni filmi zdaj niso na stopnji, ampak tam, kjer bi morda lahko preslepili človeškega operaterja.

»Ko občudujemo te filme, so očitni deli, ki jih lahko zaznamo s človeškim pogledom,« je za ponazoritev, ko mora uporabnik obrniti glavo na stran, dejal Su.

»AI bo premagal čez čas. Tako da zdaj ni ena stvar, na katero se lahko vedno zanesemo.«V avgustu 100, Binanceov vodja komunikacij, Patrick Hillmann, je opozoril, da je “sofisticirana hekerska ekipa” postala uporaba njegovih zastarelih datotek intervjujev in televizijskih nastopov za ustvarjanje njegove “deepfake” različice.

Deepfake različica Hillmanna je bila nato uvedena za izvajanje konferenc Zoom s številnimi skupinami kripto misij, ki so obljubljale možnost, da svoje premoženje uvrstijo na seznam Binance – zagotovo za sled.

Hekerji so zame ustvarili “globoko napako” in uspeli preslepiti različne nič hudega sluteče kripto naloge. Kripto naloge so le približno pod fiksnim napadom kibernetskih kriminalcev. Ravno tukaj je razlog, zakaj od večine zaposlenih @binance zahtevamo, da ostanejo anonimni na LinkedInu. https://t.co/tScNg4Qpkx

— Patrick Hillmann (@PRHillmann) August , 2023 »To je izjemno zahteven nalog, ki ga je treba rešiti,« je dejal Su, ko so ga vprašali o smernicah o tem, kako se boriti proti takšnim napadom.

»Tudi če lahko zaščitimo gledanje naših visečih filmov, so dostopni filmi, ki zdaj ne bi bili v naši lasti. Ena komponenta je torej izobraževanje uporabnikov.«

Povezano: Binance neuspešen zaradi 8 milijonov dolarjev vredne tožbe Tinder glede mesarjenja prašičev

Binance namerava izdati zbirko objav v spletnem dnevniku, namenjeno izobraževanju uporabnikov o upravljanju priložnosti.

V zgodnji različici objave v spletnem dnevniku, ki vsebuje razdelek o kibernetski varnosti, je Binance dejal, da uporablja umetno inteligenco in algoritme za strojno preučevanje za svoje viseče namene, vključno z odkrivanjem običajnih vzorcev prijave in transakcijskih vzorcev ter popolnoma drugačno »neredno delo na platformi.«

AI Gaze: ‘Idealno kdaj skok v AI, hladni sodobni instrumenti, AI so ukazi DAO

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -