2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija DigitalArt4Climate razglasi zmagovalce natečaja na COP26

DigitalArt4Climate razglasi zmagovalce natečaja na COP26

V Glasgowu na Škotskem se je novembra zbrala skupina miselnih voditeljev in vizionarjev blockchain z vsega sveta 26 za konferenco Združenih narodov o podnebnih spremembah (COP26) razglasitev finalistov in zmagovalcev veličastnega prikaza umetniških prispevkov na natečaju DigitalArt4Climate.

DigitalArt4Climate je večplastna kripto podnebna pobuda, ki jo organizira IAAI GloCha v sodelovanju s programom UN-Habitat za mlade, ki pooblašča svetovno skupnost umetnikov za ustvarjanje del, ki niso zamenljivi žetoni (NFT), ki so sama po sebi osredotočena na zagovarjanje podnebnih ukrepov. .

Moderira izvršni direktor The Oblique Life, Romi Sumaria, in se ga udeležuje vodja Metaverse Growth pri Unique Network, Irina Karagyuar, ustanoviteljica DigitalArt4Climate, Miroslav Polzer in glavni urednik Cointelegrapha , Kristina Cornèr, so med drugim panelisti delili vrsto projektov in idej za r uporaba čistih, ogljično učinkovitih tehnologij za podporo neposrednim okoljskim izzivom.

Predstavniki in partnerji DigitalArt4Climate na COP konferenca

Ustanovitelj GloCha, DigitalArt4Climate in cenjeni COP voditelj Miroslav Polzer je sporočil, da je natečaj prejel 208 vnosi iz celega 55 države in ugotovil, da so umetniki uporabljali vrsto tradicionalnih in tehnoloških instrumentov in medijev, od digitaliziranih akrilnih in stenskih slik do umetne inteligence in generativnega art.

Poleg predstavitve dela 30 finalisti v celotnem COP vrh na digitalnih panojih in prek spletne strani projekta, DigitalArt4Climate so sodelovali tudi z okoljevarstveno osveščenim metaverse space, Artgence, da bi ustvarili tridimenzionalno in čustveno poglobljeno virtualno galerijo.

Izjemna kolekcija bo predvidoma na posamični dražbi prodana 5. junija

, ki je svetovno priznan kot svetovni dan okolja v podporo sedemnajstim ciljem in agendi ZN za trajnostni razvoj 2030.

Predvajajoč filozofsko vizijo o tem, kako nam lahko umetniško priznanje omogoči, da priznavamo univerzalne izzive, je Miroslav Polzer izjavil:

»Verjamemo, da smo skozi proces spoštovanja umetnosti priča boji in sijaju človeštva, skozi proces ustvarjanja umetnosti pa se predajamo sijaju v sebi.«

O štirih zmagovalcih tekmovanja so odločali rezultati spletnega javnega glasovanja, posebno mesto za zmagovalce pa so izbrali člani konzorcija.

Podeljena je bila prva nagrada filipinskemu digitalnemu ekološkemu umetniku Bricxu Martillu Dumasu za njegov komad z naslovom Nexus, žalostno upodobitev človeške roke, ki drži plastično vrečko s pijačo modre barve in slamico, poleg cigarete, katere dim priplava v ozračje kot drobni listi.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments