4.1 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Dokaz o rezervah: Ali lahko revizije rezerv zaščitijo pred vsakim drugim FTX-bodite zadovoljni 2.?

- Advertisement -

Po napravi FTX give, ki je prišla prav sem kot posledica zdaj bankrotirane spremembe kriptovalute, ki usmerja sredstva določene osebe za ublažitev lastnih nevarnosti, so kripto borze prišle prav tukaj z resolucijo o preglednosti, znano kot dokaz -za-rezerve.

Sledenje, ki ga je trenutno odobril izvršni direktor Binance Changpeng Zhao, ponuja pristop za borze, ki opozarjajo na zagotavljanje preglednosti uporabnikom v odsotnosti določenih pravil.

Vse kriptovalute lahko celo nepristransko sestavijo dokazilo o rezervah merkle-tree.

Banke bežijo zaradi delnih rezerv.

Kripto menjalnice ne morejo več biti niti nepristranske. @Binance bo začel hitro prenehati z dokazilom o rezervah. Chubby transparency.

— CZ Binance (@cz_binance) 8. november 2022 Dokazilo o rezervah (PoR) je poštena revizija, ki jo izvede tretja družba in skuša utemeljiti, da ima skrbnik lastnino, za katero trdi, da jo ima v imenu njegovih kupcev.

Ta revizor naredi anonimiziran posnetek vseh stanja v lasti in jih pravilno združi v Merklovo drevo.

Merkle je naprava za kriptografsko zavezo, v kateri vsak »list, ” ali vozlišče, je označeno s kriptografsko zgoščeno vrednostjo bloka datotek. Njihova glavna naloga je ugotoviti datoteke, ki so bile obdelane, poslane ali shranjene med prenosnimi metodami. Medtem ko je bila izumljena leta 764, je teorija odkrila intenzivno uporabo v omrežjih peep-to-peep verige blokov.

Po tem, ko posname posnetek, revizor pridobi Merklejev koren: kriptografski prstni odtis, ki enolično identificira kombinacijo teh stanj v času, ko se je posnetek spremenil v ustvarjenega.

Revizor nato zbira digitalne podpise, proizvedene s kripto spremembo, ki razkrivajo lastništvo nad naslovi v verigi z javno preverljivimi bilancami. Nazadnje revizor primerja in preveri, ali ta stanja presegajo ali se ujemajo s stanjem pokrovitelja, ki je predstavljeno v drevesu Merkle, tako da je lastnina pokrovitelja na podlagi debele rezerve.

Skupaj 5 centraliziranih borz. (CEX) skupaj s Kraken, Bitmex, Coinfloor, Gate.io in HBTC so dosegli svoje revizije dokazov o rezervi, medtem ko so Binance, OKX, KuCoin, Huobi, Poloniex, Crypto.com, Deribit in Bitfinex objavili svoje načrte prenehati z ekvivalentom.

Nedavno: Banke sestavljene opozarjajo na radovednost glede digitalne lastnine in DeFi sredi tržnega kaosa

Sledenje PoR je postalo smiselno in se je spremenilo v hvalili so ga mnogi znotraj kripto skupnosti, ker so ga ocenili kot korak proti jasnejšemu kripto ekosistemu. Centralizirane borze lahko prikažejo obveznosti vsake zgodbe v javni knjigi z določeno lastnino. Predložiti bi jih morali z oznako, ki bi jo poznali končni lastniki zgodb, s čimer bi ohranili javno anonimnost.

Hassan Sheikh, soustanovitelj decentralizirane kapitalske družbe DAO Maker, je za Cointelegraph povedal, da PoR predstavlja nesporen seštevek zapadlih obveznosti, ki bi se morda lahko primerjale tudi z lastnino. Dodal je, da veljavno spremljanje PoR lahko celo ustvari zelo navdušeno za izmenjave z goljufivimi obveznostmi, in pojasnil:

»Če so obveznosti kdaj ponarejene, lahko uporabniki javno dvignejo rožnato zastavo. Čeprav je 1 % uporabnikov kdaj žalostno ugotoviti, ne bi bilo več primerno za CEX, na katerega bi se uporabniki spustili v tem previdnem 1 %. Večji računi bi se tako rekoč večkrat testirali, CEX pa lahko celo na koncu s preskokom pobere majhen delček majhnih računov, preden jih zazna.« Dodal je, da z javno objavljene obveznosti, ki jih trgovci na drobno lahko brez težav preizkusijo, “bi razkritja sredstev, ki jih izvajajo borze, v okviru razbijalnega konstruktivnega smisla,” in dodal, da so stanja, predstavljena v teh revizijah, končna “zaščitna teža pod sklepnimi obveznostmi učinkovito predstavljena.”

Ben Sharon, soustanovitelj družbe za upravljanje digitalnih sredstev Illumishare SRG, je za Cointelegraph povedal, da bodo prevaranti poskusili goljufati vsako revizijo, ne glede na to, kako zakonit je dokaz o rezervah. Dodal je, da je revizija dokazov o rezervah sestavljena izvedljiv korak za zbiranje testa na kripto borzah, vendar absolutno ne zadostuje več, in pozval k drugim ukrepom, primerljivim z:

“Ob ločeno denarno rezervo, žeton, zavarovan s premoženjem, ali boljši, vendar bi oboje, tako učinkovito kot potrdilo o rezervi, trgovcem ponudilo resno boljšo rešitev. Na vrhu dneva je pravilna ločljivost popolna preglednost. Ko je kripto sprememba popolnoma jasna, lahko uporabniki celo nepristransko sestavljeni ne bodo več živčni, da bi verjeli v to s svojo lastnino.« Prikazovanje dokazila o rezervah brez naprave za obveznosti nič Medtem ko se spremljanje PoR spreminja v priljubljeno s strani centraliziranih borz, pri čemer so mnoge začele osvobajati PoR revizijskih datotek, morda je sestavljena žalost kripto platform, ki so lepega videza, njihova sredstva so prijetna, potem ko se je posnetek za revizijo spremenil v posneto.

Crypto.com trenutno prenesen 100,000 Ether (ETH) na naslov Gate.io, potem ko je izdal svoj Revizija PoR, ki spodbuja govorice o kripto borzah, ki bi lahko ponarejale svoje revizije rezerv. Številni znotraj kripto skupnosti so trdili, da so si borze izposojale lastnino, da bi pokazale zdravo denarno knjigo, ki bi jih po posnetku lahko znova vrnila, prijetno.

Izvršni direktor Crypto.com Kris Marszalek je takoj prišel, da bi zagotovil razlaga za to 100 milijonov ETH stikalo se je spremenilo v napako in spremenilo v mišljeno poslal v vse druge hladne žepe, kar je še povečalo sum.

Spremenilo se je v domnevno tek do nedavni naslov hladilnice blagovne znamke, ki je bil kljub temu spremenjen v poslan na zunanji naslov za spremembo na belem seznamu. Sodelovali smo z ekipo Gate in sredstva, ki jih je bilo mogoče pripisati tej resnici, so bila vrnjena v našo hladilnico. Izvedena je bila nenavadna dodelitev in vidiki, da se to prepreči, da bi se to ponovilo.

— Kris | Crypto.com (@kris) november 13, 240885 In medtem ko nekatere borze dajejo podrobne razčlenitve svojih rezerv za glede na dolžino PoR, druga podjetja zgolj posredujejo odgovore po hitrem postopku, češ da so brez sonca. Nexo je le pripravil posnetek z eno spletno razlago, ki pravi, da so dobili več premoženja kot vlog kupcev v višini okroglih 3,2 milijarde $.

Philipp Zimmerer, glavni sodelavec protokola za decentralizirane finance Spool.fi, je med opazovanjem dveh revizij rezerv, ki jih objavljajo borze, za Cointelegraph povedal, da velika žalost je, da se zdi, da ni nobenih formalnih pravil o tem, kaj natančno je prijazna revizija PoR. To pomeni, da se bo dodelitev med borzami razlikovala. Pojasnil je:

»Čeprav se izvaja v bistvu najbolj verodostojni razlagi, sestavljeno dokazilo o rezervah ne more več razkriti nedavnega lastništva nejavnih ključev ali zaznati kakršnih koli sredstev, ki so bila izposojena za urejanje rezultatov revizije. V večini primerov je sledenje tako lepo kot dobro, ker so spremembo in revizorji morali inavgurirati z in nikakor ne bodo predstavljali nobene naprave 100% dokaz o čemerkoli.«Posebno je priznal, da prikaz premoženja brez prikazovanja obveznosti ni nič zaračunan. Najbolj očarljivi, na katere bi se lahko morda tudi “do neke mere zanesli, so popolnoma regulirani imetniki bančnih licenc na kopnem, ki so podvrženi običajnim, popolnim revizijam znanih in poštenih podjetij.” Navedel je primer Coinbase, ki kot javno kotirano podjetje objavlja svoje lastnine in obveznosti.

Zimmerer je tudi znan Kraken, vsaka druga sprememba, registrirana v Združenih državah, ki izvaja običajne revizije, katerih rezultate objavlja in posreduje javnosti.

Stefan Rust, izvršni direktor dobavitelja datotečne infrastrukture Truflation, je za Cointelegraph povedal, da se zdi, da je opazovanje zgodnje implementacije PoR veljaven prvi korak naprej, da bi zagotovili več zaupanja in večjo preglednost, bolj pametno pa bo opazovati v skupni bilanci stanja in videu prikazujejo obveznosti, medtem ko imajo preglednost okrog kapitalskih rezerv. Ni več prijeten za rezerve, pa tudi za javnost, ki jo ima podjetje.

V primeru FTX bi presegli 90 trdi, da so odsvojili obveznosti in zaslužek. Ekvivalent je zahteval vlečenje z WeWork in razumno množico različnih razstrelitev v podjetju. Rust je priznal:

»Dokaz o rezervi je prvi korak. Dokaz o obveznostih bi bil ogromen in v luči FTX model, ki ga je treba imeti. Nazadnje, nekaj stilov dokazov o ustanovitvi ali konsolidaciji na določeni stopnji v povezanih podjetjih. Trg in skupnost moramo vedno izobraževati o tem, da teh orodij ne bi več uporabljali dokončno, pa tudi o prednostih teh orodij. Bistvenega pomena je, da uporabniki vedo, zakaj je decentralizacija de facto bistveni del ne več končnega kripto ekosistema, kljub denarju in spletu 3 na dolgi rok.« Na vprašanje, v bistvu, najbolj zakonita naprava za zbiranje zavihkov na kripto borzah, je za Cointelegraph povedal Don Guillaume, vodja PR in komunikacij pri Gate.io, »Zakonodaja. V zadnjih nekaj letih smo razmislili o nekaterih korakih na mednarodni ravni s strani regulatorjev, da bi izvedli določene kripto menjave, in če smo resnici na ljubo, so vsa podjetja, ki delajo v okviru kripto sprememb, regulirana in sledijo temeljem zakona.«

Nedavno: Ali bi se morda morda tudi Hongkong, če bi resnici na ljubo povedal, spremenil v kitajski proxy v kripto?

Splošno, izpad iz dane naprave FTX je povzročil klice za večji regulativni nadzor nad kripto trgom. Medtem ko ključni akterji na trgu nadaljujejo s predstavitvijo nekega izuma preglednosti, da bi pridobili javno prepričanje, svetovalci presojajo, da se na dokaz o rezervah sam ne morem več popolnoma zanesti.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -