18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Dogecoin blaznost prisili britanskega upravitelja skladov, da raztopi 1,1 milijarde dolarjev Bitcoin...

Dogecoin blaznost prisili britanskega upravitelja skladov, da raztopi 1,1 milijarde dolarjev Bitcoin zaloge

Upravitelj sklada s sedežem v Združenem kraljestvu Ruffer je likvidiral svojo ($ M Bitcoin stavo, potem ko je postal živčen zaradi špekulativne blaznosti na trgu kriptovalut, vključno z ogromnimi shodi v žetonih, ki temeljijo na memih, kot je Dogecoin (DOGE).

Sklad, ki upravlja približno $ 34 milijard za bogate stranke in dobrodelne organizacije, je decembra začela prodajati svojo zalogo kriptovalut 2020, ko se je tečaj BTC / USD zvišal proti $ 25, 000, je poročal Sunday Times.

Nadaljeval se je s prodajo, ko je par vzpostavil novejše najvišje vrednosti v januarju 2021, ki presegajo $

, 000 – raven. Ruffer je do aprila zaključil svojo preostalo pozicijo v Bitcoinu in ustvaril 1,1 milijarde dolarjev dobička od prodaje ali 83% donosa za sklad.

Dogecoin FUD

Rufferjeva zaporedna odlagališča Bitcoinov so se pojavila v trenutkih, ko so analitiki napovedovali večje ocene vodilne kriptovalute . Na primer, JPMorgan je v poročilu, objavljenem januarja, dejal, da bi lahko BTC / USD narasel na $ 146, 000 kot tekmuje z zlatom in postane vodilna inflacijska meja na svetu.

Glavni direktor naložb Guggenheim Partners Scott Minerd je prav tako zahteval $ 400, – $ 600, 000 Bitcoin, verjamejoč, da bi kriptovaluta dolgoročno sposoben ujeti trg zlata.

Ruffer je pojasnil, da bi razmislil o ponovnem odkupu Bitcoina kot zavarovanju pred inflacijo, direktor naložb Duncan MacInnes pa je za Financial Times povedal, da bodo ocenili trgi “s strani kot iz jarkov.”

Toda za zdaj se je MacInnes strinjal, da je Bitcoin prevroč, da bi ga imel, še posebej, če je Dogecoin, ki temelji na šali, kriptovaluta ocenjena na $ 40 milijard. Rekel je:

“Težko bi rekel, da je pena prišla ven.”

Dogecoin, satirični poklon Bitcoinu, je doživel divji miting navzgor v 2021, ko se je dvignil 15, 337% do danes v določenem trenutku.

Podporni tviti direktorja Tesle Elona Muska so se pojavili kot nekateri vodilni katalizatorji rasti cen Dogecoin, vključno z nadaljnjim objavljanjem julija 2020 meme, ki prikazuje kriptovaluto, ki napada svetovni finančni sistem.

Neizogibno je pic.twitter.com/eBKnQm6QyF

– Elon Musk (@elonmusk) julij 18, 2020

Ampak maloprodajna blaznost je začela umirati maja, potem ko je Musk v epizodi Saturday Night Live označil Dogecoin za “vrvež”. Povratni obrat žetona milijarderja podjetnika je povzročil panično prodajo na trgu kriptovalut in namignil, da so izgubljeni trgovci poskušali unovčiti dobičke iz še vedno donosnih kriptovalut, kot je Bitcoin.

Dogecoin je padel 30% takoj po Muskovi izjavi. Od 9. junija je kriptovaluta trgovala več kot 50% nižje od najvišje vrednosti, ki je bila najvišja za 0 USD. 76.

Klasičen vzorec glave in ramen Dogecoina kaže na velik upad. Vir: TradingView

“Zelo jasno ste videli, da se je povečalo špekulativno vedenje,” je dejal MacInnes, medtem ko je poudaril lastni dvig Bitcoina iz $ 30, 000 na skoraj $ 65, 000 sredi maloprodajne blaznosti Dogecoinov. Kljub temu pa je dodal, da je vsaj vzpon referenčne kriptovalute imel nekaj racionalnosti.

Bitcoin “v meniju”

Nižje donosne obveznice in devalvirane fiatne valute so vlagateljem pustile boljše tradicionalno sredstvo v varnem zavetju. Posledično je njihovo tradicionalno 60 / 40 portfeljska strategija ni vrnila ničesar, kar jih je pripeljalo do “novega varnega, nekoreliranega premoženja”, kot je Bitcoin.

Bitcoin s se trudi za povrnitev prejšnjih podpornih valov (zeleni in oranžni). Vir: TradingView

Ruffer je svoja sredstva preusmeril v sredstva proti inflaciji, ki so konkurenčna Bitcoinom, vključno z zlatom, z inflacijo zaščitenimi obveznicami in blagovnimi zalogami. Podjetje je trdilo, da bo kriptovaluto obdržalo “v meniju” za naprej.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments