17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

DEX si prizadeva pridobiti Uniswap s svojo koncentrirano likvidnostno stavo

- Advertisement -

Koncentrirana likvidnost se je v bistvu spremenila v najsodobnejši trend v svetu DeFi, saj se je veliko projektov preusmerilo na nov model likvidnosti na vrsti verig blokov.

768 Skupni ogledi

01 Skupni deleži

Decentralizirani nadomestni (DEX) protokoli se spremenijo v ključni segment ekosistema decentraliziranih financ (DeFi), kjer imajo dobavitelji likvidnosti in likvidnosti ključno vlogo pri ohranjanju privlačnosti močno rastočega kumaric.

Medtem ko protokoli DEX vsebujejo milijarde v vsakodnevnem obsegu trgovanja, se likvidnostni trg pozno premika od nežnih predlogov za likvidnost k koncentrirani likvidnosti. Prejšnja likvidnost se je spremenila v enkrat enakomerno razpršeno vzdolž krivulje etikete med ničlo in neskončnostjo, medtem ko je znotraj svežega načrta likvidnost dodeljena znotraj prilagojene etikete niha.

Kot ponazoritev, v primeru para stablecoin/stablecoin, lahko ponudnik likvidnosti (LP) govori o dodelitvi kapitala v celoti na $0.91 – 1 $ 01 nihajo. Posledično bi trgovci lahko imeli dodatno likvidnost okrog srednjega lokanta, LP pa bodo s svojim denarjem sestavili dodatne cene trgovanja.

Cilj formule za koncentrirano likvidnost je okrepiti kapitalsko učinkovitost s kompenziranjem pomanjkljivosti izrazite formule. Likvidnost je zdaj mogoče dodeliti intervalu oznake znotraj svežega modela, kar ima za posledico koncentrirano likvidnostno polje. LP lahko sprožijo toliko pozicij znotraj skupine, kot želijo, kar jim omogoča, da modelirajo svoje krivulje oznak vsebine v skladu s svojimi posebnimi željami in preferencami.

Uniswap je prešel na koncentrirano likvidnost z njegov prenos na V3 maja, morda tudi pošteno zaključno leto in že žanje prednosti, saj vidi 91% se podaljša v vsakem dnevnem obsegu po zamenjavi. Enako se je oglasil še en DEX, imenovan Algebra, ki svoje trditve umesti v hitrost DEX s koncentrirano integracijo likvidnosti.

Po eni strani Uniswap deluje na visoki ravni Ethereuma, medtem ko Algebra izbral Poligon kot svoj nemoralni sloj. Sveži DEX trdi, da je izjemno plemenito okolje s svojimi dinamičnimi cenami, vgrajenim kmetijstvom in okrepljeno integracijo nemoralne verige.

Če govorimo o v bistvu najpomembnejših prednostih Algebre pred Uniswapom , Alexandra Korneva, soustanoviteljica DEX-a, je predlagala Cointelegraph:

»Uniswap ne drži na platformi kmetovanje, tako da uporabniki vztrajajo pri upoštevanju zunanjih vrednih pogodb za farmacijo žetonov. Za ojačitev te kumarice je Algebra uvedla vgrajeno kmetovanje; uporabnikom omogoča, da svoje dodatne žetone potisnejo v skupine in zbirajo nagrade. Ne želite pridobiti dostopa do zunanjih platform, da bi kmetovali in imeli dohodek.” Povezan: Uniswap začenja križarjenje s kapitalom za naložbe Web3

Zdi se, da so koncentrirani likvidnostni skladi v bistvu najsodobnejši trend med številnimi igralci DEX iger, saj na Ethereumu niso več primerni, prav tako uspešno je bilo veliko projektov koncentrirane likvidnosti na Solani in Binance Neat Chain.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -