-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Digitalni evro bi moral biti privlačen, vendar ne "preveč uspešen", pravi Panetta...

Digitalni evro bi moral biti privlačen, vendar ne “preveč uspešen”, pravi Panetta iz ECB

Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says

Digitalni evro bi moral biti privlačno plačilno sredstvo, vendar naj bi njegova zasnova preprečila, da bi postal tako uspešen kot sredstvo za shranjevanje vrednosti, da bi ogrozil banke in zasebni denar, meni Fabio Panetta, visoki izvršni direktor pri Evropski centralni banki. Panetta je poudaril, da je treba posvetiti pozornost tako temu paradoksu kot tudi potrebi po izdaji uspešnega CBDC.

Evropska digitalna valuta, ki bo dopolnjevala gotovino in bila Monterey sidro

Medtem ko gotovina trenutno ljudem omogoča dostop do digitalnega denarja centralne banke, se njegov pomen pri plačilih zmanjšuje, saj potrošniki vse bolj raje plačujejo digitalno in kupujejo prek spleta. Internetna prodaja v euroobmočju se je od takrat 720 podvojila in le okoli % od gotovina se zdaj uporablja za plačila v primerjavi z 29% pred desetletjem in pol je Fabio Panetta, član Izvršilnega odbora Evropske centralne banke, poudaril v govoru na Kraljevem inštitutu Elcano v Madridu.

Fabio Panetta, član izvršnega odbora ECB.

“Ko ljudje začnejo več uporabljati gotovino kot shranjevanje vrednosti in ne plačilnega sredstva, bi jim digitalni evro omogočil, da bi v digitalni dobi še naprej uporabljali centralnobančni denar kot menjalno sredstvo,« je med nagovorom dejal Panetta in se osredotočil na prihodnjo vlogo digitalne centralne banke. valute (CBDC). Po njegovem mnenju bi se digitalni evro in gotovina dopolnjevala, da bi zagotovili, da denar centralne banke ostane denarno sidro za plačilni ekosistem.

Da bi to dosegli, je digitalna oblika evro bi moral biti privlačen za redno uporabo pri plačilih, meni uradnik ECB. Hkrati naj bi njegova zasnova preprečila, da bi postal »tako uspešen kot sredstvo za shranjevanje vrednosti, da izpodriva zasebni denar in povečuje tveganje bančnih pobegov«. Fabio Panetta je v svojih komentarjih poudaril:

Medtem ko smo dolgo razpravljali o možnosti digitalnega ker je evro paradoksalno ‘preuspešen’, moramo prav toliko pozornosti posvetiti tveganju, da ne bo dovolj uspešen.

Prizadevanja za izdajo CBDC bi morala izpolnjevati določene pogoje za uspeh, je pojasnil Panetta. Poleg svoje privlačnosti kot »edine netvegane digitalne oblike denarja« bi moral digitalni evro olajšati digitalna plačila, kjer koli ga Evropejci potrebujejo za ta namen. Poleg tega bi morali trgovci zagotoviti, da ga potrošniki želijo uporabljati, medtem ko bi morali posredniki ugotoviti, da koristi njegove distribucije odtehtajo stroške.

„Razvijanje prepričljive ponudbe vrednosti za vse zainteresirane strani je zato ključnega pomena za uspeh digitalnega evra,« je vztrajal Fabio Panetta v govoru, ki ga je objavila ECB. To je, je dodal, ključni element faze preiskave projekta CBDC, ki ga je banka začela v začetku tega leta. Izvršni organ je poudaril:

ECB in Evropska komisija skupaj pregledujeta na tehnični ravni širok spekter političnih, pravnih in oblikovalskih vprašanj, ki izhajajo iz morebitne uvedbe digitalnega evra, vključno z vlogo, ki bi jo lahko imel status zakonitega plačilnega sredstva pri doseganju želenih omrežnih učinkov.

Digitalni evro za priročnost in pomoč pri zasebnosti, trditve Panette

Fabio Panetta je razkril, da bi za potrošnike digitalni evro ponudil »brezplačno in priročen način digitalnega plačila kjer koli v evrskem območju. Dodal je, da bi to povečalo tudi zasebnost pri digitalnih plačilih, saj ECB po njegovih besedah ​​nima interesa za monetizacijo podatkov uporabnikov. Po njegovem mnenju skladnost s predpisi o preprečevanju pranja denarja ne bi vplivala na izboljšanje zasebnosti.

Predstavnik vodstva ECB meni, da digitalni evro ne bi smel tekmovati s ponujenimi digitalnimi plačilnimi storitvami. zasebni sektor in posredniki bodo lahko vključili uporabnike z zagotavljanjem novih storitev z “digitalnim evrom znotraj”, kot so kreditne zmogljivosti in avtomatizirana plačila. Tako bi majhne finančne institucije in fintech podjetja imele koristi od »enakih konkurenčnih pogojev« in dobile priložnost, da tekmujejo z velikimi tehnološkimi podjetji, je dejal Panetta.

Član izvršnega odbora ECB odbor tudi meni, da digitalni evro podpira mednarodno vlogo skupne evropske valute in avtonomijo Evrope pri globalnih plačilih. “Dostopnost nerezidentom in interoperabilnost z drugimi CBDC bi lahko olajšala čezmejna plačila, ki so trenutno obremenjena z visokimi stroški, nizkimi hitrostmi in omejenim dostopom,” je pripomnil Fabio Panetta.

Prepričan je, da vse večja ponudba zasebnih digitalnih valut, kot so stabilni coini, in široka dostopnost zasebnih digitalnih plačilnih sredstev ne bi naredili digitalnega evra odveč. “Z digitalizacijo v polni hitrosti se morajo centralne banke pripraviti na digitalno prihodnost, v kateri lahko povpraševanje po gotovini kot menjalnem sredstvu oslabi, kar zahteva, da se pretvorljivost zasebnega denarja v gotovino dopolni s pretvorbo v digitalni denar centralne banke,” je vztrajal. .

Na desetine centralnobančnih institucij po vsem svetu raziskuje možno izdajo CBDC kot odgovor na naraščajočo priljubljenost kriptovalut in vse manjšo uporabo bankovcev in kovancev. Poleg ECB sta med njimi tudi ameriška centralna banka Federal Reserve in Banka Rusije. Ljudska banka Kitajske ima nedvomno najnaprednejši projekt, saj so domači poskusi že v teku in namerava preizkusiti digitalni juan v čezmejnih transakcijah.

Ali menite, da bo digitalni evro uspešen projekt CBDC? Delite svoja pričakovanja v spodnjem razdelku za komentarje.

Square’s Cash App Generates $1.8 Billion in Bitcoin Revenue, BTC Profit up 29% in Q3

Square’s Cash App Generates $1.8 Billion in Bitcoin Revenue, BTC Profit up 29% in Q3

Square’s Cash App Generates $1.8 Billion in Bitcoin Revenue, BTC Profit up 29% in Q3

Square’s Cash App Generates $1.8 Billion in Bitcoin Revenue, BTC Profit up 29% in Q3

Square’s Cash App Generates $1.8 Billion in Bitcoin Revenue, BTC Profit up 29% in Q3

Oznake v tej zgodbi 618823245626 Square’s Cash App Generates $1.8 Billion in Bitcoin Revenue, BTC Profit up 29% in Q3

banke, CBDC, Centralna banka, stroški , čezmejna, digitalna valuta, digitalni evro, Evropa, evroobmočje, izvršni direktor, Fabio Panetta, finančne institucije, fintechs, sredstva menjave, plačilna sredstva, denarno sidro, uradna oseba, plačila, zasebnost, projekt, govor, shranjevanje vrednosti

Square’s Cash App Generates $1.8 Billion in Bitcoin Revenue, BTC Profit up 29% in Q3

618823245626Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments