13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Direktorji vodilnih ruskih bank Sberbank in VTB razstrelijo Bitcoin

Direktorji vodilnih ruskih bank Sberbank in VTB razstrelijo Bitcoin

Vrhunski ruski bankirji navajajo svoje razloge, da jim Bitcoin ni všeč, potem ko je direktor Tinkoffa dejal, da mu centralna banka preprečuje, da bi ponujala storitve kripto trgovanja.

10352 Skupno ogledov

9 Skupaj delnice

CEOs of top Russian banks Sberbank and VTB blast Bitcoin

Sberbank in VTB, največji ruski banki, se v bližnji prihodnosti nista pripravljeni preseliti na trg kriptovalut, saj njihovi izvršni direktorji menijo, da je kripto preveč tvegan ali ponarejen denar.

Predsednik uprave Sberbanke Herman Gref je dejal, da so kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), verjetno najbolj tvegana vrsta naložb ob delniškem trgu. V četrtkovem intervjuju za lokalni televizijski kanal NTV je Gref zatrdil, da je bančni depozit najboljša naložbena možnost, saj je kljub nizkim donosom povezan z najmanjšim tveganjem:

“Bančni depozit je zagotovo najbolj zanesljiv naložbeni instrument. 100% zanesljivosti, a žal ne zelo visoke donosnosti. “

)

Andrey Kostin, direktor VTB – druge največje ruske banke – je šel še dlje in trdil, da je kripto “ponarejen denar . ” Kostin je v petkovem intervjuju za Bloomberg dejal:

“Bitcoin nam ni všeč. Mislimo, da je to kot zaslužiti ponarejen denar. Nekdo nekje sedi kot rudarjenje in rudarstvo kot v srednjem veku in jih nato uporablja. «

Kostin je izrazil zaupanje da bodo digitalne valute centralne banke izpodrinile kripto, pri čemer so navedle, da so bile zasebne banke sprva “nekoliko zaskrbljene” zaradi tega, da bi vso moč nad denarjem prenesle na Rusko banko.

so bili nekoliko zaskrbljeni, da bo centralna banka začela poslovati, vendar mislim, da smo našli rešitev, da bodo stranke dejansko ostale pri bankah, medtem ko bo kriptovaluto nadzirala in izdajala centralna banka,

Morda ni presenetljivo, da omenjeni izvršni direktorji ne podpirajo zasebnih digitalnih valut, saj je ruska vlada, ki sama ni večji zagovornik kriptovalut, v lasti večjih kontrolnih deležev v Sberbank in VTB.

Včeraj je Oliver Hughes – izvršni direktor zasebne digitalne banke Tinkoff – sporočil, da mu Banka Rusije ne bo dovolila uvajanja kripto storitev kljub povpraševanju strank.