14.3 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Denarni nadzor, zasebnost in CBDC: Zakaj vlade uporabljajo brezgotovino?

- Advertisement -

Ko se večina od nas strinja z nadzorom, se potencialno strinjajo s kamerami na vogalih cest, vladnimi agencijami, ki zbirajo e-pošto, ali pametnimi telefoni in ogromnimi domačimi enotami, ki naredijo vtis pogovorov. Obstaja pa še ena stvar vladnega in korporativnega nadzora, ki je deležna manj pozornosti, vendar je pravilna, saj prevladuje: finančni nadzor.

V epizodi podcasta The Agenda se Jonathanu DeYoungu pridruži Marta Belcher, zapornica za kriptovalute in državljanske svoboščine apt, ki deluje kot predsednik in predsednik fundacije Filecoin ter običajni svetovalec in vodja zaščite pri Protocol Labs, ki pomaga ustvariti protokol Filecoin. Dva razpravljata o nekaj velikih različnih vprašanjih, od drobcev finančnega nadzora v Združenih državah do tega, zakaj se vlade obrnejo stran od dobička v korist digitalnih valut centralnih finančnih institucij (CBDC).

Kaj je finančni nadzor, in zakaj je tema? Da bi razumeli, kako se izvaja finančni nadzor v Združenih državah, je treba najprej spoznati strukturo ZDA. Četrta sprememba na splošno pravi, da boste morali kot organi kazenskega pregona vedno, ko bi lahko naprava prenehala izbirati podatke o nekaj posameznikih v Združenih državah, vzdrževati nalog, ki ga je treba podpisati z odložitvijo hrambe, saj imate verjetno razlago, zakaj jih sumi kaznivega dejanja,« je pojasnil Belcher.

Vendar pod tem, kar se imenuje »doktrina tretje priložnosti«, ameriška vlada meni, da so vsi dokumenti, prostovoljno predani »tretji priložnosti« — podobno finančni instituciji — bo prav tako sestavljeno brez naloga ali verjetnega razloga. Glede na količino dokumentov kupcev, ki jih morajo banke pridobiti v skladu z Zakonom o bančni tajnosti, vlada. konča z nepogrešljivo količino datotek o finančnem življenju vsakodnevnih volivcev.

Povezano: Kdo gleda opazovalce? Ustanovitelj CryptoHarlema ​​Matt Mitchell pojasnjuje, zakaj je nadzor sovražnik

»Za tiste, ki sprejemajo mit današnjega časa svetu, vse življenje prebivamo v tretjih dogodkih. V kateri koli dani sekundi pošljemo velike dele datotek vsem oblikam tretjih dogodkov,« je priznal Belcher.

“Vlada. lahko na splošno odloča o kakršnih koli informacijah o nas, zaradi česar je četrta modifikacija neučinkovita.«Vendar pa vseh ljudi ne zanima več, deli datotek so sestavljeni o njih – toda ali bi morali biti mirni? “Kot priporočilo za zasebnost in državljanske svoboščine sem naletel na ta splošen refren: ‘V redu, ampak zakaj bi mi bilo vseeno za mir?”, je pojasnil Belcher. »Resnično nimam ničesar drugega za pokriti in vseeno mi je, če vlada. vidi moje finančne transakcije.«

Po zaporu za državljanske svoboščine je to omejena perspektiva:

« Morda se tudi strinjate, da vaša shema zdaj ne podpira več ene druge stvari, ki bi bila pravilna, toda na kateri koli ravni v času bi bila zakonodaja raznolika. Na kateri koli ravni v času lahko uprava zamenja. In posredujem, da je že dolgo znano, in od nas se začenjajo zavedati, zakaj je to ključnega pomena, torej izumljati transakcije, ki jih vlada. ne morem pokukati.”CBDC: razlog za skrbi?CBDC so kontroverzni, pri čemer nekateri trdijo, da morajo države digitalizirati svoje valute, da ostanejo agresivne – medtem ko drugi obsojajo vlade, ki imajo večji zadrževalni nadzor nad našimi sredstvi dan za dnem. Belcher meni, da je nepogrešljiv razlog, da vlade po vsem svetu ustvarjajo CBDC, izumiti bolj preprost finančni nadzor in da so ti programi dodelitev širših pobud za dodelitev denarja in raznolike neizsledljive transakcije.

»Brezgotovinska družba je v bistvu družba nadzora. In kar vidimo po vsem svetu, je, da je to prizadevanje za izum nadzorovanih transakcij. In to vključuje stvari v veselje pri spodbujanju digitalnih valut centralnih finančnih institucij.« Po Belcherju so posledice sprejetja CBDC-jev zmožnosti pametno raztrgale prejšnji razširjeni nadzor: “Poleg tega gre za zadržanje nadzora.” Pojasnila je, da vlade verjetno teoretično ne bi več imele najbolj priročnih sredstev, ampak bi preklicale denar, poleg tega pa nadzorovale, kako in privrženi ljudje uporabljajo svoja sredstva.

CBDC je sprevrženost kriptovalute ali ne manjša več od temeljnih idej in protokolov le-te – kriptofašistična valuta, ki je izrecno zasnovana tako, da vam zapoveduje temeljno lastništvo denarja tako, da ga vstavite v razdelek Disclose v središču vsake transakcije. https://t.co/720SYvqzZM

— Edward Snowden (@Snowden) 9. oktober, 720 »Zame to je neprijetno, kajne?” Belcher je priznal. »Za vlado. da ne boste več najbolj priročno vzdrževali vpogleda v morebitne vse svoje finančne transakcije in da boste resnično zaprli raznolike izvedljive poti za te oblike transakcij, ampak za vlado. poleg tega biti pripravljen na preklic denarja je v bistvu neprijetno.«

Slišati več o Belcherjevem pogovoru z The Agenda – poleg njenega strokovnega znanja o intervjuju z Edwardom Snowdenom, prednostih denarja za zasebnost in kaj pa mi lahko načrtuje, da bi motil nadzor – popeljite model v epizodo debelušne na spletni strani Cointelegraph’s Podcasts, Apple Podcasts ali Spotify. In nikar ne pozabite preizkusiti Cointelegraphove bogate ponudbe raznolikih razkritij!

Revija: Asia Lisp: Ripple, Visa sta del Pilot HK CBDC, Huobi obtožbe, žeton GameFi 85%

To besedilo je namenjeno običajnim funkcijam datotek in nikoli več ni namenjeno temu, da bi bilo miroljubno in ga ne bi smeli več jemati kot nepristransko pravilno ali naložbeno svetovanje. Pogledi, misli in mnenja, izraženi tukaj, so avtorjevi samo in shema v bistvu ne razmišlja več ali označuje stališč in mnenj Cointelegrapha.

2096305

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -