19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Elon Musk, 40 tisoč dolarjev in brez povpraševanja: ta teden si oglejte...

Elon Musk, 40 tisoč dolarjev in brez povpraševanja: ta teden si oglejte 5 stvari v Bitcoinu

Bitcoin (BTC) začne nov teden na prijetno visoki ravni, zahvaljujoč spodbudi znanega vira Elona Muska. So se lepi časi spet vrnili?

Po tednih, ki so se vrteli blizu $ 30, , je Bitcoin uspel pripraviti trajno vrnitev, da je pripravil napad na večji odpor.

Ko kazalniki na verigi utripajo bikovsko, obstaja verjetnost, da se bodo zlomili, toda analitiki in trgovci še zdaleč niso 100% prepričan.

Cointelegraph si ogleduje pet stvari, ki bi lahko vplivale na to, kako se bodo cene BTC odvijale v prihodnjih dneh.

Mošusni tweet spremeni igro … spet

Mesto spet govori o predsedniku Tesle in SpaceX-a Elonu Musku ta teden.

Po igranju hudičev zagovornik na Twitterju, se je Musk večkrat vrnil v obračun z novicami, ki so se prej zdele malo verjetne.

Tesla je v začetku tega leta kmalu po tem, ko jih je objavil, opustil plačila z Bitcoin brez dejanske obdelave transakcij BTC. Po Muskovem mnenju je do tega prišlo zaradi domnevno neustrezne porabe energije pri rudarjenju.

Musk je bil močno kritiziran zaradi svoje logike in vpliva na ceno bitcoina, vendar se Musk ni odpovedal, z naknadnimi tviti o različnih vidikih bitcoinov in altcoinov, ki proizvajajo zaznavna, a razmeroma prigušena gibanja cen.

Zdi se, da je samooklicani “Technoking” svoj pristop v družabnih medijih znova prilagodil.

V odgovor na pritožbo Magde Wierzycke, izvršne direktorice podjetja za finančne storitve Sygnia, je Tesli znova odprl vrata za sprejetje Bitcoina. Wierzyckove kritike Muskovega vpliva na Bitcoin je prejšnji teden pokrival Cointelegraph.

„Ko bo potrjena razumna (~ 50%) uporaba rudarjev čiste energije s pozitivnim prihodnjim trendom bo Tesla nadaljevala z omogočanjem Bitcoin transakcije, «je odgovoril Musk in dodal, da je Tesla še vedno imel 487 % prvotnega nakupa BTC v višini 1,5 milijarde USD.

BTC / USD je navdušil novico in se povzpel čez $ 39, 000 za zapiranje dnevnih dobičkov nad 12% v času pisanja.

Kazalci povzročajo mešano pripoved

Kot je Cointelegraph poročal čez vikend, primer bikov podpira množica kazalnikov na verigi.

Kritje cene glede na aktivne naslove, razmerje porabljenega dobička (SOPR) in zaloge w, analitična orodja trdno kažejo na podcenjeni Bitcoin po trenutnih cenah.

Kot taka se napovedujejo kratkoročne in srednjeročne vrnitve – ena zahteva $ 85, v prihodnjih mesecih, medtem ko ustvarjalec modela zaloge tokov PlanB še vedno verjame, da $ 100, 000 je letos verjeten.

V ponedeljek pa je treba upoštevati še dve lestvici – in ena je manj pogosta kot druga.

Povezano: Poročilo VORTECS: Ko ta indikator zasveti, LUNA, MATIC in EGLD običajno pridobijo 10%

Kot je med drugim opozoril PlanB, je bil Bitcoinov mempool v tem mesecu močno ponastavljen, kar pomeni transakcije trenutno izjemno poceni v primerjavi s pričakovanim časom obdelave.

Ne samo, da je to “odličen čas” za reorganizacijo in konsolidacijo lastnih denarnic BTC, ampak kot trdi investicijski direktor Cane Island Alternative Advisors Timothy Peterson, je mempool zdaj spet tam, kjer je bil, preden je Bitcoin začel parabolični dvig pozno 2020.

“Bitcoin mempool je dober pokazatelj mehurčkov, «je v nedeljo povzel v vrsti tvitov.

“Mempool je mesto, kjer čakajoče transakcije čakajo na obdelavo, preden so dodane v verigo blokov. Ta teden se je prvič od novembra odpravila 2020 (pred mehurčkom) . “

Bitcoin 7-dnevni grafikon povprečne velikosti mempoola. Vir: Blockchain

V nadaljevanju je opozoril, da pomanjkanje povpraševanja, ki ga odraža prazen mempool, pomeni, da bi se moralo cenovno dogajanje v prihodnjih mesecih “zniževati”.

To pomanjkanje povpraševanja je medtem postalo očitno opazno izmenjave. Kot je poudaril vir za nadzor v verigi CryptoQuant, se tako prilivi kot odlivi iz borz znatno zmanjšujejo.

– CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) junij 10, 2021

$ 40, 000 bitka je v teku

Trgovce, ki se bodo zbudili v ponedeljek, bo zanimala ena stopnja, še posebej po zaslugi najnovejšega pričetka Bitcoinov.

Ko so v tednih stiskanja cen čakali na odločilno potezo zdaj obstaja resnična verjetnost, da bodo priča napadu na $ 40, in potencialno višje

To bi bilo samo po sebi pomembno – ocene na splošno zahtevajo nižje cene kratkoročno pred ponovnim skokom, vendar je Bitcoin do zdaj zavrnil skladnost.

“Moral bi narediti še eno nogo, preden pričakujem kakšen popravek,” je v ponedeljek zjutraj dejal priljubljeni trgovec Crypto Ed.

“Za zdaj vidim samo trgovanje znotraj dneva, nastavljeno na nizki TF.”

Dodal je, da bo čakal, da bodo nižje ravni dosegle pred morebitno vstopno trgovino, da pa bi lahko medtem BTC / USD dosegel celo dolar 47, .

Scenarij BTC / USD Crypto Eda kot junija 10. Vir: Crypto Ed / Twitter

Kratke hlače so se posmehovale, pri čemer je Crypto Ed opozoril, da bi mnogi že izgubili ali likvidirali zaradi bikovih čustev, MicroStrategy pa namerava kupiti še en dolar 500 milijonov BTC.

“Kakšen je občutek? Biti pod vodo v svojem kratkem položaju in spoznati, da je Saylor pripravljen iti za nov $ 500 mm nakupovanje? ” je dodal, sklicujoč se na izvršnega direktorja podjetja Michaela Saylorja.

V času pisanja tečaja je BTC / USD obkrožil $ 39, 500 po doseganju lokalnih najvišjih vrednosti $ 39, 783 na Bitstamp.

BTC / USD 1-urni diagram sveč (Bitstamp). Vir: TradingView

Osnove odražajo neurejenost rudarjev

Osnove omrežja Bitcoin so sicer daleč od verige, medtem pa izgledajo nekoliko manj trdne.

Medtem ko se razprava o energiji Bitcoin odvija, se rudarji še naprej soočajo s pritiski zlasti s Kitajske, kjer poteka omalovaževanje, kdo sme rudariti z lokalno energijo.

Nekateri to vidijo kot zatiranje in celo prepoved glavnega rudarskega vira energije Bitcoin-a, drugi pa trdijo, da se bodo rudarji kot vedno preprosto prilagodili spremembam in se preselili drugam. To bi lahko privedlo tudi do prenosa prevlade hašrata v drugo jurisdikcijo.

El Salvador, prva država na svetu, ki je Bitcoin postala zakonito plačilno sredstvo, že dela na lastnih geotermalnih rudarskih objektih in postaja zadnja stranka v tako imenovani Bitcoin hash war.

Zaenkrat pa trend upada. Glede na vire za spremljanje se stopnja zgoščenosti Bitcoina zmanjšuje, pri čemer 10 eksahaši na sekundo (EH / s), izbrisani v zadnjih dneh.

Ker je hitrost razpršitve ocena, imajo različni viri različno število s trenutnim 113 EH / s, ki predstavljajo približno dve tretjini letošnjega 168 EH / s najvišji čas.

7-dnevni povprečni grafikon hitrosti hitrosti omrežja Bitcoin. Vir: Blockchain

Težavnost se je medtem v nedeljo zmanjšala za 5,3%, na naslednjih avtomatiziranih prilagoditvah pa se je čez dva tedna ponovno zmanjšalo število kartic.

Povezano: Bitcoin cena se premika proti $ 40 K kot verižne in tehnične analize dajejo prednost bikom

Volatilnost pravi, da vrh NI v

Končno pa za enega upravitelja hedge sklada kljub temu ni znakov, da je cena Bitcoina najvišja.

Poleg podatkov Bloomberg Intelligence Dan Tapeira, ustanovitelja in izvršnega direktorja družbe DTAP Capital, je nestanovitnost preprosto prenizka, da bi lahko sklepali, da gre za lokalno zgornjo mejo.

“Bitcoin ima nikdar ni bila tako nizka. Masivno na glavo še naprej. Twtr sht je preveč negativen, “je dejal v ponedeljekovem delu pogovora na Twitterju.

Dodal je, da je kljub Saylorju in MicroStrategyu posvojitev podjetij v ZDA” malo verjetna “, vendar je Bitcoin še vedno “največji makro dogodek vseh časov.”

Države, kot je Salvador, imajo poleg tega velik potencial za uprizoritev kopiranja.

Tapeiro je opozoril na Bloombergove trditev, da $ 100, v 985 bi bil “skromen” cilj za BTC / USD.

Volatilnost bitcoinov v primerjavi z BTC / USD grafikonom cen. Vir: Dan Tapeiro / Twitter

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments