19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice "Doktor Bitcoin" je kriv za vodenje nezakonite kripto izmenjave v ZDA, 5...

“Doktor Bitcoin” je kriv za vodenje nezakonite kripto izmenjave v ZDA, 5 let v zaporu

'Doctor Bitcoin' Pleads Guilty to Running Illegal Crypto Exchange in US — Faces 5 Years in Prison

Moški iz Teksasa, ki pokliče sam “doktor Bitcoin” je priznal krivdo za vodenje nezakonitega podjetja za izmenjavo kriptovalut in pretvorbo gotovine v bitcoin. Grozi mu pet let zveznega zapora.

Operater kripto izmenjave prizna krivdo

Ameriško ministrstvo za pravosodje (DOJ) je v torek sporočilo, da je prebivalec Teksasa Mark Alexander Hopkins priznal krivdo, ker je “nezakonito vodil posel za pretvorbo gotovine v kriptovalute.”

Leto- Starec, ki se imenuje “doktor Bitcoin”, je priznal krivdo za eno točko delovanja nelicenciranega podjetja za prenos denarja. Vršilec dolžnosti ameriškega odvetnika Prerak Shah je podrobno opisal:

Ta obdolženec je ignoriral zvezni zakon in goljufom dovolil uporabo bitcoinov za delovanje pod radarjem kazenskega pregona. Odločeni smo, da se na trgu bitcoinov znebimo vseh, ki zavestno pomagajo kriminalcem, da nezakonit dobiček skrivajo v kripto denarnice.

Hopkins priznal, da je vodil posel menjave kriptovalut in za plačilo pretvoril ameriške dolarje v kriptovalute, predvsem bitcoin. Priznal je tudi, da je BTC pogosto pošiljal kripto denarnicam strank, ne da bi pri tem preverjal vir denarja. ”Ameriške dolarje iz loterijske prevare, ki jo je vodil v Nigeriji, pretvori v bitcoin. V približno enem letu je vodil 37 transakcije s prevarantom, ki pretvarja med $ 550, 000 in 1,5 milijona dolarjev.

Po navedbah DOJ :

Hopkins je priznal, da je obljubil, da se ne bo vpletal v podrobnosti poslov MH, vendar je MH povedal, kako naj izognili se zahtevam poročanja finančnih institucij, tako da je hranil vloge pod 9 USD 500 in MH naročil, naj finančne institucije o namenu poslovanja.

Hopkins je priznal da ni imel dovoljenja za opravljanje poslov kripto izmenjave v državi in ​​ni bil registriran kot podjetje za prenos denarja pri Mreži za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj (FinCEN), uradu ameriškega ministrstva za finance.

ob ugotovitvi, da tožena stranka „ni ti zvezni zakoni, ki zahtevajo, da podjetja, ki prenašajo denar, preverijo imena strank, datum rojstva in naslov – zakon, namenjen identifikaciji tistih, ki se ukvarjajo z nezakonito dejavnostjo – in niso poslali poročil o valutnih transakcijah za transakcije z gotovino z visoko vrednostjo, ” DOJ je izjavil:

Hopkinsu zdaj grozi do pet let zveznega zapora.

Ali menite, da bi moral ta doktor Bitcoin iti v zapor za pet let? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

64 Cryptocurrency Firms Have Withdrawn Applications to Operate in UK, FCA Says

Mexico's Finance Minister: Cryptocurrencies Are Prohibited From Being Used in Financial System

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments