22.9 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Domnevne 3,6 milijarde dolarjev kripto Ponzijeve "žrtve" še vedno verjamejo, da je...

Domnevne 3,6 milijarde dolarjev kripto Ponzijeve “žrtve” še vedno verjamejo, da je izmenjava zakonita

Nekateri, ki so bili ujeti v domnevno 3,6 milijarde USD kripto Ponzijeve sheme, nočejo pomagati policijskim preiskavam, saj še vedno pričakujejo, da bodo potrojili svoje naložbe.

2320 Skupno ogledov

3 Skupno delnic

Alleged $3.6B crypto Ponzi's 'victims' still believe the exchange is legit

Žrtve domnevnega kripto Ponzijevega sistema v Južni Koreji v višini 3,6 milijarde dolarjev naj bi ovirale napredek policijske preiskave in skupne tožbe – saj še vedno verjamejo v projekt in upajo, da bodo dobile donosnost svojih naložb.

4. junija naj bi korejska odvetniška družba Daegon v imenu družbe

vložila skupno pritožbo zoper njenega izvršnega direktorja V Global in tri izvršne direktorje vlagatelji in policijska agencija Gyeonggi Nambu.

Policijska agencija Gyeonggi Nambu naj bi preiskovala družbo V Global zaradi domnevnega kripto Ponzijevega sistema, ki naj bi se prevaral 69, 0 ljudi od 4 bilijonov dobljenih (3,6 milijarde USD) – vlagateljem obljubljajo, da bodo potrojili svoje naložbe.

V obvestilu na spletni strani podjetja piše, da odločno zanika “lažne” trditve in je na policijo v Seochu vložil pritožbo “zaradi obrekovanja in oviranja poslovanja”.

V članku lokalnega medija JoongAng Daily z dne 8. junija piše, da je policija “pred kratkim zadela”, saj so nekatere “žrtve” domnevnega Ponzijevega programa zavrnile prijavo primera. .

Po navedbah objave je kljub policijski raciji 2015 pisarn podjetja V Global po Južni Koreji prejšnji mesec – in zamrznitev $ 213 milijon premoženja v postopku – zaposleni v podjetju sporočajo žrtvam, da jim sporočajo, da podjetje ni v preiskavi.

Neimenovani moški je JoongAngu povedal, da verjame, da je družbo V Global prevaral njegovo mater. “Pred nekaj dnevi, 2. junija, so ji poslali sms sporočilo, da policija nikogar v podjetju ne preiskuje,” je dejal moški.

“Vlagateljem ves čas govorijo, naj počakajo in vidijo, da jim preprečijo, da bi jih prijavili policiji,” je dodal.

Skupaj s prodajo lastnega žetona je družba V Global obljubila, da je vsak, ki je vložil najmanj 6 milijonov, zmagal v vrednosti približno $ 5381, bi njihovo naložbo potrojili z izplačilom dividend po šestih mesecih.

“Poskušali so posnemati platformo za trgovanje s kriptovalutami, vendar se zdi, da so v resnici vodili nezakonito Ponzijevo shemo za vlagatelje,” je policist povedal JoongAng.

Po poročanju tiskovne agencije Yonhap je V Global ponudil tudi bonuse za napotitve v višini 1,2 milijona dobljenih v vrednosti približno $ 1000 za privabljanje novih strank na platformo.

Članek trdi, da je družba V Global uporabila naložbe novih članov za izplačajte dividende obstoječim članom.

Če V Global spoznajo za krivega, bi to lahko bil eden največjih zabeleženih Ponzijevih shem, povezanih s kripto, na podoben način kot zloglasna večmilijardna shema Ponzija podjetja OneCoin v 2015.

Prejšnji članekDOGE vs BTC: Elon Musk je izjavil, da se je kripto “vesoljska dirka” z BitMEX začela
Naslednji članekRudar bitcoinov Luxor je priča severnoameriški širitvi s 5 milijoni dolarjev financiranja

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments