16.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Demistificiranje komercialnih imperativov Metaverse

- Advertisement -

V starem članku sem govoril o razvoju gospodarstev Web3 in najnovejši nestanovitnosti, specializiran za participativno naravo Web3, ki je temeljno znanje, ki omogoča finančni sistem ustvarjalcev.

Časovni okvir »metaverse« – meta in vesolje – pogosto opisuje pričakovano prihodnjo ponovitev ali evolucijo predlogov superhighway, ki jih poganja Web3 uporabne znanosti, bodite zadovoljni blockchain in decentralizirana koristna pravila za distribucijo in porabo virov. Čeprav je bila glavna stopnja zanimanja pogosto za metaverzalne modalnosti, primerljive z razširjeno resničnostjo (AR), digitalno resničnostjo (VR), igranjem iger, 2nd Life, avatarji in tako naprej, po mojem mnenju te modalnosti opisujejo navdušujoč razvoj ali prehod od digitalna transformacija sodobnih desetletij v »preobrazbo digitalnega«. Točno to želi Metaverse označiti. Morda bi se danes zdelo povzeto in nerodno, vendar če razčlenimo dele, ki označujejo Metaverse, dobimo pogled na preoblikovano digitalno prihodnost.

Naša identifikacija se lahko drži naše avatarje in predstavitve AR/VR ter zagotoviti določene, deterministične in uporabljene brez zavračanja. Stvari, ki jih označujemo, so zastopane v okviru prejemanja tokeniziranih virov z nosilci vrednotenja, ki niso več najbolj privlačni, da preprečujejo dvojno porabo, vendar poleg tega vzvoda blockchain kot namen transakcije, ki prinaša tradicionalna načela blockchaina (nadomestek, zaupanje in lastništvo) v Metaverse. Avatarji, ki nas opisujejo, imajo lahko interakcijo z različnimi vesolji in njihovimi določenimi sistemi, mi pa si pridržujemo zakonite in zmožnosti za monetizacijo naših podatkov, truda, sposobnosti in celotnega imena, ki ga ustvarijo. In ker naše zastopanje prečka različne modalitete – primerljive z našimi avatarji prek VR do reprezentacij v športu –, uspešno uporabljamo stvari, ki jih določimo, in to upoštevamo glede na finančno in plačilno namero, ki jo izberemo.

Povezan: Modno in nezaslišano: Kar je Metaverse je zadovoljen, je zdaj zakonito

Domiselni in previdni ter temelj uspeha metaverse temeljijo na brezhibni interoperabilnosti in preklopu označevanja (žetonizirani ali drugi semantični mrežni konstrukti ) resnično skozi vesolja, ki jih podpirata omrežji plasti 1 in 2. Vse to podpira interaktivno modalnost, ki jo gledam znotraj Metaverse. Torej, zdaj imamo zmerno par dela za dosego. Zdeti bi se morali glede komercialnih izbir Metaverse in najbolj praktičnega diagrama, da je danes monetiziran, in verjetnost komercialnih navad razporedi po nedavnem.

) Vrednotenje Metaverse: Kako dosežemo komercialni cilj v Metaverse? Ker se Web3 in Metaverse ukvarjata z izumom tokeniziranega označevalca, se odločimo, da bomo finančne odločitve obravnavali kot začetno raven. Na primer, nauk o mojem zanimanju je tisto, kar nakazujejo finančne storitve znotraj Metaverse. Videti je razširjena financializacija NFT-jev in pojav drugih tečajev sredstev, vendar kaj kaže na monetizacijo Metaverse? Poškodujemo ga v kategorije monetizacije potrošnega materiala, da ga bolje postavimo.

Razred 1: Protokoli za komercializacijoTa razred predstavlja najsodobnejšo panoramo infrastrukture in pobud, ki se zanašajo na model soseske in širši infrastrukturni model ter krepijo storitve. Te pobude monetizirajo na naslednje načine:

Predmeti, ki temeljijo večinoma na žetonih : računi za operacije, ki jih je treba zabeležiti v porazdeljeno bazo podatkov komercialnega omrežja, ki ga poganja blockchain.Žetoni kot nadomestni medij: Posojanje ali prodaja žetona kot “postopni” tuji denar, primerljivo z žetoni v omrežju.Trajanje parov sredstev: marže za monetizacijo.Komercializacija protokola: Tehnološke storitve, vključno z laboratoriji v oblaku in moči ter svetovalnimi storitvami.Zmogljivost omrežij: Ekstrapoliranje zmogljivosti omrežij in eksponentne moči predmetov soustvarjanja, kar vodi do sodobnih komercialnih predmetov in sledi pri finančnem imenovanju.Poveži ted: Metaverzum bo nadomestil paradigmo ustvarjanja govora

Razred 2: preprosta prodaja žetonov Medtem ko je velik, 2. razred velja za večino pobud, ki temeljijo na prodaji žetonov. Žetoni so veteranski kot mehanizem financiranja za pogon modela. V mnogih primerih se ti ujemajo s klasično definicijo varnosti, ki je prodaja žetonov s pričakovanim prihodkom. Medtem ko se ti žetoni obravnavajo tudi kot žeton tujega denarja v omrežju, se pričakuje, da se v primeru, ko se spremenijo v vseprisoten, ta vseprisotnost, ki jo je mogoče pripisati tej resnici, razširi na zamenljivost in ti žetoni kupijo na prodajnem mestu tujega denarja. Ti koncepti so obremenjeni s sodobnimi frazami, definicijami in cik-cak finančnimi postavkami in se pogosto soočajo z regulativnimi ovirami, vendar pa smo osupljivo razpravljali o učenju nadomestka, ko se razvija.

Zagotovo je ena od mnogih podkategorij tukaj nezamenljivi žetoni (NFT), kjer se NFT kot razred sredstev začne pojavljati kot emblem in instrument prepričanja v soseščini, ki ga vrednoti bit ali pododsek soseske. V igranju iger za priložnost obstajajo športni artefakti; v drugih ekosistemih opisujejo umetniško delo, identifikacijo ali substrat ločenega segmentnega družbenega toka. NFT se zdijo lepe naložbene naprave s simboliko in kulturno nejasnostjo. Zdaj sestavljamo, da upoštevamo, da ta transformacija poganja vrh namere Metaverse, NFT pa obsegajo spremembo true v de facto reprezentacijski instrument znotraj vzporednega digitalnega kraljestva.

Financializacija NFT znotraj digitalnega področja se primerja tudi z analogno tok plačil v celici, ki ga je uvedel M-Pesa – teorija, ki se je začela pred skoraj dvajsetimi leti in je v povojih dosegla obseg transakcij več kot $22 milijonov na teden brez popolnoma nobenega finančnega posrednika, bleščeče vnaprej naložene minute pogovorov, s katerimi se menja denar. Medtem ko so se finančne institucije slinile na znesek, se je M-Pesa na koncu spremenila v regulirano, finančne institucije pa so vanj vstopile prek strukture razmerja med telekomunikacijskimi in finančnimi institucijami. Ta modalnost se je preoblikovala in prevzela prejemanje natančnih plačil prek mobilnih naprav, ki uporabljajo telco kot tirnice.

Če primerjamo to s kontekstom digitalnega področja, je modalnost Metaverse danes predstavljena z deli digitalnih in razširjenih realnost, digitalna umetniška dela, igre na srečo in 2nd Life. Osnovna ekonomska zanimivost prenosa imenovanja je poseben namen in element, ki lahko spremeni prizorišče.

Povezan: Razumevanje sistemskega premika od digitalizacije k tokenizaciji finančnih storitev

Ampak, tako kot v primeru M-Pesa, obupano iščem datoteke in se osredotočam na to, kako najsodobnejše datumske vrste modalnosti oblikujejo posebno prejemanje določenega preklopa in plačil.

Razred 3: naraščajoča struktura trga kriptovalut Tretji razred je bistvenega pomena, saj predstavlja tržno strukturo, ki lahko olajša zamenjavo, interoperabilnost in brezhibno preklapljanje – popolne žetone in vrste vrednotenih virov, odkritih za nekateri prejmejo finančne primitive. Ti trenutni finančni primitivi vključujejo nakup/prodajo, izposojanje/posojilo/zavarovanje in drugo.

Iskreno, kot v primeru M-Pesa, ki so ga na koncu oskrbovali regulirani subjekti, vendar so spremenili panoramo plačil, zahtevam od finančnih institucij, da označijo vdore v Metaverse. Med njimi niso več najbolj privlačne uporabljene finančne institucije, poleg tega pa de novo digitalne banke in decentralizirane samozadostne organizacije (DAO). Ta nadomestek bo dvignil finančni vzvod, financiranje, posojila in tako naprej, vendar bi nedvomno verjetno tudi vseboval nenavaden metaverzalni okus. To pomeni protokolno potisnjen model, ki ponuja nadomestno, namembno in zavarovanje zaklepanja in zadolževanja – videz, ki ga že obravnavamo s koncepti biti zadovoljni DEX (decentralizirane borze), bazeni likvidnosti, avtomatski oblikovalci trga (AMM) in trgi NFT.

Posledice in izziviKomerciala Metaverse je prefinjena in ni več brez pasti in težkih bitk. Iskreno bodi zadovoljen vsako sodobno podjetje, ima element tveganja, licenciranje ali regulativne izzive in kadrovske težave, in zdi se, da bodo ti izzivi še posebej akutni za Metaverse. Izzivi obsegajo, vendar niso več omejeni na naslednje:

Smernice in skladnost: Lažna se odziva na spreminjajoče se stališča in regulativno držo na področju. Verjetno bi obstajalo vsesplošno pomanjkanje regulativne berljivosti na trenutnih digitalnih virih, saj obstaja veliko eksotičnih žetonov in digitalnih virov, ki se dvigajo in vstopajo v Metaverse. To naj vzklikne, da je pomoč pri tem, kakšen veteran je regulativna arbitraža, zdaj ovira v svetovnem toku različnih tečajev sredstev znotraj Metaverse. Širši nadomestek se bo odločil nameniti nekaj sposobnosti za spodbujanje izdelave povezane in bleščeče strukture ali okvirja.

Tveganje tehnologije ali protokola: Tehnološki izzivi v zvezi z interoperabilnostjo in identifikacijo so enostavne velike ovire za napredek in obljubo verige blokov in sčasoma Metaverse. Če želimo, da Metaverse preseže modalnost in obsega zamenljivo mešanico digitalnih virov, želimo, da je interoperabilen prek različnih omrežij in trenutnih ID transakcij, da je nemoten proces brez zavrnitve. Mimogrede, to bo poleg tega spodbudilo zakonodajno preprostost.

Spretnost: Industrija močno primanjkuje sposobnosti, vključno s tehnologi, token ekonomisti in komercialnimi voditelji, da označijo ekipo, ki se bo morda ustavila pri sprejemanju, zmanjšanju in improviziranju na pobudah. Tukaj je izjemen piskanje. Poleg tega gledamo, da toliko kapitala lovi premalo pobud, kar v preteklosti ni bilo resnična vztrajnost pri načrtovanju sposobnosti in spodbujanju dosega, zadrževanja in zavezanosti naših zakonitih.

Povezan: Decentralizacija revolucionira ustvarjalčev finančni sistem, a kaj bo to dvignilo?

Sklep

Metaverse to dan je predstavitev retorike načinov medsebojne igre. Obljuba dojemanja domiselnega in predvidljivega temelji na trdnih naložbah v infrastrukturo Web3, regulativne in skladne okvire in sposobnosti, ki bodo omogočile preklop različnih določenih artefaktov iz enega vesolja v drugo in prilagoditev namenskega namena različnih omrežij z nadomestnimi, zamenljivost in interoperabilnost. Nemoten tok individualno nadzorovanih označevalcev v tokeniziranih ali podatkovnih vrstah bo te načine naredil učinkovite. Danes si jih ogledamo v okviru financializacije NFT in konstrukcij decentraliziranega financiranja (DeFi) bodite zadovoljni DEX, AMM in DAO.

Torej bi rekel, da je revolucija v teku. Na nas je, da ga postavimo, v njem kupimo polovico in ga monetiziramo.

Ta članek zdaj ne vsebuje naložbenih nasvetov ali predlogov. Vsaka sprememba naložbe in trgovanja vključuje tveganje in bralci bi morali imeti pregled nad svojimi navadami pri izbiri.

Mnenja, predlogi in mnenja, ki so navedena tukaj, so avtorjeva zase in ne odražajo več nujno, da odražajo ali opisujejo poglede in mnenja Cointelegrapha.

Nitin Gaur je ustanovitelj in šibki direktor IBM Digital Asset Labs, kjer oblikuje nadomestne standarde in primere uporabe ter deluje v smeri izdelave blockchaina za podjetje realnost. Pred tem je bil vodja znanja in izkušenj pri IBM World Wire ter IBM Mobile Funds in Endeavour Mobile Solutions, ustanovil pa je večinoma IBM Blockchain Labs, kjer je vodil težave pri vzpostavitvi prakse blockchain za podjetje. Gaur je poleg tega IBM-ov omembe vreden inženir in IBM-ov glavni izumitelj z bogatim patentnim portfeljem. Poleg tega deluje kot preglednik in nadzornik portfelja za Portal Asset Administration, sklad za več nadzornikov, specializiran za digitalne vire in naložbene predloge DeFi.

894326

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -