20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Elizabeth Warren v zaslišanju senata primerja "lažne" kripto z "legitimnimi" CBDC-ji

Elizabeth Warren v zaslišanju senata primerja “lažne” kripto z “legitimnimi” CBDC-ji

“Grožnje, ki jih predstavlja kripto, kažejo, da se kongresni in zvezni regulatorji ne morejo še naprej skrivati, v upanju, da kripto izgine,” je dejal senator iz Massachusettsa.

Elizabeth Warren compares 'bogus' crypto to 'legitimate' CBDCs in senate hearing

Demokratična senatorka Elizabeth Warren ni kritizirala kriptokripcije, ampak je zdelo, da je digitalna valuta, ki jo podpira federacija, možna rešitev za reševanje težav v zvezi s finančnim vključevanjem v Združene države.

Na srednji seji senatnega odbora za banko, ki je razpravljala o digitalni valuti centralne banke, ki jo podpira ameriška vlada, ali CBDC, Warren je dejal, da je nedavna eksplozija kriptovalut marsikomu pomagala razumeti temeljno tehnologijo, na kateri temeljijo digitalne valute. Vendar je kripto označila za “četrto stopnjo alternative realni valuti”.

“Digitalna valuta centralnih bank zelo obeta,” je dejal Warren. “Legitimni digitalni javni denar bi lahko pomagal pregnati lažni digitalni zasebni denar.”

Ob razpravi o tem, kaj je označila za “lažno” valuto, je Warren navedla Dogecoin (DOGE) kot primer nestanovitnosti mnogih kriptovalut, zaradi česar so po njenem mnenju neprimerne kot sredstvo menjave. Opisala je sheme črpanja in odlaganja in druga očitna prizadevanja za manipulacijo cen določenih žetonov.

je rekel senator. »Za razliko od recimo borze kripto svet trenutno nima varstva potrošnikov. Zaradi tega so pošteni vlagatelji in ljudje, ki poskušajo prihraniti nekaj prihrankov, na milost in nemilost goljufom. «

Senator iz Massachusettsa je prav tako izrazil njeno mnenje o tem, da je kripto vezana na številne nezakonite dejavnosti, ki so si vse “olajšale kripto”, pa tudi na okoljske pomisleke zaradi kriptokopavanja. Omenila je nedavno odkupnino hekerjev, ki so napadli kolonialni cevovod, kar je povzročilo pomanjkanje goriva mnogim ljudem v ZDA, in zatrdila, da so nekatere rudarske operacije “bruhale umazanijo v zameno za možnost, da naberejo nekaj kriptokovancev.”

“Kriptovaluta je ustvarila priložnosti za prevaro vlagateljev, pomoč kriminalcem in poslabšanje podnebne krize. Grožnje, ki jih predstavlja kripto, kažejo, da se kongresni in zvezni regulatorji ne morejo še naprej skrivati, v upanju, da kripto izgine. Ne bo. Čas je, da se soočimo s temi vprašanji. “

Prejšnji članekPredsednik El Salvadorja želi zgraditi rudarje kripto rudarjev, ki jih poganja vulkan
Naslednji članekBikov preobrat? Trgovci razpravljajo o tem, ali je cena BTC za 37 tisoč dolarjev obratni trend

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments