4.1 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Edinstveni svet pri ukrajinskem uradu za nadzor vrednostnih papirjev za pripravo smernic za obdavčitev kriptovalut

- Advertisement -

Jasen svet pod ukrajinskimi vrednostnimi papirji regulator bo zadolžen za oblikovanje načel za obdavčitev kripto v državi. Prvotni organ bo poleg tega odgovoren za usklajevanje zakonodaje različnih kripto dejanj in prilagoditev ustrezne zakonodaje.

Svetovalni odbor za krajo glede zadev, povezanih z obdavčitvijo kriptovalut v Ukrajini Nacionalna komisija za vrednostne papirje in delniški trg Ukrajine (NSSMC) ima svetovalni svet, ki bo zadolžen za dodatno oblikovanje zakonov za trg digitalnih sredstev v vzhodnoevropski državi.

Prvi projekt prvotnega odbora bo skupna sprememba nacionalnega davčnega zakonika, ki bo odražala posebnosti obdavčitve transakcij s kriptovalutami, so oblasti v Kijevu navedle v objavi, ki je bila natisnjena pred koncem tedna.

Prilagoditve so ključne pri razkritju za uveljavitev ukrajinske zakonodaje »O digitalnih virih«, ki je bila takoj sprejeta septembra 2021 in podpisan po popravkih s strani predsednika Volodimirja Zelenskega marca tega leta. Svet bo pripravil tudi ustrezne spremembe zakonodaje o VA. V skladu z NSSMC bo zakonodaja dokončno oblikovana ob upoštevanju določb okvira Evropskih trgov kripto virov (MiCA), kripto novice Forklog, običajne v epu.

Odbor, za katerega se pričakuje, da bo “zagotavljal visokokakovostne sposobnosti in prijeten pregled,” bo poleg tega usklajeval prizadevanja organov pri odkrivanju alternativ za množico motenj v zvezi z zakonodajo dejanj znotraj kripto trga.

Organ bo sestavljen iz predstavnikov ustreznih regulatornih organov, vodilnih tržnih svetovalcev in različnih udeležencev. “Prepričanje vseh strani v poteku je za Komisijo ključno in zanimivo, zato je zelo pripravljena na odprt in optimističen dialog,” je poudarjeno v razkritju.

Sredi tekočega vojne z Rusijo se je Ukrajina zanašala na kripto donacije za financiranje svojih zaščitnih in humanitarnih prizadevanj. Prej kot se je v počasnem februarju začela borba, se je narod že uveljavil kot regionalni poglavar v besedah ​​o sprejemanju kriptovalut.

Oznake na tem računu spremembe, tabla , komisija, svet, kripto, kripto viri, obdavčitev kriptovalut, kriptovalute, kriptovaluta, zakon, zakonodaja, NSSMC, zakon, smernice, regulator, vrednostni papirji, borza, davek, obdavčitev, Ukrajina, ukrajinski, digitalni viri, čuvaj

Izdelajte kviz Ukrajini za hitro ureditev obdavčitve kripto transakcij sredi nenehnih sovražnosti z Rusijo? Pišite nam v razdelku za povratne informacije spodaj.

Lubomir Tassev Lubomir Tassev je novinar iz tehnično podkovane vzhodne Evrope, ki ima rad Hitchensov citat: “Biti ustvarjalec je to, kar sem, v želji po tem, kar dosežem.” Svetovna politika in ekonomija sta poleg kripto, blockchaina in fintecha dva različna vira navdiha.

Opišite kredit2172957099: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti : Ta članek je namenjen najboljšim informativnim funkcijam. Zdaj ni več pravilna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za odstranitev ali promocijo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, izdelkov in podjetij ali korporacij. Bitcoin.com ne nudi več zgolj financiranja, davkov ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, pravilno zdaj ali na krožni način, za kakršno koli rano ali izgubo, ki je nastala ali se špekulira, da je povzročila uporaba ali zanašanje na kakršno koli prisego, blago ali izdelke in podjetja, omenjena v tem Članek.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -