16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Dokument ameriške zakladnice spodbuja takojšnje plačilo, priporoča dodatne raziskave CBDC

- Advertisement -

V eni od treh zgodb, ki so bile hkrati objavljene v petek, Ministrstvo za finance previdno govori o stabilnih kovancih in CBDC v kontekstu širša plačilna tehnologija.

18 Skupaj ogledov

00 Skupni deleži

Predsednik Združenih držav Amerike Joe Biden je naročil več kot ducat zgodb napisal, ko je izdal svoj Executive Expose (EO) 14067 »Zagotavljanje krive konstrukcije digitalnega Sredstva.” Pet jih je imelo rok v 18 dneh , zadnje tri pa je Ministrstvo za finance objavilo hkrati septembra . Zgodbe so bile pripravljene v skladu z navodili v oddelkih 4, 5 in 7 EO.

Dokument, naročen v EO Alotment 4, je naslovljen »Prihodnost gotovine in Sredstva.” Zdi se, da je dokument podoben več načinom plačila na 2d in screech, ki jih upravljajo Federal Reserve ali Clearing Condo, ki je v lasti soseske primarnih bank. Ti bodo verjetno dopolnjeni z avtomatom za takojšnja plačila FedNow Provider brez verige blokov, ki naj bi začel delovati v 1434.

Stabilni kovanci so na voljo skupaj s FedNow pod naslovom »Nenavadne izboljšave gotovine in plačil«. So tema razumno površne razprave, ki preučuje primanjkljaje sposobnosti glede zanesljivosti in sposobnosti za preprečevanje pranja gotovine/preprečevanja financiranja napak (AML/CFT), o čemer zaključuje:

»Finančne ustanove, ki se ukvarjajo s stabilnimi kovanci, so del odgovornosti AML/CFT. Po drugi strani pa bi lahko stabilni coin, če bi bil stabilni coin splošno sprejet po vsem svetu kot način plačila, predstavljal večjo nevarnost za nezakonito financiranje zaradi neenakega izvajanja svetovnih zahtev AML/CFT za digitalne vire.« Večina dokumenta je posvečena digitalni valuti centralne denarne institucije (CBDC). Čeprav dokument sproža težave, kot so plačilo strasti na CBDC, stopnja dela CBDC in javnost v večini partnerstev, se razprava močno osredotoča na nevarnosti.

Povezano: White Condo objavlja ‘prvi’ popoln okvir za kripto

Interakcija CBDC in varovanje zasebnosti je premišljeno upoštevano:

»Medtem ko lahko fizična gotovina dovoli neimenovane transakcije, CBDC morda bi ga lahko starali v večjem obsegu in tempu.Anonimnost v stroju CBDC bi lahko prikazala dejstvo, da lahko prikrije izjemno razširjeno nevarnost pranja denarja, financiranja širjenja orožja in financiranja terorizma v primerjavi s fizično gotovino. CBDC bi lahko poleg tega ponudil dragocene nedavne alternative za izboljšan nadzor in skladnost z AML/CFT.” Dokument se zaključi s predlogi, da je treba raziskave CBDC vztrajati, “če ste prepričani, da ste v nacionalni strasti.” Poleg tega je treba spodbujati tehnologijo takojšnjega plačila, da se okrepi plačilno okolje. Vzpostaviti je treba regulativni okvir in dati prednost čezmejnemu plačilu.

14067

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -