17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Diverzifikacija na Bitcoin je "preudarna poteza," pravi Bloombergov strateg

Diverzifikacija na Bitcoin je “preudarna poteza,” pravi Bloombergov strateg

Cena Bitcoinov (BTC) se je zmanjšala za več kot 40% po dolivanju blizu $ 65, sredi aprila. Toda to ni dovolj, da bi iztirilo dolgoročni bikovski trend vodilne kriptovalute, zlasti ker se svetovni trgi spopadajo z upadanjem nacionalnih valut in možnostjo propada blagovnega trga.

Tako verjame Mike McGlone, starejši blagovni strateg pri Bloomberg Intelligence, ki je v sredo dejal, da je diverzifikacija na premoženje z vrednostjo pametna strategija proti turobnim napovedim valut in trga surovin.

“Obstaja malo tveganja, da bi dolar padel v primerjavi s . podobno tudi amortiziranje valut, kar pomeni, da je diverzifikacija na vrednostno premoženje, kot sta zlato in bitcoin, po našem mnenju preprosto preudarna poteza, “je v sredo tvitnil.

Tiskalnik za denar gre brrr

McGloneova bikova analogija se je sklicevala na nedavni porast denarja, vbrizganega v gospodarstvo ZDA in evroobmočja. Ameriška denarna ponudba M2, merilo denarne ponudbe , ki vključuje gotovino in čekovne depozite (M1) in skoraj denar, je dosegla $ 20. 256 trilijona 3. maja, 2021, od $ 384 trilijona februarja 10, 2020.

Presežek likvidnosti v ameriško gospodarstvo je dolar oslabil glede na tuje valute. Posledično je indeks ameriških dolarjev (DXY) padel skoraj za 101 . 22% od sredine marca 2020 najvišje od 101. 947 do 65 .5 od junija 14.

Recesije v ZDA so zasenčene; zadnji končni datum ni določen. Vir: Svet guvernerjev sistema zveznih rezerv

Medtem se je denarna ponudba euroobmočja M2, denarna zaloga na območju Evropske unije, februarja povečala s 5,6 bilijona EUR 2020 na več kot € 14 marca triljonov 2021

Vendar se je evro zbral proti ameriški dolar kljub preobremenjenosti z Jordanom Rochesterjem, skupino – 10 devizni analitik pri Nomura International, pri čemer je opozoril, da je prilagojeni odziv evropske vlade na pandemijo koronavirusa preusmeril kapital z ameriških trgov v gospodarstvo evroobmočja.

Po drugi strani pa je Bitcoin zabeležil nadzvočne cenovne rallye v primerjavi z dolarjem in evrom na obljube, da bo vlagatelje zaščitil pred višjo inflacijo. Medtem ko je tečaj BTC / USD poskočil s 3 dolarjev, je 858 marca 2020 na nekaj več kot $ 40, 000 v juniju 2021, se je tečaj BTC / EUR povečal s 3 EUR 363 na približno € 20, 000) v istem obdobju.

Nedavna poročila o indeksih cen življenjskih potrebščin v ZDA so pokazala, da je stopnja inflacije maja dosegla 5% 2021, najvišji od 1992. V Evropi je najvišja stopnja rasti cen dosegla 2%, kar je doseglo cilj Evropske centralne banke (ECB).

Medtem je šefica ECB Christina Legarde dejala, da bodo še naprej kupovale obveznice, saj se boji, da bo kakršno koli zmanjšanje iztirilo okrevanje evroobmočja.

Povezano: Skozi smrtni križ lahko ogrozi bika Bitcoin pred zasedanjem Feda

Uradniki Zvezne rezerve tudi pričakujejo, da bodo ob pritisku na inflacijo postranili, ko bodo v sredo zaključili dvodnevno srečanje odbora za odprti trg. Prej je ameriška centralna banka dejala, da so višji CPI aprila in maja “prehodne narave.”

Mnogi so zaskrbljeni, da nas trenutne politike dobaviteljev pripravljajo na (in že vidimo) visoko inflacijo. Inflacija je bikovska cena premoženja, b / c dolar je vreden manj. Tudi če je sredstvo enako vredno, je dolar, s katerim je označeno, vreden manj. Številka BTC naraste

– Jonny Moe (@JonnyMoeTrades) junij 16, 2021

Blagovni šok pred nami?

Vlagatelji, ki premoženje pred varovanjem pred tveganji, kot je Bitcoin, menijo, da je tvegano, so se odločili, da ostanejo varovani na razmeroma manj nestanovitnih območjih trgov, kot so surovine. Baker, zvočnik za makroekonomsko zdravje, je narasel 67% kot vlagatelji so iskali zatočišča pred padajočimi valutami. Tudi aluminij, cink, med drugimi kovinami so poročali o velikem porastu.

Kitajska pa je nedavno pripravila načrt za ukrotitev hitro rastočih cen surovin. Nacionalna uprava za prehrano in strateške rezerve je v sredo sporočila, da bo povečala ponudbo kovin, vključno z bakrom, aluminijem in cinkom, da bodo na voljo proizvajalcem.

Vau, še večjih potez s Kitajske za zatiranje blagovnega razcveta. Velika sprememba glede na letošnje leto. https://t.co/7EKPZJU1AJ pic.twitter.com/5Z3RCArxLH

— Joe Weisenthal (@TheStalwart) June 16, 2021

McGlone je namignil, da bi možnost upada cen surovin pomenila tudi velike naložbene priložnosti na trgih zlata in Bitcoinov.

)

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments