20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain ECB pravi, da bo digitalni evro morda potreben za boj proti "umetnim...

ECB pravi, da bo digitalni evro morda potreben za boj proti “umetnim valutam”

Letno poročilo ECB o evrih je poudarilo, da bo digitalni evro morda potreben za preprečevanje groženj „umetnih valut“ s strani „tujih tehnoloških velikanov“.

2841 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

ECB says digital euro may be needed to combat 'artificial currencies'

Evropska centralna banka je opozorila, da bo CBDC ali digitalni evro morda potreben, da bo preprečil spekter “umetnih valut”, ki prevladujejo čezmejna plačila.

V letnem pregledu evra, ki so ga ECB poimenovali “Mednarodna vloga evra”, sta ekonomista Massimo Ferrari in Arnaud Mehl izrazila zaskrbljenost zaradi rasti umetnih valut, ki jih vodijo neimenovane “tuje tehnološki velikani “- verjetno skrito sklicevanje na Facebook-ov projekt Diem:

” Ena skrb bi lahko bila situacija, v kateri bi domače in čezmejna plačila prevladujejo tuji ponudniki, vključno s tujimi tehnološkimi velikani, ki bi v prihodnosti lahko ponujali umetne valute. ”

„To ne samo, da bi lahko ogrozilo stabilnost finančnega sistema, ampak bi bili tako posamezniki kot trgovci ranljiv za majhno število prevladujočih ponudnikov z močno tržno močjo, “sta dodala par.

ECB že dolgo skrbi glede porasta umetnih valut ali stabilkovancev v Evropi in je pred tem zakonodajalce EU prosil za veto glede zasebnih stabilnih projektov, kot je Facebookov kovanec Diem.

ECB je previdno pristopila k uvedbi digitalnega evra, predsednica ECB Christine Lagarde pa je januarja ugotovila, da bo “potreben dober del časa, da se prepričamo, da je varno, “in dodal:” Upam, da ne bo več kot pet let. ”

Poročilo Ferrarija in Mehla o „CBDC in globalnih valutah“ je pretehtalo „več scenarijev, v katerih bi lahko postala pomembna potreba po izdaji digitalnega evra“.

Ekonomisti so poudarili potrebo po konkurenci z velikimi tehnološkimi podjetji za plačilne izdelke in storitve ter opozorili, da bi lahko združevanje digitalnega evra z dopolnilnimi storitvami to storili:

„CBDC bi lahko olajšal digitalizacijo izmenjave informacij pri plačilih prek e-računov, e-potrdil, e-identitete in e-podpis, ki posrednikom omogoča, da ponujajo storitve z višjo dodano vrednostjo in tehnološko vsebino po nižjih stroških. «

Po poročilu bo uvedba digitalnega evra morda potrebna tudi za izboljšanje sedanje čezmejne plačilne infrastrukture. Avtorji ugotavljajo, da bi digitalni evro lahko zanikal potrebo po uporabi tujih valut za mednarodne transakcije in zmanjšal stroške, povezane s tem, kar bi “olajšalo širitev globalnega e-poslovanja”: “Nizki transakcijski stroški in učinki združevanja bi lahko povečali njegovo privlačnost za izdajanje računov za čezmejne transakcije – kot plačilno sredstvo in kot enota za poravnavo transakcije. “

Poročilo je tudi navedlo, da bi bile” posebne značilnosti CBDC pomembne za njegov globalni doseg, «in poudaril potrebo po spodbujanju uporabe digitalnega evra z interoperabilnostjo, anonimnostjo uporabnikov in zmožnostjo plačevanja zunaj spleta.

Vendar pa so ekonomisti poudarili, da bi bilo treba anonimnost umiriti tudi s potrebo po dovolj informacij o uporabnikih CBDC, da bi lahko “vzpostavili zaščitne ukrepe” in ugotovili zlorabo sredstev za financiranje terorizma, čezmejne kriminalne dejavnosti in pranje denarja.

Prejšnji članekVlagatelji previdno znova vnašajo kripto sklade, medtem ko vozila ETH kažejo moč
Naslednji članekRipple išče dokumente na 15 offshore borzah, za katere meni, da bi lahko bile usodne za obtožbe SEC

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments