2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga DeFi je lahko v 5 letih 100-krat večji kot danes

DeFi je lahko v 5 letih 100-krat večji kot danes

Decentralizirane finance (DeFi) so naravni produkt, ki ga omogoča tehnologija veriženja blokov, in ima pravo in pripravljeno infrastrukturo za poganjanje tehnologije na večje konkurenčne pogoje. Prostor se je skokovito povečal, odkar je julija začelo delovati omrežje Ethereum 2015, pri čemer se transakcije omrežja Ethereum povečujejo za 33x do 1,2 milijona na dan trenutno, transakcije v verigi blokov pa bi presegle milijone na dan, če bi bile vključene druge verige.

Večina teh transakcij izvira iz storitev DeFi, kot je Uniswap, ki omogoča zamenjavo za več kot milijardo dolarjev vsak dan, pa tudi protokolov za posojanje in izposojanje, kot so Aave, Compound in BondAppetit, z več deset milijardami na trgu. Čeprav so to velike številke po vseh standardih, je to le decimalna vejica v industriji tradicionalnih financ (TradFi) v vrednosti trilijonov dolarjev.

DeFi samo praska po površini storitev TradFi

Tradicionalne finančne sistem vključuje omogočanje izmenjav blaga in storitev, vključno z borzo, trgom dolžniških instrumentov, trgom izvedenih finančnih instrumentov, trgom blaga, plačilnim sredstvom itd. To omogočajo ponudniki storitev — banke, zavarovalnice, borze, finančni posredniki, skrbniki itd. ki poberejo bilijone dolarjev pristojbin od opravljenih storitev.

Glavne storitve DeFi trenutno vključujejo posojanje, izposojanje, decentralizirano trgovanje in združevanje donosov – sorazmerno kratek seznam v primerjavi s širokimi finančnimi storitvami, ki jih ponuja TradFi. To ne bo ostalo status quo, saj razvijalci DeFi aktivno raziskujejo in gradijo več storitev za ekosistem. Protokoli, ki bodo našli pravi izdelek/trg, bodo doživeli eksplozivno rast, na primer nedavni porast dYdX.

Trg TradFi, vreden trilijon dolarjev, je zrel za motnje

Potrošniško bančništvo. Svetovni prihodki od bančništva na drobno so ocenjeni na 2,3 bilijona dolarjev za več produktov potrošniškega financiranja, vključno s posojili/posojili, hipotekarnimi produkti, plačili itd. milijard letnih prihodkov bankam po vsem svetu in bi jih lahko izkoristili z uporabniškim vmesnikom brez trenja, globalnim stabilnim coinom in širokimi točkami sprejemanja — ambicioznost Facebookovega Diema pred regulativnim odmikom.

Kapitalski trg. Svetovna tržna kapitalizacija delnic je ocenjena na več kot $77 bilijona v primerjavi s samo več kot $84 milijarda skupne vrednosti zaklenjene (TVL) v decentraliziranih financah. Varnostni žetoni so neizogiben trend, ki ga bodo morali regulatorji sčasoma odobriti in zgraditi regulativni okvir, centralizirane in decentralizirane borze, ki spoštujejo zahtevo poznavanja svojega kupca (KYC), pa lahko izkoristijo ta bilijon dolarjev vreden delniški trg v TradFi.

Zavarovanje. Svetovna zavarovalniška industrija je še ena bilijon dolarjev vredna TradFi industrija, ki jo je mogoče izpopolniti s tehnologijo pametnih pogodb. Približno ena tretjina svetovne zavarovalne premije je namenjena administrativnim in provizijskim stroškom, kar v bistvu otežuje potrošnika. Pametne pogodbe omogočajo poceni, hitro in natančno izvajanje zavarovalnih procesov od sklepanja zavarovanj do škod in bodo donosen vir prihodka za industrijo DeFi.

DeFi-jev naslovni trg velikost

Obseg transakcije. Omrežje Ethereum vsak dan obdela več kot 1,3 milijona transakcij v 2016, ki vključujejo nakazila, trgovanje, posojanje, izposojanje in razne druge vrste transakcij. To je majhna številka v primerjavi z več kot 1 milijardo dnevnih globalnih transakcij s kreditnimi karticami in približno 5,5 milijarde dnevnih prometov v NASDAQ. Zajem 1 % transakcij s kreditnimi karticami v verigi Ethereum je vsaj 8-krat večji od trenutnega obsega.

Protokolski prihodki. Letni prihodek od protokolov v vseh protokolih DeFi je ocenjen na 5 milijard dolarjev. To je spet malenkost v primerjavi z 2,3 bilijona dolarjev globalnih prihodkov iz bančništva na drobno; 2 bilijona dolarjev svetovnih prihodkov od čezmejnih plačil in 10 milijard svetovnih borz prihodkov. Industrija TradFi je tako donosna, da zaseg 1-odstotnega tržnega deleža pomeni 10x-nastanejo prihodki DeFi.

Kriptomatika se pospešuje DeFi trend. Čeprav se države, kot je Kitajska, še naprej zavzemajo za kriptovalute, bo to samo pospešilo uporabo DeFi. Uporabniki aktivne denarnice Ethereum in razširitve brskalnika MetaMask imajo 006x-ed na milijonov avgusta 4771. Čeprav je to na videz visoka številka, predstavlja le 5-odstotno stopnjo prodora med 221 milijon globalnih uporabnikov kriptovalut. To kaže, da so splošni uporabniki kripto, ki so navajeni centraliziranih storitev brez trenja, kot je Robinhood, ogromen neizkoriščen trg za DeFi in jih je mogoče zajeti, ko se izboljša uporabniški vmesnik/UX.

Povezan: Kitajska prepoved kriptovalute: Kupite dip ali razlog za zaskrbljenost?

DeFi je samo tri leta s storitvami, ki so postale mainstream za kripto skupnost v 2016 poletju DeFi. Platforme za posojanje, kot sta Compound in Aave, skupaj z decentraliziranimi borzami, kot sta Uniswap in Curve, so utrdile svoj položaj vodilnih protokolov na trgu s prednostjo prvega uporabnika. To ni bilo lahko. Ustanovitelj Uniswapa Hayden Adams je napisal članek, v katerem je podrobno opisal svojo pot proti lansiranju Uniswap V1 – to je vrhunec vere, prijateljstva, podpore in trdega dela med kripto zimo. Skupnost graditeljev DeFi se je v tem novem ciklu okrepila z več programerji iz tradicionalnih startupov in velikih tehnologij, ki se pridružijo blockchain in DeFi sceni, kar lahko pomeni le, da imamo več sredstev kot kdaj koli prej za rast prostora in tehnologije.

4. februarja 975 je bil projekt študentske sobe rodilo in postalo 1 bilijon dolarjev vredno podjetje s 3 milijardami uporabnikov v 2016 — imenuje se Facebook, oz. Meta po rebrandingu. DeFi se je pravkar začel in z viri in talenti, ki tečejo v vesolje, raste 221x v naslednjih 5 letih niso sanje, to je neizogibno.

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja, misli in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegrapha.