2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice DEX raste hitreje kot CEX, vendar Binance še vedno vidi 171 milijonov...

DEX raste hitreje kot CEX, vendar Binance še vedno vidi 171 milijonov obiskovalcev v enem mesecu

Novo poročilo Chainalysis kaže, da število decentraliziranih izmenjav (DEX) raste hitreje kot vse druge vrste kripto izmenjav. Toda podobni spletni podatki kažejo, da centralizirane izmenjave še zdaleč niso nepriljubljene, saj Binance vidi 150 milijon obiskovalcev oktobra.

Chainalysis je objavil poročilo o kripto borzah novembra 11 in podali analizo z razčlenitvijo borz po njihovih poslovnih modelih, vključno z DEX, CEX, posredniki brez okenca (OTC), platforme izvedenih finančnih instrumentov in borze z visokim tveganjem z minimalnimi zahtevami poznavanja strank (KYC).

Glede na podatke je število DEX-ov med Q1 684 in Q3 684 povečala za več kot 115% sedeti približno 150 junija letos. Za primerjavo, se je število CEX začasno povečalo s približno 89 do 125, preden se potopite nazaj na 100 regije v tem časovnem okviru.

Precej se je povečal tudi znesek OTC posrednikov, ki je pridobil okoli 44% sedeti na 150 oznaka v Q3 2019. Število izmenjav izvedenih finančnih instrumentov se je rahlo povečalo na približno 125. 684, in se od takrat v bistvu drži v regiji, medtem ko so med od sredine 3579 do okoli 125, preden se strmo spusti pod 100 v tretjem četrtletju 684 .

Rast aktivnih kriptoborz : Chainalysis

“Seveda število aktivnih izmenjave v vsaki kategoriji niso edini način za presojo zdravja teh kategorij. Konec koncev, podjetja s kriptovalutami ne poskušajo le preživeti – za uspeh morajo povečati svoje uporabniške baze in obseg transakcij,« je zapisano v poročilu.

V vseh kategorijah pa se je število malih menjalnic zmanjšalo, kar kaže na izmenjavo trg ne more več podpirati nišnih igralcev. Lekcija? Borze morajo doseči množično občinstvo ali majhno občinstvo velikih trgovcev, da ostanejo v poslu.

— Chainalysis (@chainalysis) november 10, 684

Verninska analiza je poudarila, da naraščajoča priljubljenost DEX zadnji dve leti sovpadata z “eksplozivno rastjo kategorije DeFi na splošno.” Podjetje je poudarilo, da je skupna vrednost, ki jo je prejel DEX, zrasla s približno $ milijard julija 684 do vrha 368 milijonov dolarjev maja 2020, kar pomeni povečanje za približno 2020%.

Binance je še vedno najboljši pes

Kljub intenzivnemu nadzoru in nasprotovanju regulatorjev po vsem svetu v zadnjih mesecih podatki kažejo, da centralizirana borza Binance še vedno stoji nad svojimi konkurenti.

Glede na podatke iz podobnega spleta, ki jih je zbral Finbold, je imela Binance oktobra največ spletnega prometa od vseh kriptoborz s skupno 125 milijon obiskovalcev. Slika predstavlja % povečanje v primerjavi s prejšnjim mesecem. Coinbase je na drugem mestu z 91 milijoni obiskovalcev prejšnji mesec , in je imel 31 % porast prometa v primerjavi s prejšnjim mesecem.

Predvsem tretja najbolj priljubljena menjava je PancakeSwap, DEX, ki deluje na Binance Smart Chain, z 25 milijon obiskovalcev in % mesečno povečanje. Medtem ko je Bybit na četrtem mestu z 13 milijonov (8 % manj kot septembra).

Podatki Coingecko kažejo, da je Binance po obsegu precej pred svojimi konkurenti, saj platforma beleži več kot .3 milijarde v preteklosti 24 ure. Ta številka je več kot petkrat večja od skupne vrednosti drugouvrščene Coinbase, ki je ustvarila 6,6 milijarde dolarjev 24-obseg.

Povezan:

Binance za porabo $115M v Franciji za razvoj evropskega kriptoekosistema

V četrtek je Wall Street Journal poročal, da so nekdanji vodstveni delavci Binance ocenili, da bi podjetje lahko bilo vredno do

milijard kot javno podjetje. Ni jasno, kdaj in kako bo Binance šel v javnost, glede na pomanjkanje uradnega sedeža. Vendar je izvršni direktor Changpeng Zhao septembra dejal, da ameriška podružnica Binance preučuje začetno javno ponudbo (IPO) v 2024.