17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Docker spremeni pravilnik o brezplačnem nivoju storitev zaradi zlorabe rudarjenja kriptovalut

Docker spremeni pravilnik o brezplačnem nivoju storitev zaradi zlorabe rudarjenja kriptovalut

Docker

Docker, priljubljeno računalništvo v oblaku integracijske rešitve, spreminja svojo brezplačno storitev zaradi zlorabe rudarjenja kriptovalut. Storitev je prekinila funkcijo »samodejne gradnje« zaradi zlorabe slabih igralcev in jo uporabljala za pridobivanje kriptovalut v svojih strežnikih. To je način delovanja, ki zdaj vpliva na več platform za neprekinjeno integracijo v oblaku, vključno z GitHub, GitLab in Microsoft Azure.

Docker, prisiljen spreminjati svoje brezplačne storitve

Docker, priljubljena storitev v oblaku CI, spreminja svojo politiko storitev zaradi kriptokopavanja. zlorabe. Storitev neprekinjene integracije računalnika v oblaku je prejšnji teden napovedala, da ne bo več zagotavljala svojih funkcij za samodejno gradnjo brezplačne storitve. Docker je to objavil v objavi v spletnem dnevniku in navedel, da so se napadi v zadnjih mesecih še povečali in vplivali na njihove plačilne stranke. Ekipa je izjavila:

Aprila smo opazili, da se je število ur gradnje povečalo za 2x večjo od naše običajne obremenitve in do konca mesec smo že deaktivirali ~ 10, 000 računi zaradi zlorabe rudarjenja. Naslednji teden smo imeli še enega rudarja ~ 2200:

Docker je izjemno priljubljen del programske opreme, ki omogoča izvajanje aplikacij v predelkih. To pomeni, da ima paket vse knjižnice, potrebne za zagon aplikacije. Ta nova omejitev bo vplivala na nekatere uporabnike, ki so funkcijo samodejne gradnje izkoristili brezplačno. Ekipa Dockerja je izjavila, da čeprav to ni bila lahka odločitev, je bil to edini ukrep za ublažitev zlorabe.

Čeprav je Docker pomembna platforma, na katero to vpliva nova vrsta napada, še zdaleč ni edina. Številni ponudniki neprekinjene integracije v oblaku se zdaj soočajo s podobnimi napadi in preučujejo tudi protiukrepe.

Oblak Računanje v križu

Ti napadi vplivajo tudi na podjetja, kot so GitHub, GitLab in Microsoft Azure, ki ponujajo storitve računalništva v oblaku. Napadalci ugrabijo storitve neprekinjene integracije in dodajo kodo aplikacijam, ki spremenijo prvotno funkcijo. Navidezni stroji, ustvarjeni za prevajanje aplikacij, so za svojo življenjsko dobo preusmerjeni v kriptovalute, kar vpliva na delovanje teh storitev.

Toda težava presega proste stopnje. Inženir iz oblačne platforme CodeShip je v intervjuju za The Record izjavil, da:

Včasih plačajo majhne provizije za naše račune, ki so precej cenejše od neposrednega najema na AWS, in kriptovaluto izkoriščamo z največjo zmogljivostjo.

Medtem ko težava ostaja, večja podjetja si lahko privoščijo, da se spopadejo z dodano uspešnostjo. Majhna podjetja pa se bodo verjetno morala proti tem napadom boriti s protiukrepi, kot je tisti, ki ga je izvršil Docker.

Kaj menite o tem, da Docker spreminja svoje politike zaradi zlorab rudarjenja? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Argentinian National Soccer Selection Launched Its Official Token

Bitcoin Remittances to El Salvador Surge 300% Ahead of BTC Becoming Legal Tender

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments