15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Dogodki, ki jih vodijo ženske, lahko spodbujajo dolgoročno sodelovanje žensk v verigi...

Dogodki, ki jih vodijo ženske, lahko spodbujajo dolgoročno sodelovanje žensk v verigi blokov

Tehnična industrija je znana po svoji kulturi, v kateri prevladujejo moški, in na žalost prostor blockchain to vsaj še vedno razstavlja, vsaj za zdaj.

Čeprav so ženske vlagateljice v kriptovalute v porastu, moški še vedno predstavljajo večino delovnih mest v sektorju blockchain. Razlogi za to so lahko številni razlogi, na primer pomanjkanje sredstev za podjetja, ki jih vodijo ženske blockchain, ali vedno prisotna razlika v plačah med spoloma v tehnologiji. Po nedavnih podatkih, ki jih je zbrala tržnica Hired, ki jo upravlja umetna inteligenca, so ženske kandidatke za tehnološka delovna mesta prejemale plače, ki so bile za 3% nižje od moških.

Medtem ko ženske voditeljice v blokovnem prostoru odvračajo zagotoviti enakost tako, da se ženskam omogoči, da se njihov glas sliši na industrijskih prireditvah.

Blockchain dogodek za ženske

Natančneje, dogodki, ki jih vodijo ženske za ženske, postajajo priljubljen koncept v blockchain sektorju. Pred kratkim je Anne Fauvre-Willis, direktorica Oasis Labs – platforme blockchain, ki omogoča zasebnost – gostila virtualni dogodek “Mentorstvo voditeljev blokchainov” z dvema ploščama z ženskami v blockchainu.

Panelisti so se zbrali, da bi razpravljali o svoji vpletenosti v verigo blokov, virih za učenje o sektorju in načinih za spodbujanje udeležbe žensk naprej. Fauvre-Willis je za Cointelegraph povedala, da je bil cilj dogodka pomagati drugim ženskam, hkrati pa služiti kot vir za tiste, ki se želijo vključiti v industrijo verig blokov:

“Menimo, da so ti dogodki bo zagotovo pripomogel k temu, da se bodo ženske bolj vključile v vesolje in poiskale priložnosti za napredovanje. Če slišim druge uspešne ženske v industriji, kako razpravljajo o tem, kako so se vključile v ta “nenavaden” prostor, mlajše ženske želijo izvedeti več ali se vključiti, kako to storiti. “

Po mnenju Fauvre-Willisa je bil dogodek mentorstva voditeljev blokchain-a posebej namenjen ženskam, ki želijo vdreti v blockchain in kripto prostor, skupaj s tistimi, ki želijo preiti s trgovinskega financiranja na fintech.

Fauvre-Willis je nadalje omenil, da je za napredovanje sektorja kriptovalut in verig blokov potrebnih več visokokakovostnih talentov. Kot taka verjame, da lahko dogodek za ženske, ki ga gostijo ženske, pripomore k lažji dostopnosti te poti, hkrati pa daje panelistom priložnost, da se povežejo med seboj.

Poleg tega nedavne raziskave svetovalne družbe BDC za verigo blokov Svetovanje je pokazalo, da morajo ženske govoriti na kripto konferencah, da bi pritegnile ženske k sodelovanju v vesolju.

Navdihujoča spoznanja, ki so jih delile voditeljice

Čeprav je pomembno prepoznati potrebo po vključitvi žensk, ki govorijo na blockchain dogodke, so bila podeljena številna navdihujoča spoznanja med odborom mentorstva Blockchain Leaders Foundation Leaders Foundation.

Na primer, Bridget Greenwood, ustanoviteljica organizacije The Bigger Pie – organizacije, ki se osredotoča na podporo ženskam v blockchainu in novonastalim tehnologijam – je med drugim panelom omenila, da se je prostoru blockchain pridružila zaradi finančne vključenosti. “V 2008 je prišlo do finančne krize, kjer so zaupani, centralizirani sistemi odpovedali številnim ljudem,” je dejal Greenwood. Čeprav je finančna vključenost spodbudila Greenwooda, da se je vključil v Bitcoin (BTC), je tudi ugotovila, da ni veliko drugih žensk, ki bi to storile, kar se ji je zdelo malodušno:

“Obstajajo nekaj res neverjetnih žensk v vesolju in želim še naprej pomagati naslednji skupini ljudi, da vstopijo. Vidim, da bomo imeli še en generacijski prenos bogastva in ne želim nobene generacije izpustiti. Svojo vlogo vidim kot zagotavljanje, da te neverjetne ženske vidijo in podpirajo. «

Čeprav se je finančna vključenost izkazala kot gonilni dejavnik za vključevanje v verigo blokov, je zanimivo omeniti, da nekateri panelisti so se pridružili prostoru iz drugih razlogov. Na primer, Nadia Hewett, vodja projekta za blockchain in digitalno valuto na Svetovnem gospodarskem forumu, je med drugim zasedanjem pojasnila, da je v sektor blockchain vstopila zaradi svojega ozadja pri upravljanju dobavne verige:

“V prostor verige blokov sem vstopil kot del digitalizacijskega vala, ki smo ga videli v zadnjih letih, kjer podjetja za reševanje socialnih in poslovnih problemov preučujejo nastajajočo tehnologijo in digitalizacijo. Ko sem začel brati o blockchainu, se nisem mogel ustaviti, ker sem razumel, kako lahko reši izzive v dobavni verigi. «

Hewett je omenila, da je sčasoma začela sodelovati z ekipo blockchain pri ladijski gigant Maersk za razvoj platforme blockchain TradeLens. “Blockchain je le eno orodje, ki omogoča nove komercialne in poslovne modele, ki jih prej ni bilo mogoče narediti,” je dejala. Od takrat je Hewett pojasnila, da je pri Svetovnem gospodarskem forumu sodelovala pri številnih projektih, ki so se posebej osredotočali na izmenjavo podatkov in protokole zasebnosti.

Poleg razprave o tem, kako se je vsak panelist vključil v sektor verige blokov, so številne ženske delile nasvete za novince, ki želijo vstopiti v vesolje.

Vanessa Grellet, vodja oddelka za rast portfelja pri CoinFund – investicijskem podjetju, usmerjenem v kripto-sredstva – je med prvo ploščo omenila, da je “odprtost” informacij znotraj kripto prostora ključnega pomena tako za moške kot za prispevati informacije k sektorju. Grellet je tudi pripomnil, da številne skupine Telegram in druge družbene mreže omogočajo posameznikom, da se neposredno povežejo z drugimi v panogi, kar ustvarja spodbudno vzdušje za tiste, ki se želijo vključiti.

Panelist Layne Lafrance, soustanoviteljica CryptoKitties in vodilnih proizvodov v podjetju Dapper Labs, je nadalje omenil, da morajo tudi ženske, ki prihajajo, dobiti občutek udobja, ko gre za nelagodje. »Pomembno je, da se ne veš, če ne veš. Če se danes pridružite tej skupini kot udeleženec, verjetno veste več, kot si mislite, «je pripomnila.

Navdih za sodelovanje

Glede na razprave, ki so potekale med dogodkom mentorstva Blockchain Leaders Mentorship, Fauvre-Willis upa, da bodo te plošče služile kot druga vir za pomoč ženskam pri odkrivanju podobno mislečih žensk v verigi blokov. Omenila je tudi, da lahko te razprave spodbujajo ženske, ki še nimajo tehničnega znanja, da se vključijo.

Enako se počutijo tudi druge ženske v sektorju verig blokov. Na primer, Maria Sabando, vodja skupnosti v Miamiju, je za Cointelegraph povedala, da organizira konferenco za ženske med konferenco Bitcoin 2021, ki je potekala v začetku junija v Miamiju. Dogodek se imenuje “Noč sirene”, njegov namen pa je izpostaviti ženske v Bitcoin sektorju.

Po mnenju Sabanda bo udeležba žensk pri Bitcoinu 2021 najverjetneje manjša od 15%, kot je to pogosto pri drugih kripto konferencah in je tako pri zastopanju govorcev. Rekla je:

“Dogodek sirene srečne ure si prizadeva, da bi se kripto skupnost morala udeležiti dogodka, ki se ga mora obiskati, da se neposredno poveže s svojo najljubšo #cryptotwitter žensko osebnost. Glede na to, da je prostor že premalo zastopan, smo v dneh konferenc želeli ustvariti dostopno okolje, da bi povečali zanimanje žensk, ki so morda radovedne, a ustrahovane. «

Odmev Sabando, Anna Vladi, ustanovitelj Women4blockchain in geneze sklada za decentralizirano financiranje ForceDAO, je za Cointelegraph povedal, da čeprav sta sektorja blokov in decentraliziranega financiranja trenutno vroče, v prostoru še vedno prevladujejo moški.

Vladi se zaveda ustrahovanje pri ženskah, ko gre za učenje o blockchainu in DeFi-ju, zato so dogodki in izobraževalni tečaji za ženske ključnega pomena. Vladi je dejal: “Kot ženska v DeFi-ju smo odgovorni, da s seboj povežemo tudi druge. Potrebujemo druge ženske, ki bodo pokazale, da ta sektor ni zapleten in zastrašujoč. “

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments