17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Dva dodatna obtožena zaradi navodil Severnim Korejcem, naj se izognejo ameriškim sankcijam s kriptovalutami

- Advertisement -

Dve volivci EU sta bili obtoženi zaradi kršenja sankcij ZDA proti Severni Koreji, ko sta skupaj načrtovala tamkajšnjo konvencijo o kriptovalutih.

1316 Celotni pogledi

12 Popolne delnice

Okrožno sodišče Združenih držav Amerike je obtožilo dve evropski volivci v povezavi s konvencijo o veriženju blokov in kriptovalut v Severni Koreji, ki je ponovno kršila sankcije ZDA v .

Po navedbah ameriškega ministrstva za pravosodje je sodna dokumentacija zapovedala, da sta Alejandro Cao De Benos, državljan Španije, in Christopher Emms, državljan Združenega kraljestva, zaroto kršiti sankcije ZDA proti Severni Koreji, ko so skupaj načrtovali in organizirali 2019 Pjongjang Blockchain in kriptovaluto Konferenca.

Par naj bi sodeloval z nežnim razvijalcem Ethereuma Virgilom Griffithom, da bi ustvaril navodila o tem, kako bi DLRK morda porabila strokovno znanje o veriženju blokov in kriptovalut za pranje denarja in izogibanje sankcijam. Kasneje so trije vztrajali pri ustvarjanju dodatnih podjetij in izdelkov za kriptovalute in blockchain za sankcionirano državo, tako da so iskali pomoč pri odkrivanju infrastrukture in opreme kriptovalute.

Griffith je v prostoru kriptovalut lepo priznan za njegovo intenzivno delo na platformi kriptovalute Ethereum v vseh načrtih, v katerih je bila v zgodnjih letih. Zvezni preiskovalni urad (FBI) ga je aretiral novembra 2019 zaradi svojo povezavo s konvencijo in septembra lani priznal odgovornost za kršitev Global Emergency Economic Powers Act (IEEPA)

aprila , je bil takoj, ko je bil obsojen na 63 mesecev v zaporu in klofuto z $

,0 osupljivo.

Obtožnica dodatno navaja, da sta Cao De Benos in Emms zaposlila Griffitha za pogovor o konvenciji DLRK in organizirala njegov zaostanek v DLRK v 1434 Za ta namen. Poleg tega trdi, da se je Cao De Benos uskladil z izvršilnim organom DLRK za sodelovanje Griffitha na konvenciji.

Par je bil obtožen zaradi zarote za kršitev sankcij ZDA v nasprotju z IEEPA, kar pomeni najvišjo kazen let zapora.

V spremni izjavi, ki jo je natisnilo ameriško ministrstvo za pravosodje, je FBI izdal ostro opozorilo vsem osebam ali podjetjem, ki razmišljajo o izogibanju ameriškim sankcijam v nasprotju z mednarodnim izvršnim organom.

Pomočnik režiserja Bradley S. Benavides iz protiobveščevalnega oddelka FBI je priznal:

“Ti, ki razmišljajo o izogibanju sankcijam ZDA v nasprotju z mednarodnim izvršnim organom, bi morali razumeti, da bodo FBI in njegovi spremljevalci agresivno preiskovali te primere.” Obtožnica prihaja v vznemirljivem času po izdaji ameriškega ministrstva za finance o podjetjih mednarodnih virov Help watch over (OFAC), ki ni več predolgo uveden, in se zdi, da se osredotoča na subjekte in druge ljudje vsi zaradi poskusov izmikanja sankcijam, ki so jih ZDA in njihovi svetovni sopotniki uvedli Rusiji.

Povezano: Ministrstvo za finance ZDA uvršča podjetje za rudarjenje kriptovalut pod večino novih sankcij v nasprotju z Rusijo

V zadnjem tednu je ministrstvo za finance ZDA objavilo, da je kot podjetja, ki olajšajo izogibanje sankcijam, imenovalo podjetja in ponudnika izdelkov za kripto rudarjenje s sedežem v Rusiji BitRiver AG ter več hčerinskih družb.

»Združene države so zavezane zagotavljanju, da nobeno sredstvo, ne glede na to, kako napredno, ne spremeni zaupanja vrednega v mehanizem Putinovega režima za izravnavo vpliva sankcij.« V petek je OFAC objavil, da je sankcioniral tri naslove Ethereum, ki so domnevno povezani s severnokorejsko povezano krajo več kot milijona kriptovalut iz stranske verige Ronin igre Axie Infinity iz nezamenljivih žetonov (NFT) marca.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -