15.6 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Dfinity se odziva na vprašanja glede decentralizacije in zasebnosti internetnih računalnikov

Dfinity se odziva na vprašanja glede decentralizacije in zasebnosti internetnih računalnikov

Dfinity, ekipa za protokol Internet Computer (ICP), je včeraj v oddaji “Vprašaj me karkoli” na Redditu streljala proti kritikom njegove funkcije decentralizacije in zasebnosti.

Skupina je skušala zagotoviti, da fundacija projekta nima nadzora nad večino glasovalne moči, in poudarila, da je decentralizacija prednostna naloga omrežja, ko gre naprej.

Cilj projekta je nadomestiti javni internet z porazdeljeno mrežo podatkovnih centrov, vozlišč, podomrežij in uporabnikov, ki jih usklajuje omrežni živčni sistem ali NNS. NNS odloča, katera vozlišča se lahko pridružijo omrežju Dfinity, disciplinira vozlišča, ki ne delujejo pravilno, in olajša komunikacijo med različnimi komponentami ICP in udeleženci.

Vendar je bil NNS predmet kritik, saj so uporabniki izrazili zaskrbljenost glede centralizacije volilne moči, zaprtega tečaja in patentirane kode, ki podpira protokol, premajhne preglednosti podatkov

Nekateri so izrazili pomisleke glede glasovalnih pravic NNS, ki so nastajale skozi čas, saj se bojijo, da sistem zagotavlja ustanovitev družbe Dfinity in njene zgodnje podpornike. ohraniti centraliziran nadzor nad omrežjem tudi v prihodnje.

Na zaskrbljenost zaradi pomanjkanja decentralizacije projekta je raziskovalec Dfinity Jens Camenisch dejal: “Končni cilj je, da je internetni računalnik popolnoma decentraliziran in ga ne nadzoruje DFINITY ali kdo drug. “

Direktor izdelka Dfinityja Diego Prats je dodal, da” Fundacija nima nadzora nad večinsko močjo NNS, “in dodal:

“” Z veliko močjo prihaja velika odgovornost, “mora skupnost do te odgovornosti. Osebno verjamem, da bo skupnost stopila k tej vlogi, vendar je še zgodaj in pred nami je veliko izzivov. «

Odziv na zaskrbljenost uporabnikov zaradi prisile, da imajo ednino Internet Identity za uporabo omrežja, Diego je dejal:

»Internet Identity ni namenjen izključno načinu avtentikacije za aplikacije / kanistre na IC. Zgradili smo ga kot storitev za razvijalce aplikacij, tako da lahko uporabljajo avtorizacijo na podlagi odprtih standardov Razvijalci lahko uporabijo ali uvedejo vse, kar želijo, ali pa sploh ne. To je povsem neobvezno za uporabo IC. “

Jens ugotavlja, da bodo neposredne povezave z internetnim računalnikom vozliščem omogočale, da prepoznajo uporabnikov IP-naslov in si ogledajo podatke, ki poskušajo biti poslana, povezava z IC s pomočjo Onion Router ali TOR bo omogočila »anonimnost na ravni TOR na IC.«

Jens je kasneje pojasnil, da med uporabo TOR ni mogel dostopati do IC razen če uporabljate TOR skozi zasebno okno v brskalniku Brave.

Kritiki so ocenili tudi, da je 74% ponudbe žetona ICP bi lahko bilo centralizirano med “zasebnimi interesi”, vključno s projektno skupino, vlagatelji in svetovalci. Nick iz fundacije Dfinity je nasprotoval trditvi in ​​zatrdil, da samo 24. 72% ponudbe zaseda seme donatorji.

Maja 28 je ustanovitelj Dfinityja Dominic Williams objavil objavo v blogu, v kateri je opisal načrt za integracijo projekta Ethereum, pri čemer je Namen projekta je simbiotično sodelovati z Ethereumom, ne pa neposredno konkurirati.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments