29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Deutsche Bank opozarja: ignoriranje naraščajoče ameriške inflacije, kot da bi "sedeli na...

Deutsche Bank opozarja: ignoriranje naraščajoče ameriške inflacije, kot da bi “sedeli na časovni bombi”

Deutsche Bank Warns Ignoring Rising US Inflation Akin to 'Sitting on a Time Bomb'

Deutsche Bank je v ponedeljek objavila poročilo ugotavlja, da se ZDA soočajo z “zelo resničnim spektrom potrošniške inflacije”. Glavni ekonomist banke David Folkerts-Landau in drugi izpostavljajo predvsem monetarno politiko zvezne rezerve in nedavno strpnost do višje inflacije.

Deutschejevo poročilo: “Prehodna inflacija bi se lahko prehranjevala” 70 s Style Stagflation ‘

Cene surovin v ZDA so se v zadnjih dveh mesecih po številnih nedavno objavljenih študijah zvišale. Trenutno se povišanja cen surovin premikajo, saj so izdelki, kot je olje, dosegli dve leti višje, cena lesa pa je poskočila 377% čez leto, elektronika je 10% dražji povsod, baker se je povzpel do rekordno visokih cen, cene soje in koruze so naraščale, maloprodajna govedina in svinjina pa povzročata “šok nalepk”

Nemški posojilni velikan Deutsche Bank je 7. junija objavil poročilo z groznim opozorilom ZDA glede inflacije. V študiji sodelujejo Deutscheov glavni ekonomist David Folkerts-Landau, vodja gospodarskih raziskav podjetja Peter Hooper in tematski raziskovalec Jim Reid. Analitiki menijo, da je naraščajoča inflacija lahko “časovna bomba”, ameriška centralna banka pa lahko občuti posledice za odlaganje ukrepov.

“Posledica zamude bo večja motnja v gospodarstvu in finančna dejavnost, kot bi bila sicer v primeru, ko bi Fed končno ukrepal, «je v poročilu zapisala Folkerts-Landau. “To pa bi lahko povzročilo pomembno recesijo in sprožilo verigo finančnih stisk po vsem svetu, zlasti na trgih v vzponu,” je dodal nemški ekonomist. Vendar pa se lahko inflacija začne nekoliko pozneje, kot si večina misli, saj so gospodarstva bolj tekoča, kot so bila lani zaklenjena.

“Potrošniki bodo zagotovo porabili vsaj nekaj svojih prihranki, ko se gospodarstva odpirajo, «je v poročilu podrobno opisal Folkerts-Landau.

Tuji trgi, na katerih temeljijo podatki o inflaciji v ZDA

Ameriški inflacijski strahovi motijo ​​tuje trge, saj so bili tako azijski kot evropski trgi pretreseni zaradi pomislekov glede ameriške inflacije. Medtem kriptovalutno gospodarstvo ni uspelo, kot je večina verjela, da bi se soočilo z inflacijo, medtem ko je zlato po drugi strani močno dvignilo vrednost zaradi gospodarskih strahov, ki so zajeli ZDA.

Skupina Deutsche pravi, da je Fed morda potrpežljiv eno leto in še naprej strpen do višjih stopenj inflacije. Vendar se avtorji nemškega poročila Folkerts-Landau, Hooper in Reid ne strinjajo s trenutno oceno Feda.

„Morda bo trajalo eno leto dlje do 2023, vendar se bo inflacija ponovno pojavila. In čeprav je občudovanja vredno, da je to potrpljenje posledica dejstva, da se prednostne naloge Fed preusmerjajo k socialnim ciljem, zanemarjanje inflacije pušča svetovna gospodarstva, da sedijo na časovni bombi, «piše ​​v poročilu. “Učinki bi lahko bili uničujoči, zlasti za najbolj ranljive v družbi.” Poleg tega skupina Deutsche pravi, da bi lahko bila inflacija prehodna, sčasoma pa bi lahko prerasla v nekaj hujšega.

„Zaskrbljujoče je pomanjkanje priprav na vrnitev inflacije. Tudi če je danes neka inflacija prehodna, se lahko uvrsti v pričakovanja, kot je opisano v 1970 , «Zaključuje poročilo. “Tudi če so vgrajena le nekaj mesecev, jih je težko zadržati s tako velikim dražljajem.”

Kaj menite o poročilu Deutsche Bank, ki ZDA opozarja na naraščajočo inflacijo? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Government Cannot Stand in the Way of Crypto Technologies, Iran Minister Says

Bank of Ghana 'in the Advanced Stages of Introducing a Digital Currency'— Governor Repeats Anti-Cryptocurrency Claims

Oznake v tej zgodbi

’70 s, 1970 s, azijski trgi, David Folkerts-Landau, deutsche, poročilo Deutsche Bank, evropski trgi, Fed, Federal Reserve, inflacija, inflacija narašča, Jim Reid, Monetary Easing, Peter Hooper, Rising Inflation, stagflation, Time Bomba, prehodna, prehodna inflacija, inflacija v ZDA

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Deutsche Bank,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments