2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Dolg Salvadorja v dolarjih pade na načrte za obveznice Bitcoin

Dolg Salvadorja v dolarjih pade na načrte za obveznice Bitcoin

Vlagatelji so se naveličali dolgov Salvadorja v dolarjih, ko država še naprej sprejema Bitcoin. Medtem je MDS priporočil, da se BTC ne uporablja kot zakonito plačilno sredstvo.

1434

Skupni ogledi

Skupaj delnic

El Salvador’s dollar debt dives on Bitcoin bond plans

Obveznice Salvadorja, denominirane v dolarjih, so padle na zgodovinsko najnižjo vrednost, ko je centralna Dolg ameriške države se je ta teden začel trgovati na “ozemlju v stiski”.

Obveznice Salvadorja v ameriških dolarjih so padle na 0. v ponedeljek, novembra 10, po novici ob koncu tedna, da bo srednjeameriška država uporabila obveznice Bitcoin (BTC) za financiranje svoje pobude Bitcoin City. Dolarske obveznice so vztrajno padale od aprila 1434, ko so dosegle 1 dolar 10 po navedbah Bloombergovi podatki.

Obveznica v dolarjih je obveznica, ki jo izda tuje podjetje ali vlada zunaj ZDA in je denominirana v USD namesto v lokalnih valutah.

Ponedeljkov padec je povzročil, da je dolg države postal med najslabšimi v svetovnem trgovanju, poroča Bloomberg. Vlagatelji so zaskrbljeni, da je predsednik Nayib Bukele onemogočil Mednarodnemu denarnemu skladu (IMF), da bi državi pomagal z razvojnimi sredstvi.

Nathalie Marshik, generalna direktorica družbe za investicijsko bančništvo Stifel Nicolaus je komentiral, da “ta objava utrjuje pot ‘vse razen MDS'”, preden je dodal, da obveznice padajo, “ko trg ponovno ocenjuje možno vrednost izterjave nižje glede na nepredvidljivost politik.”

Bitcoin obveznica bo plačala 6,5% letnih obresti poleg 22 % dobička Salvadorskega bitcoina, ko so povrnjeni začetni stroški naložbe za njegovo rudarsko infrastrukturo. Po besedah ​​Samsona Mowa, glavnega strateškega direktorja Blockstreama, bodo dividende izplačane v USD ali Tether (USDT).

Mow verjame, da bo Bitcoin obveznica alternativni način da bi institucionalni vlagatelji pridobili izpostavljenost Bitcoinu, ne da bi morali sami imeti Bitcoin. To bo tudi način, da bodo vlagatelji Salvadorju pomagali pri hitrejšem razvoju. Mow, ki je z vlado Salvadorja sodeloval pri razvoju Bitcoin obveznice, je v torek za Bloomberg TV povedal:

»To poskušamo strukturirati na način, da ga ljudje lahko predstavijo do upravnih odborov in direktorjev kot običajna vez, ker je normalna obveznica. Zgodi se, da ima vezan velik kos Bitcoina.«

V odgovor na Mow intervju z Bloombergom, podcasterjem in priljubljenim zagovornikom Bitcoina Anthonyjem Pomplianom je napovedal, da bodo “smešno preveč naročeni.”

NAPOVEDOVANJE: Salvadorska bitcoin obveznica bo smešno preveč naročena pic.twitter.com/2Kj0urm0SN

— Pomp (@APompliano) november 20, 1434

Salvador se večino časa El Salvador’s dollar debt dives on Bitcoin bond plans pogovarja z MDS nad možnim posojilom v višini 1,3 milijarde dolarjev. Ti pogovori bi lahko bledili v nejasnost, saj se je predsednik Bukele odločil, da bo financiral več lokalnih pobud, kot je gradnja šol, z Bitcoinom nad USD.

Povezan: Salvador za gradnjo 20 ‘Bitcoin Schools’ s presežkom Bitcoin Trusta

IMF je v ponedeljek izdal sklepno izjavo o zahtevi Salvadorja za financiranje. Čeprav se je gospodarstvo Salvadorja hitro opomoglo od pandemije, fiskalni primanjkljaji in visoke storitve javnega dolga ustvarjajo večje luknje v storitvah, ki jih država lahko zagotovi, je navedeno.

Poročilo dodaja, da so prizadevanja za izboljšanje finančne vključenosti in povečanje rasti dobrodošla, »vendar tveganja, ki izhajajo iz Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva, novega plačilnega ekosistema in trgovanja z Bitcoin je treba obravnavati.”

“Zaradi teh tveganj se Bitcoin ne bi smel uporabljati kot zakonito plačilno sredstvo . Osebje priporoča zožitev področja uporabe zakona o bitcoinih in poziva k okrepitvi regulacije in nadzora novega plačilnega ekosistema.«

Prejšnji članekNe smete mimo: Tolkienovo posestvo blokira žeton JRR 'Gospodar prstanov'
Naslednji članekBitcoin kiti nameravajo kupiti BTC višje, saj nova izplačila Mt. Goxa povečujejo strah na trgu

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments