18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Digitalne valute, ki jih podpira država, lahko motijo ​​finančne sisteme: poročajte

Digitalne valute, ki jih podpira država, lahko motijo ​​finančne sisteme: poročajte

Čeprav bi CBDC lahko centralnim bankam pomagale odpraviti upad gotovinskih plačil, ostajajo nekateri dejavniki tveganja.

6161 Skupno ogledov

23 Skupaj delnice

State-backed digital currencies can disrupt financial systems: Report

Digitalne valute centralne banke (CBDC) bi lahko ogrozile finančne sisteme, če s tem ne bodo obvladovali tveganj, je opozorila kreditna agencija Big Three Fitch Ratings.

Fitch Ratings je objavila poročilo v ponedeljek z naslovom “Digitalne valute centralnih bank: priložnosti, tveganja in motnje”, v katerem so razpravljali o glavnih kompromisih med tveganji in koristmi, povezanimi s CBDC.

Fitch Ratings je izjavil, da Ključne prednosti maloprodajnega CBDC so v njegovi potencialni zmožnosti razširitve brezgotovinskih plačil, ki jih podpira država, da bi sledila širši digitalizaciji družbe. Največji razlogi za preučitev CBDC za centralne banke in nekatere trge v vzponu so priložnost za bančno razplačevanje, pa tudi zmanjšanje stroškov in hitrosti plačil.

Opozorila je tudi agencija Fitch Ratings da nekateri zagovorniki CBDC digitalne valute, ki jih podpira država, vidijo kot način za reševanje izzivov vse manjše uporabe gotovine z zasebnim sektorjem, ki je aktivno vključen v digitalna plačila. “Široka uporaba CBDC bi lahko ogrozila nadzor teh ponudnikov nad podatki, povezanimi s plačili, in izboljšala sposobnost centralnih bank za sledenje podatkom o finančnih transakcijah ter pomagala pri preprečevanju finančnega kriminala,” je zapisala kreditna agencija.

Vendar lahko ljudi odvrnejo od uporabe CBDC-jev, če ponujajo manj zasebnosti kot gotovine ali strogo omejijo zneske, shranjene na elektronskih denarnicah, je opozoril Fitch Ratings.

Podjetje je opozorilo, da lahko splošno sprejemanje CBDC-jev moti finančne sisteme, če oblasti ne obvladujejo tveganj, kot je finančno razkroj, ki ga povzroča možnost hitrega prenosa sredstev na račune CBDC iz bančnih vlog. Fitch Ratings je opozoril tudi na povečano tveganje za kibernetsko varnost, saj se med centralno banko in gospodarstvom ustvarja več stičnih točk.

Več vlad po vsem svetu aktivno raziskuje CBDC, vključno z državami, kot sta Gruzija in Kazahstan. V tem času so se države, kot so Bahami, letos poleti pripravljale na državno potiska CBDC. V začetku maja je ameriška fundacija Digital Dollar končno napovedala svoje prve pilote.

Prejšnji članekVrhunska hitrost sprejemanja kripto lahko povzroči vrtoglavico, opozarja izvršnik denarnice
Naslednji članekCoinbase bo zbral 1,25 milijarde USD z dolžniškimi vrednostnimi papirji za institucionalne vlagatelje

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments