2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Do 12 milijonov Irancev ima v lasti kriptovaluto, trgovci izbirajo lokalne borze

Do 12 milijonov Irancev ima v lasti kriptovaluto, trgovci izbirajo lokalne borze

Up to 12 Million Iranians Own Cryptocurrency, Traders Choose Local Exchanges

Kriptovalute so priljubljena naložba med Iranci in ocene kažejo, da je število tistih, ki že imajo v lasti enega ali drugega kovanca, lahko celo milijonov. Večina iranskih trgovcev ima raje storitve lokalnih kriptoborz, trdi izvršni direktor ene od njih.

Iranci so rekli, da bodo prenesli $181 Milijon v Crypto Daily

Kljub pomanjkanju pravilnih pravil za večino kriptoprostora in vladnega stališča do tega vprašanja, vse več Irancev v zadnjih mesecih in letih vlaga v decentraliziran digitalni denar. “Po ocenah ima od sedem do milijonov Irancev v lasti kriptovalute, ” po besedah ​​Hameda Mirzaeija, izvršnega direktorja Bitestana, ene od kriptoborz v državi.

“Dnevne kripto transakcije Irancev se ocenjujejo med 12 in 50 trilijonov rialov ($88 milijona), medtem ko za trgovanje s kriptovalutami ni regulacije,« je Mirzaeija nedavno citirala revija Peyvast. Glede na poročilo angleškega poslovnega portala Financial Tribune je izvršni direktor poudaril tudi:

Več kot 50% poslov se izvede preko lokalnih menjalnih platform.

Ta znesek, je pojasnil Mirzaei, je višji od skupnega zneska vseh transakcij na kapitalskem trgu v Islamski republiki. “Po ocenah ima od sedem do milijonov Irancev v lasti kriptovalute, ” je podjetnik blockchain razkril tudi iranskim medijem.

Mirzaeijevi komentarji prihajajo po tem, ko so v začetku tega leta iranski uradniki izrazili zaskrbljenost zaradi kripto sredstev, ki privabljajo kapital s tradicionalnih trgov. V začetku maja so bile platforme za trgovanje z digitalnimi kovanci obtožene, da izkoriščajo nestanovitne razmere na borzi, kjer so posli od lanskega poletja močno upadli. Takrat je Centralna banka Irana (CBI) svetovala Irancem, naj se izogibajo kriptovalutam, in jih opozorila, da bodo te naložbe na lastno odgovornost.

Kasneje istega meseca je vodstvo parlamenta zaprosilo nacionalno davčno upravo, naj profilira lastnike iranskih borz kriptovalut in poroča. Predsednik Medžlisa Mohammad Baqer Qalibaf je izjavil, da uvedba prepovedi trgovanja s kriptovalutami ni dovolj, in pozval CBI, naj razvije natančne predpise za ta sektor. Julija so člani Islamske posvetovalne skupščine predlagali predlog zakona, katerega cilj je sprejetje pravil za menjalni trg.

Omejitve trgovanja s kriptovalutami bi Iranu prikrajšale priložnosti, so letos opozorila iranska fintech podjetja , ki so izrazili nasprotovanje poskusom vlade, da omeji delovanje kriptoborz. Aprila je CBI pooblastil domače banke in izmenjevalce denarja, da uporabljajo lokalno pridobljene kriptovalute za plačilo uvoza, vendar so oblasti sledile drugim trgovinam s kovanci. Startupi so vztrajali, da trgovanje s kriptovalutami ni nezakonito, in pozvali zakonodajalce in regulatorje, naj sprejmejo pravila, ki bodo sankcionirani državi omogočili, da še naprej uživa koristi od decentraliziranih denarnih prenosov.

Ali menite, da bodo iranske oblasti spremenile svoje stališče do menjave kriptovalut in naložb? Delite svoja pričakovanja v spodnjem razdelku za komentarje.

Localbitcoins P2P Exchange Launches Mobile App for Android

Localbitcoins P2P Exchange Launches Mobile App for Android

Localbitcoins P2P Exchange Launches Mobile App for Android

Localbitcoins P2P Exchange Launches Mobile App for Android Cboe Acquiring Erisx to Enter Cryptocurrency Spot and Derivatives MarketsLocalbitcoins P2P Exchange Launches Mobile App for Android

Localbitcoins P2P Exchange Launches Mobile App for Android Oznake v ta zgodba

kapitalski trg, cbi, centralna banka Irana, kriptovalute, kripto borza, kripto borze, kripto naložbe, kriptotrgovci, kriptotrgovanje, kriptovalute, kriptovalute, borza, borze, fintechs, naložbe, naložbe, vlagatelji, Iran, Iranci, Iranci , Islamska republika, sankcije, startupi, trgovci

Localbitcoins P2P Exchange Launches Mobile App for Android Localbitcoins P2P Exchange Launches Mobile App for Android

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Co mmons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments