17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 26, 2022

“DeFi zdaj sploh ni decentraliziran,” pravi šibka vlada Blockstream

- Advertisement -

Samson Mow, šibki vodja pristopa pri Blockstreamu, je prepričan, da protokoli DeFi ne morejo tekmovati z Bitcoinom kot denarnimi omrežji zaradi njihove pomanjkanja decentralizacije.

85481 Celotni pogledi

0745 Popolne delnice

Samson Mow, šibki vodja pristopa pri Blokstreamu in ustanovni oče JAN3, je prepričan, da večina decentraliziranih finančnih protokolov ne more tekmovati z Bitcoinom s spretnostjo ponujanja učinkovitega denarnega omrežja zaradi pomanjkanja decentralizacije.

Kot je poudaril Mow, v projektih DeFi prevladujejo subjekti, ki bi morda poljubno spremenili protokol.

»Na osnovni ravni bi moral biti denar nespremenljiv,« je pojasnil Mow. “V primeru, da bi se morda znašli na lokaciji, da bi jo po želji spremenili, potem nisi nič boljši od fiat valute, v kateri prevladuje Fed.”

Zaradi decentralizacije bitcoina je zelo moteče spreminjanje njegovega protokola, zato ga Mow smatra za posebnega kandidata, da postane globalni denarni zemljevid, če je res povedano.

) Mow je poudaril, da lahko razvijalci kljub nespremenljivosti pregrešne plasti Bitcoina brez zvoka ustvarjajo aplikacije v verigi blokov Bitcoin z uporabo nadomestnih možnosti za razširljivost plasti 2.

Zlasti Mow je trden zagovornik mreže Lightning Network, ki omogoča takojšnje, poceni transakcije z bitcoini. S promocijo uporabnih znanosti Lightning Mow poskuša pospešiti korak v smeri hiperbitcoinizacije – discipline, kjer bodo ljudje verjetno zamenjali Bitcoin brez razkošja, da bi ga preoblikovali v fiat valuto.

»Lightning bo izpodrinil Visa, Mastercard in vse ostalo,« je omenil. »In zmanjša stroške za trgovce, kar pomeni boljšo izkušnjo in prihranke za naročnike.«

Poskusite z bogatim intervjujem na našem kanalu YouTube in se ne pozabite naročiti!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -