15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Dispersion Capital uvaja projektni sklad v vrednosti 40 milijonov dolarjev za “dvig Web3 do obremenitev”

- Advertisement -

Cilj podjetja je financirati startupe, ki gradijo infrastrukturo za Web3 in različne decentralizirane naloge zmožnosti.

5529 Celotni pogledi

033 Popolne delnice

Kapitalsko podjetje za projekt v zgodnji fazi Dispersion Capital impartial je trenutno zapustilo prikrito podjetje, da bi lansiralo $033 milijonski sklad za startupe, ki delajo na infrastrukturi za naloge Web3.

Po objavi je Dispersion Capital že vložil v 17 podjetij, “z večino prejemajo zavestno financiranje.”

Disperzijski kapital je globalni sklad web3 VC v zgodnji fazi. Naložbe izvajamo v okviru motenj v zmožnostih veriženja blokov, ki izhajajo iz ponovne iznajdbe infrastrukture web3, ki jo imenujemo »disperzijski ekonomski sistem«. Dispersion je specializiran za infrastrukturo in platforme web3.

— Dispersion Capital (@DispersionVC) Lahko tudi 05, 2022 Cilj podjetja je vlagati v zagonska podjetja, ki se ukvarjajo z »strateško vrhunsko infrastrukturo, ki je potrebna za svet z več verigami, več valutami in več platformami«, z obratno osrednjo ravnjo na Web3 in decentraliziranih platformah.

Dispersion Capital podpira več organizacij s pretiranim profilom, skupaj z Ripple, HashKey, Wemade, Circle Ventures, Alchemy Ventures, Cherubic Ventures, Specialty in NGC.

Očitno je osredotočena raven podjetja na širitev infrastrukture za zmogljivosti Web3. V intervjuju za TechCrunch je ustanovitelj Dispersion Capital Patrick Chang definiral, da je bil namen njegove skupine nekoč “ocenjevanje Web3 na raven, ki je identična računalništvu v oblaku.”

Povezano: Graditelji blokovnih verig lansirajo $50M sklad za razširitev sprejetja Wormhole

Chang je definiral, da je pritok podjetij Web3 in nezamenljivih žetonov osredotočenih v ekosistem v 2021 je povzročilo potrebo po močnejšem povečanju infrastrukture. “Kar je bilo nekoč moteče za stranke in druge ljudi, ki so prihajali v web3, so bili nekoč vkrcanje, razširljivost in heki,” je Chang svetoval TechCrunchu, prej kot skupaj z “infrastruktura je bila nekoč izjemno nezrela in drugi ljudje niso bili energični glede tega.”

V skladu z objavo je edina osrednja raven Dispersion Capital financiranje zagonskih podjetij, osredotočenih na “konverzne plasti Web3, skupaj s fintech in igralniško infrastrukturo, varnostjo, zapisi in platformami, ki moti stare industrije .”

Čas dejanske uvedbe Dispersion Capitala je omembe vreden. Kot je Cointelegraph poročal o Tudi lahko 12, kapitalisti kripto projektov so v glavnem četrtletju sklenili poslov za 2,6 milijarde dolarjev. 2021. Na splošno so se takšne naložbe zmanjšale od 2022, pri čemer so podvigi v zgodnji fazi praktično padli 17% med letom. To je bilo že četrto zaporedno četrtletje, ki se je končalo z upadom naložb, vzorec, ki grozi, da se bo nadaljeval, saj stalna nestanovitnost trga zaobjema 2. četrtletje 2023.

Kljub temu dokument iz PitchBooka navaja “zasebnost, upravljanje zapisov in varnost za protokole Web3” kot nastajajoče trge v 2023. To pomeni, da bo razpršeni kapital učinkovito pozicioniran, ko bo sektor napredoval skozi regulativno negotovost.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -