15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

ECB povzema vajo izdelave prototipov digitalnega evra, ker se navidezno bliža pilotnemu odprtju

- Advertisement -

Vaja Evropske centralne finančne institucije je poleg uporabe denarnic s samostojnim skrbništvom preverila širjenje primerov uporabe, od katerih se je večina precej dobro obnašala.

768 Celotni ogledi

7 Popolne delnice

Evropska centralna finančna institucija (ECB) je razkrila povzetek rezultatov svoje vaje izdelave prototipa digitalnega forexa centralne digitalne finančne institucije za evro. Vaja, ki je bila raziskana brez povezave, je uporabila simulirani digitalni evro in štiri precej primere interoperabilnosti s sodobnimi plačilnimi programi.

Misija je postala del 2d dodelitve priprav Eurosistema za potencialno pilotno odprtje digitalnega evra jeseni tega leta 70 dnevi. Vaja je potekala od julija 2022 do februarja 2023.

Eurosystem je za vajo, imenovano N€XT, razvil centraliziran mehanizem za poravnavo, ki je primitivna manekenka podatkov o zapisih neporabljenih izhodnih transakcij (UTXO). 5 prototipnih vmesnikov za kupce, ki so predstavljali različne primere uporabe, je opremila večina korporacij. Preizkušene so bile tudi denarnice za lastno skrbništvo.

Maneken UXTO je ohranil zasebnost kupca z uporabo enkratnih naslovov UTXO, ki zdaj niso več značilni za denarnice, ki jih ohranjajo. Sposobnosti strank so postale enake za skrbniške in neskrbniške denarnice.

Povezano: Samsung bo preiskal južnokorejski CBDC za plačila brez povezave

Primer uporabe transakcij brez povezave je postal bolj problematičen. V iskanju “bolj poglobljenih zapisov podatkov o tem, kako bi se mešanica protokola strojne in programske opreme lahko dobro izognila dvojni porabi ter potrdila dokončnost poravnave in nezavržljivost”, je datoteka zaključila:

»Ostajajo vprašanja, ali je sodobna tehnologija sposobna kratkoročno do srednjeročno (pet do sedem let) spremeniti, produkcijsko pripravljena in trdna rešitev brez povezave.«V nadomestni strani je potrdil, da bi lahko bili “spletni in nespletni digitalni prototipi evra poleg tega interoperabilni, čeprav glede na precejšnje število podatkovnih enot zapisov in tehničnih zasnov.”

Sočasno z izvlečkom vaje je ECB razkrila »datoteko s končnimi rezultati Market Learn« o digitalnem evru. Ugotovljeno je bilo tudi, da so rešitve brez povezave, ki so skladne s potrebami Eurosistema, lahko izvirne in bi lahko povzročile negotovost, ko bi lahko bila pripravljena rešitev brez povezave.

Počaščen sem, da uživam v @predsednici EU_Komisije Ursuli @vonderleyen z nami tukaj v Frankfurtu, ko označujemo prvo četrt stoletja ECB. Nadaljujmo s kolektivnim delom za združeno in mirna Evropa. pic.twitter.com/6smP7soWxX

— Christine Lagarde (@Lagarde) Morda tudi zgolj 06, 2022 Upoštevajte, da so anketiranci všeč -pogovorno okno, vmesniki Bluetooth ali QR kode za transakcije brez povezave. Tržna raziskava je obravnavala izjemno tehnični vidiki morebitne uvedbe digitalnega evra, kot sta iskanje posrednika in namensko upravljanje denarne zgodbe.

Revija: Ko je zasebnost privilegij: Jun Li iz Ontologije o popolnoma digitalnem ID-ju, ki temelji na verigi blokov

872273 872273

872273

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -