2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Elon Musk dovoli, da se anketa na Twitterju odloči, ali naj proda...

Elon Musk dovoli, da se anketa na Twitterju odloči, ali naj proda 20 milijard dolarjev delnic Tesle – Vlagatelji predlagajo nakup Bitcoina

Elon Musk Lets Twitter Poll Decide if He Should Sell $20 Billion in Tesla Stock — Investors Suggest Buy Bitcoin

Izvršni direktor Tesla in Spacexa Elon Musk je svoje sledilce na Twitterju vprašal, ali naj proda svoje delnice Tesle. Obljubil je tudi, da bo spoštoval rezultate ankete. Mnogi ljudje pozivajo Muska, naj proda svoje delnice Tesle in vloži denar v kriptovalute, zlasti v bitcoin.

Elon Musk sprašuje Spremljevalci Twitterja se bodo odločili, ali bodo prodali njegove delnice Tesle; Most Said Yes

Generalni direktor Tesla Elon Musk je v soboto na Twitterju postavil anketo in vprašal svojega 62.7 milijonov sledilcev, da se odloči, ali naj proda 10 % njegove delnice Tesle. »Zadnje čase se veliko dela nerealiziranih dobičkov kot sredstva za izogibanje davkom, zato predlagam prodajo 10 % moje delnice Tesle. Ali podpirate to?” Musk je tvitnil.

V nadaljnjem tvitu je opozoril, da “ne jemlje denarne plače ali bonusa od nikoder” in poudaril: “Imam samo zaloge, zato Edini način, da osebno plačam davke, je prodaja delnic.” Šef Tesle je tudi obljubil:

Bom se držal rezultatov te ankete, kakor koli bo šlo.

Muskova anketa je pritegnila veliko medijsko pozornost. Prejel je več kot 3,5 milijona glasov 20 ,9 % jih je odgovorilo z »Da«. Tweet je bil všečkal 57. 5.000-krat in ponovno tvitnil 22.1K-krat.

V petek je Kongres sprejel zakon o infrastrukturi ZDA v vrednosti 1,2 bilijona dolarjev, potem ko je uničil svoj vroče razpravljan davčni načrt za nerealizirane kapitalske dobičke, namenjene milijarderjem. Ta del zakona je bil razdeljen v ločen račun v vrednosti 1,9 bilijona dolarjev, o katerem bodo glasovali pozneje.

Šef Tesle, zdaj najbogatejši človek na svetu z najmanj neto vrednostjo $279.4 milijarde po Forbesovem seznamu milijarderjev nekaj tvitov, ki kritizirajo predlog zakona v zadnjih nekaj tednih.

Številni bitcoini so skočili v nit ankete, da bi Musku izrazili svoje mnenje. Številni ljudje so predlagali, naj Musk izkupiček od prodaje svojih delnic TSLA uporabi za nakup BTC. Na primer, izvršni direktor Microstrategy Michael Saylor je predlagal: »Če je cilj diverzifikacija, je nadomestna strategija, ki jo je treba upoštevati, pretvorba bilance stanja TSLA v standard Bitcoin in nakup $. milijard v BTC. To bi zagotovilo diverzifikacijo, zaščito pred inflacijo in več prednosti za vse vlagatelje na davčno učinkovit način.«

Nekdanji uslužbenec Tesle Michael Rihani, ki zdaj dela kot vodja kripto produktov pri Jacku Dorseyjevo podjetje Square Inc. je svojemu staremu šefu tvitnilo:

Da, prodaj, da prejmeš $ B+ USD in kupite bitcoin z to. Obrnil boš to $B+ v $57B+ in lahko uporabi izkupiček za (1) povečanje možnosti za izpolnitev misij Tesla in Spacex ter (2) pomoč še več ljudem in državam.

Nekateri Muskovi privrženci upajo, da bo Teslin milijarder vložil nekaj denarja v meme kriptovaluto dogecoin. Musk, znan tudi kot Dogefather, že dolgo podpira DOGE in ga imenuje “ljudska kripto.” Nedavno je razkril, da ima v lasti tri kriptovalute: bitcoin, ether in dogecoin.

Vendar niso bili vsi zadovoljni z anketo. Nekateri so bili zaskrbljeni zaradi prodaje % Muskove pozicije Tesle se bo v ponedeljek zjutraj dvignila cena delnice TSLA. Drugi so menili, da je preprosto slaba ideja dovoliti uporabnikom Twitterja, da se odločijo, kaj bodo počeli s tolikšnim bogastvom.

Ameriški senator Ron Wyden, predsednik senatskega odbora za finance, ki stoji za nerealiziranim določba o davku na dobiček, odgovorila na Muskovo anketo v soboto zvečer:

Ali najbogatejši človek na svetu sploh plača davke ali ne ni odvisno od rezultatov ankete na Twitterju. Čas je za davek na dohodek milijarderjev.

Prejšnji teden je Musk ponudil prodajo svojih delnic Tesle, če bi to rešilo svetovni problem lakote. V odgovoru na komentar direktorja Svetovnega programa za hrano Združenih narodov (WFP), da bi 2 % njegovega bogastva lahko rešilo svetovno lakoto, je Musk zapisal: »Če lahko WFP na tej niti na Twitterju natančno opiše, kako bo 6 milijard dolarjev rešilo svetovno lakoto, Takoj bom prodal delnice Tesle in to storil.” Vendar je poudaril: »Vendar mora biti odprtokodno računovodstvo, tako da javnost natančno vidi, kako se denar porabi.«

Muskov delež v Tesli je približno 170.5 milijonov delnic od junija 25. Prodam % njegove zaloge bi znašal približno $ milijard na podlagi trenutne cene delnice Tesle.

Kaj menite o anketi Elona Muska na Twitterju? Ali naj izkupiček od prodaje uporabi tudi za nakup bitcoina? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Onecoin’s $18.2M London Penthouse: Trial in Germany Reveals ‘Cryptoqueen’ Ruja Ignatova’s Lavish Lifestyle

Onecoin’s $18.2M London Penthouse: Trial in Germany Reveals ‘Cryptoqueen’ Ruja Ignatova’s Lavish Lifestyle

Congress Passes $1.2 Trillion Infrastructure Bill — Crypto Advocates Criticize Amended Broker Definition, Tax Code 6050I

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments