15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Delalarizacija: Rusija odstranjuje vsa sredstva ameriškega dolarja iz svojega nacionalnega bogastva v...

Delalarizacija: Rusija odstranjuje vsa sredstva ameriškega dolarja iz svojega nacionalnega bogastva v višini 600 milijard dolarjev

De-dollarization: Russia Removing of All Dollar Assets From National Wealth Fund

Rusija naj bi objavila, da ZDA premoženje v dolarjih bo odstranjeno iz njegovega nacionalnega premoženjskega sklada, ko se bodo ameriške sankcije Moskvi okrepile. Sklad, ki trenutno znaša približno $ 600, 9 milijard, je del ruskih zlatih in deviznih rezerv .

Rusija okrepi prizadevanja za delarizacijo

Ruski finančni minister Anton Siluanov je na mednarodnem gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu v četrtek sporočil, da bodo dolarjska sredstva v celoti odstranjena iz Nacionalnega bogastva (NWF), saj Washington še naprej uvaja sankcije proti Moskvi.

Po prevodu Reutersa je novinarjem povedal:

Tako kot centralna banka , smo se odločili zmanjšati naložbe NSW v dolarska sredstva.

Finančni minister je nadalje razkril, da bodo spremembe zgodi v naslednjem mesecu, po katerem bo sklad verjetno držal evro (40%), juan (30%), zlato (20), japonski jen (5%) in Britis funt h (5%). Dolarski del sklada bodo nadomestili evro, juan in funt.

Ruski nacionalni sklad za bogastvo je bil prvotno zasnovan za podporo pokojninskega sistema države. Je del ruskih zlatih in deviznih rezerv. Po navedbah objave je znašala $ 600 .9 milijard od maja 27.

Timothy Ash, starejši strateg za trge v vzponu pri Bluebay Asset Manager, odločitev Rusije, da se dolar odreče, označuje za “zelo politično”. Verjame, da je poteza namenjena “pošiljanju signala” administraciji Bidena s sporočilom:

Ne razumemo ZDA ne potrebujejo, ne potrebujemo transakcij v dolarjih in smo neobčutljivi na več ameriških sankcij.

Opozoril je, da bi to lahko razlagali tudi kot znak, da Moskva od ZDA pričakuje več sankcij

Ruski predsednik Vladimir Putin je v prizadevanju naredil dedolarizacijo ključne politike svoje države za zmanjšanje izpostavljenosti ruskega gospodarstva dolarskim sredstvom. Večletno prizadevanje za zmanjšanje ranljivosti Rusije za ameriške sankcije je posledica poslabšanja odnosov z Washingtonom.

Januarska ruska centralna banka je objavila poročilo, ki kaže, da je zlato v ZDA preseglo ameriške dolarje. rezerve države prvič. Poleg tega so avgusta lani Bitcoin News poročale, da sta Rusija in Kitajska sodelovale pri zmanjševanju odvisnosti od ameriškega dolarja, trgovinske poravnave v USD med državama pa so padle pod 50%.

Kaj menite o tem, da Rusija odstrani premoženje v ameriških dolarjih iz svojega nacionalnega bogastva? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

'Bitcoin Going to the Moon' — Bitmex Sending Physical Bitcoin to Lunar Surface in Q4

Ron Paul Wants Bitcoin Totally Legalized to Compete With Dollar and Let the People Decide

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments