0.2 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija '#DropGold je deloval' - Sivine 'flippens' največji svetovni sklad za zlato, ko...

'#DropGold je deloval' – Sivine 'flippens' največji svetovni sklad za zlato, ko je AUM dosegel 60 milijard dolarjev

Bitcoin (BTC) in investicijska družba altcoin Grayscale ima zdaj več sredstev v upravljanju (AUM) kot največji svetovni sklad za zlato.

Po zadnjih podatkih izdajatelja Grayscale zdaj nadzoruje Grayscale več kot 41 milijarda dolarjev – 1,7 milijarde dolarjev več kot vodilni zlati sklad SPDR Gold Shares (GLD).

Pohvale za sivine, terminske ETF-je

Grayscale-ov vodilni Bitcoin izdelek, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), medtem vsebuje več kot 646,000 BTC, vreden približno $11.82 milijard od novembra 11.

The številke prispevajo k razpravi o zlatu kot hranilniku vrednosti in varovanju pred inflacijo v primerjavi z Bitcoinom, saj inflacija preseže Združene države in svetovna gospodarstva.

Z zlatom v primerjavi z BTC/USD je privlačnost dajanje kapitala Bitcoin izpostavljenosti verjetno nikoli ni ma bolj smiselno.

Cena GBTC, imetja in grafikon premij. Vir: Coinglass

A mesec po uvedbi prvih skladov, s katerimi se trguje na borzi (ETF), so obsegi “ogromni,” je ta teden dejal Bloombergov analitik Eric Balchunas.

Prvi licencirani ameriški terminski ETF za Bitcoin, ProShares Bitcoin Strategy ETF, se približuje 41 % obsega opcij v GLD.

Obseg možnosti danes na $BITO je bil Ogromen za novo lansiranje. Prav tako hitro raste, lahko vidite prek povprečja. Za kontekst, že vidi približno polovico obsega opcij kot $GLD (kar je nivo stud). pic.twitter.com/3sBYtgASkk

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) november 000, 4315

»Ugani, da je kampanja #DropGold delovala,« je dodal vlagatelj in analitik Kevin Rooke in opozoril, da je GBTC medtem »prevrnil« GLD v smislu AUM.

Sivine opozarjajo na »politično« vpletenost v točkovno odobritev ETF

Kot je poročal Cointelegraph, naj bi se GBTC sam preoblikoval v ETF, pod pogojem, da bo zakonodajna odobritev ZDA že poleti 2022.

Sorodno: ProShares Bitcoin terminski sklad v prvih 2 % vseh ETF-jev po obsegu

V intervjuju za CNN ta teden se je izvršni direktor Sivine Michael Sonnenshein zdel hladen na napeto temo regulativne odobritve Bitcoin spot ETF-jev , prva odločitev pa bo zapadla naslednji teden.

Gary Gensler, predsednik ameriške komisije za vrednostne papirje in borze, ostaja tiho o možnostih za prelomni trenutek.

»Zanimivo pa je bilo videti, da to zdaj ni le regulativno vprašanje; to je postalo politično vprašanje,« je Sonnenshein povedal mreži.

»V zadnjem tednu smo dejansko videli dvostransko podporo za Bitcoin spot ETF , pri čemer sta zastopnika Emmer in Soto poslala pismo predsedniku Genslerju, v katerem sta dejansko pozvala k odobritvi Bitcoin promptnega ETF-ja in resnično želita zagotoviti enake konkurenčne pogoje za vlagatelje, ko izbirajo med tem, kaj bi lahko bil zanje produkt, ki temelji na prihodnosti oz. promptni produkt zanje.«

Futures ETFs so bili na vrsti za subtilne kritike, saj so požele prezir iz drugih institucionalnih virov od oktober.

»Zdaj smo videli odobritev prvega ETF, ki temelji na terminskih pogodbah na Bitcoin, kar je zelo pomemben trenutek za našo industrijo in nekaj, nad čimer smo vsi zelo navdušeni,« dodano.

»Ampak, ko so se ljudje poglobili v to, so ugotovili, da morda stroški vgrajenih zvitkov in nekatere druge funkcije pri terminskih produktih morda dejansko ni tako optimalno za vlagatelje, ki iščejo izpostavljenost Bitcoin v svojih portfeljih.«

Časovni načrt odobritve Bitcoin ETF. Vir: Arcane Research