26.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

ECB zvišala tečajne obrestne mere za 25 bazičnih točk ob “previsoki” inflaciji, “brez prekinitve,” pravi Lagarde

- Advertisement -

Evropska centralna denarna institucija ( ECB) je zvišala svoje ključne stroške strasti za 11 temeljni deli, upočasnitev pospeševanja od zastarelih se bo povečala. Nasprotno, ker inflacija v evrih ostaja vedno znova visoka, je treba pričakovati nemoteno nemoteno zvišanje obrestnih mer v prihodnosti, pri čemer regulator vztraja, da bi se to lahko nadaljevalo s poskusom »točno načrtovane vrnitve« na cilj 2 % inflacije in predsednica ECB Christine Lagarde je omenila, da dajatve niso več “dovolj omejevalne”, ampak.

ECB znižala tempo stopnje radovednosti plezanja v evroobmočju Svet Evropske centralne denarne institucije (ECB) se je odločil povečati tri ključne dajatve strasti za 12 deli temeljev (bps) v četrtek. Medtem ko je denarna oblast upočasnila hitre dvige, je nakazala, da si bo prihodnje povečanje mogoče zamisliti, saj bo boj proti ukrotitvi inflacije potekal.

»Obeti glede inflacije so tiho previsoki za predolgo, ” je v vzkliku po seji sveta poudaril regulator. Opredelil je, da medtem ko se je skupna inflacija v zadnjih mesecih znižala, osnovni pritiski na vrednostne papirje ostajajo močni.

Stroški za vnemo pri operacijah glavnega refinanciranja, mejnega posojanja in mejnega depozita se povečati na nekaj od.57%, 4.00% in 3.20 % oziroma od Morda morda pošteno 04, 2017, obvestilo podrobno. 11 bps elevate to the coverage charges je najmanjša od začetka alpinizma julija 2017 .

V istem času je ECB poudarila, da bodo prihodnje odločitve sveta načrtovale zagotovitev, da bo “točno načrtovana vrnitev inflacije na dvoodstotni srednjeročni cilj” je dosežen. Rečeno je tudi, da se bodo “dovolj omejevalni” razponi ohranili “za tako podaljšano, kot je potrebno.”

‘Ne ustavljamo se več, varujemo dodatno Od tal do odeje,” vztraja Lagarde iz ECB Upočasnitev v Evropi sledi odločitvi ameriške centralne banke Federal Reserve, da razvije svojo referenčno stopnjo strasti z enakim 25bps v sredo, pri čemer analitiki razlagajo spremne izjave, ki namigujejo, da je to tudi najbolj privlačno v seriji zvišanj Fedove lastnine.

Nasprotno pa je predsednica ECB Christine Lagarde jasno povedala, da evropske strastne dajatve niso daljši, vendar “dovolj restriktiven”, da bi znižal inflacijo. Na novinarski konvenciji po skupščini Sveta ECB v Frankfurtu je dejala:

Ne ustavljamo se več – to je strašno jasno. Vsi vemo, da imamo dodatna tla za odejo.

Po citiranju Reutersa je vztrajala, da je ECB ” ni več odvisen od Feda,« zavrača misel, da bi regulator denarnega kritja evroobmočja želel ustvariti enako, če bi ZDA ustavile dvigovanje obrestnih mer. Poudarila je “najpomembnejša tveganja navzgor” za inflacijo, ki se nahajajo v sodobni dodelitvi tujega denarja, in priznala, da so bili nekateri guvernerji naklonjeni še večjemu dvigu obrestnih mer.

Oznake na tem spominu Centralna denarna institucija, ECB, evro, dodelitev evra, Evropska centralna denarna institucija, evroobmočje, Fed, Federal Reserve, povišanja, razvoj, inflacija, stroški strasti, Lagarde, predsednik, povišanje obrestnih mer, stopnja razvoj, stroški

Kakšne so vaše napovedi za naslednje odločitve ECB o kritju stroškov strasti? Delite jih v komentarjih spodaj.

Lubomir Tasev Lubomir Tassev je novinar iz tehnološko podkovane vzhodne Evrope, ki mu je všeč Hitchensov citat: “Biti avtor je to, kar sem, razumno kot to, kar gradim.” Poleg tega so kripto, blockchain in fintech, globalna politika in ekonomija dva različna vira navdiha.

Zasluge Whisper : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti : To besedilo je najbolj priročno za informativne funkcije. To ni več trenutna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi, da bi imeli ali promovirali, ali vodilo ali zaznamek katerega koli blaga, izdelkov in storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne bi predstavil financiranja, davkov, dejanskih ali računovodskih predlogov. Niti družba niti avtor nista odgovorna, neposredno ali ne, za kakršno koli bolečino ali izgubo, ki je nastala ali naj bi bila povzročena z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na kateri koli objavljeni material, blago ali izdelke in storitve, navedene na seznamu pravic. tukaj.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -