15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice DeFi in tradicionalne finance bi se lahko tokenizirale

DeFi in tradicionalne finance bi se lahko tokenizirale

DeFi-ju ne bo težko postaviti v isto raven s tradicionalnimi financami, vendar mu lahko tokenizacija pomaga, pravi izvršni direktor Liquefy.

1498 Skupaj ogledi

5 Skupaj delnice

DeFi and traditional finance could converge thanks to tokenization

Nefungibilni žetoni bi lahko v bližnji prihodnosti postali most za povezavo starega finančnega sistema z nastajajočim fintech svetom. Med nedavnim intervjujem je Adrian Lai, direktor podjetja Liquefy – investicijskega podjetja in inkubatorja za decentralizirane finančne platforme – povedal za Cointelegraph China , da sintetična sredstva, NFT in digitalni vrednostni papirji na novo opredeljujejo način delovanja kapitalskih trgov.

Lai še posebej verjame, da bi lahko vrednost sintetičnih sredstev vsakemu posamezniku v decentraliziranih financah omogočila dostop do v bistvu katerega koli sredstva, če obstaja zanesljiv vir podatkov. Ta nastajajoči trend med tradicionalnimi financami in DeFi je neizogiben.

Lai je še poudaril, da bomo z naraščanjem konvergence med varnostnimi žetoni in digitalnimi valutami videli povečano aktivnost med tradicionalnimi financami. in kriptovalute. Dodal je še, da:

“Prihaja do združitve varnostnih žetonov, pomožnih žetonov in NFT-jev. NFT lahko zdaj predstavljajo tudi resnično premoženje, kar pred nekaj leti ni bilo upoštevano. Konvergenca tradicionalnih financ in kripto prostora se vedno bolj povečuje. “

Lai je dal na primer centralizirane borze, češ da nekatere od njih presegajo tradicionalno razumevanje, da so preprosto mesto trgovanja. Platforme, kot sta BlockFi in Coinbase, ponujajo storitve, usmerjene v maloprodajo, kot so varčevalni računi in možnosti kripto plačil – storitve, zaradi katerih te platforme vsaj delno delujejo kot tradicionalne finančne institucije.

Lai je pojasnil, da sintetična sredstva so namenjena posnemanju drugih naložbenih produktov. Za simulacijo osnovnega sredstva lahko kombinirajo različne izvedene finančne instrumente, kot so terminske pogodbe, opcije ali zamenjave. Ta osnovna sredstva lahko vključujejo delnice, obveznice, indekse, surovine, valute ali obrestne mere.

Prihajajoči izzivi

Čeprav je zbliževanje tradicionalnih financ in kripto industrije neizogibno, Lai meni, da se sedanja kripto industrija še vedno sooča z izzivi, kot sta izpostavljenost likvidnosti in zanesljivi podatkovni proroki: preprosto ni dovolj informacij v kripto prostoru. Ko nekdo v kripto želi trgovati z nelikvidnimi sredstvi, v večini primerov na blockchainu ni ustreznih podatkov o cenah in drugih podpornih informacij, ki bi olajšale trgovino. «

Lai je tudi poudaril da je, čeprav je okoli NFT-jev veliko razburjenja, trenutni trg NFT-jev le trg zbiranja digitalnih izdelkov, ki ne zahteva veliko likvidnosti. Medtem ko Lai verjame, da bo ta zbirateljski trg verjetno ostal dolgoročno, je treba narediti več sprememb, ki bodo pomagale širšemu trgu NFT še naprej rasti.

Misli, da bi razčlenitev NFT na več delov za naložbene namene bi lahko postal nov trend na trgu digitalnih zbirateljskih izdelkov:

“NFT lahko predstavlja tudi resnično premoženje in ustvarjanje delčka NFT iz resničnega premoženja je dober način za tradicionalno finančno izpostavljenost kripto. V tem primeru je likvidnost pomembna, ker želite zamenjati delček dejanskega sredstva. «

Tokeniziranje DeFi

Po Laijevem mnenju je tokenizacija prej potekala predvsem s ponudbami varnostnih žetonov. Verjame pa, da se bo zaradi DeFi to spremenilo, saj bi lahko tokenizacija sredstev z DeFi tokenizacijo naredila bolj dostopno za vse:

„Medtem ko so varnostni žetoni podprti s stvarnimi sredstvi in ​​je njihovo lastništvo pravno priznano, je likvidnost varnostnih žetonov lahko različna in v mnogih primerih smo videli, da lastniki varnostnih žetonov, ko želijo prodati svoj delež, morda ne bo mogel izvesti trgovine po najboljši ceni. “

Lai meni, da zorenje DeFi in tokenizacija stvarnega premoženja prek protokolov DeFi bosta imela več potenciala kot uporaba tradicionalnega modela ponudbe varnostnih žetonov: »Tokenizacija sredstev na decentraliziran način odpira lastnikom sredstev veliko večjo likvidnost. Hkrati pa daje resnično izpostavljenost premoženja vsem uporabnikom DeFi-ja. “

Kot je Cointelegraph že poročal, 2021 bo verjetno ključno leto za DeFi, ki bo spremenilo način uporabe finančnih storitev. Torej, bi lahko tokenizacija tudi pri tem igrala vlogo?

Prejšnji članekEter pluje nad dnevnim obsegom BTC, ko trgovanje s sivimi ETH Trust trguje z 11-odstotno premijo
Naslednji članekMichael Saylor pravi, da je Bitcoin Mining Council potreben za boj proti “sovražni” pripovedi

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments