2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Dnevni red indijskega parlamenta za zimsko zasedanje vključuje predlog zakona o prepovedi...

Dnevni red indijskega parlamenta za zimsko zasedanje vključuje predlog zakona o prepovedi “zasebnih kriptovalut”

Zakon o kriptovaluti in uredbi o uradni digitalni valuti je eden od 00 novi deli zakonodaje, ki naj bi jih spodnji dom indijskega parlamenta preučil, ko se bo sestal naslednji ponedeljek.

76606
Skupaj pogledi

26

Skupaj deleži

Indian parliament's agenda for winter session includes bill on banning 'private cryptocurrencies'Indian parliament's agenda for winter session includes bill on banning 'private cryptocurrencies'Indian parliament's agenda for winter session includes bill on banning 'private cryptocurrencies'Indian parliament's agenda for winter session includes bill on banning 'private cryptocurrencies'

Indijska vlada bo že naslednji teden razmišljala o predlogu zakona, ki bi ustvaril digitalno rupijo, vendar bi lahko tudi prepovedal nekatere kriptovalute v državi.

Po torkovi publikaciji , spodnji dom indijskega parlamenta, Lok Sabha , bo zakon o kriptovaluti in uredbi o uradni digitalni valuti obravnaval kot enega od novi predlogi zakona, ko se bo državni organ naslednji ponedeljek sklical na zimsko sejo. V dokumentu je zapisano, da bi zakonodajalci lahko glasovali o zakonodaji, ki ustvarja “olajševalni okvir za ustvarjanje uradne digitalne valute”, ki jo je izdala centralna banka države, Reserve Bank of India. Poleg tega predlog zakona predlaga prepoved “vseh zasebnih kriptovalut” z izjemo sredstev “za promocijo osnovne tehnologije kriptovalute in njene uporabe.”

Isti predlog zakona ima se je že pojavil na dnevnem redu indijskega parlamenta, vendar ni pripeljal do vladnega glasovanja o zakonodaji, ki obravnava digitalna sredstva. Marca 2020 je indijsko vrhovno sodišče razveljavilo splošno prepoved kriptovalut, ki jo je uvedla centralna banka dva pred leti. Od takrat poročila številnih medijev in izjave uradnikov kažejo, da indijska vlada razmišlja o različnih rešitvah za urejanje digitalnih sredstev.

Povezano: Predlagana zakonodaja o prepovedi kriptovalute, ki naj bi jo pregledala indijska vlada

Z s približno 1,4 milijarde prebivalcev, bi Indija, ki bi se odločila vzpostaviti konkreten pravni okvir za digitalno valuto centralne banke in prepovedala številne projekte žetonov, verjetno povzročila velike valove po vsem prostoru. Izvršni direktor Cashaa Kumar Gaurav je januarja za Cointelegraph povedal, da je zakonodaja verjetno bolj poskus preprečevanja nezakonitih dejavnosti v panogi in ne popolne prepovedi kriptovalute.

Če bi se predlagani zakon uresničil indijski zakonodajalci bi morali še vedno obravnavati, kako ravnati s projekti digitalnih sredstev, ki so zakonito dovoljeni za delovanje v državi, in z digitalno rupijo. Septembrsko poročilo ET Now nakazuje, da bi davčni oddelek države lahko obdavčil zaslužke s kriptovalutami prek trgovine in izmenjav. Poleg tega naj bi uradniki indijskega finančnega ministrstva razmišljali o pravnem okviru, ki bi kriptovalute lahko obravnaval bolj kot blago kot valute.

Indian parliament's agenda for winter session includes bill on banning 'private cryptocurrencies'

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments